ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.7.2018 | 16:30

Διαζύγιο....

Χωρίζει μια οικογενειακή μας φίλη η οποία τώρα είναι 45 αν δεν κάνω λάθος με δύο παιδιά στο δημοτικό. Η αιτία του διαζυγίου ήταν οτι ο άντρας της ήταν κοινώς, μαλάκας. Της μίλαγε πολύ ασχημα μέχρι και μπροστά σε τρίτους, της φόρτωνε τα όλες τις ευθύνες των παιδιών και του σπιτιού ενώ εκείνη δούλευε πολλές ώρες παραπάνω, την κεράτωνε, ήταν προικοθήρας, εβγαινε συνέχεια με τους φίλους του πότε για καφε πότε για ποτο ως αργά ,δεν δεχόταν να κανουν τίποτα μαζί σαν ζευγάρι και αρνουταν να εμφανιστει σε οικογενειακές μαζωξεις με αποτελεσμα η γυναικα να πηγαινει παντου μονη της. Αυτή η κυρία εν τω μεταξύ ευγενέστατη, ψυχούλα και πανέμορφη... Όπως έστρωσε να κοιμηθεί είπαν οι γονείς μου, γιατι ο δικός της φαινόταν από πριν ότι δεν είναι για πολλά πολλά. Δεν ξερω γιατι αλλά ένα κομμάτι μου ταυτίστηκε μαζί της και τρόμαξα κάπως αν και ειμαι 25 χρονια νεότερη της. Ειναι από τα τελευταία πράγματα που θα ήθελα να μου συμβούν κάτι τέτοιο. Και ρωταω, γιατι μια γυναίκα να εθελοτυφλεί, γιατι να νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει τον άλλον, γιατι να κάνει τα πικρά γλυκά; Σε ποιον βαθμό το κάνω και εγω αυτό; Έχω ένα θέμα στα προσωπικά μου και ειλικρινά θέλω να το λύσω γιατι δεν θέλω με τίποτα να μου συμβουν έστω και τα μισά από όσα σε αυτην την φίλη μας. Δυσκολεύομαι πολύ να διαχωρίσω που ειμαι εγω υπερβολική και που ο άλλος λάθος. Δεν θελω να ειμαι με εναν μαλακα και να αναλαμβάνω εγω όλη την ευθυνη, αλλά ούτε θελω να βλεπω αξιολογα ατομα ως μαλακες όντας υπερβολική. Συμβουλές.
10
 
 
 
 
σχόλια
Συνήθως όταν συμβαίνουν όλα όσα περιγράφεις οι γυναίκες δεν εθελοτυφλούν, αλλά δεν έχουν διέξοδο διαφυγής. Το κράτος διαθέτει ελάχιστες δομές, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζει τις γυναίκες όσο θα έπρεπε. Ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά είναι πολύ πιο δύσκολο σε πρακτικό επίπεδο. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ο κοινός μαλάκας συνήθως βρίσκει ψυχούλες να τον ανέχονται και κατά κανόνα γυναίκες χωρίς ισχυρό οικογενειακό δίκτυο προστασίας (που είναι και νομικά ικανό να επέμβει σε περίπτωση κακοποίησης) και γενικά τις απομονώνει από εκείνους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν συναισθηματικά. Το χειρότερο είναι ότι συχνά κουβαλάει κι ένα δίκτυο που επιδοκιμάζει τις πράξεις του. Συμβαίνει πολλές φορές π.χ. να επεμβαίνουν υπέρ του πεθερικά της γυναίκας (γιατί και οι μαλάκες δεν φυτρώνουν) ή ανάλογοι φίλοι και έτσι μια γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει πολύ περισσότερους από τον μαλάκα σε μια πολλαπλάσια επικίνδυνη κατάσταση. Επίσης, μην ακούς ότι δεν διορθώνονται, πολλοί διορθώνονται: μέχρι την επόμενη φορά. Οπότε το καλύτερο είναι να κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά και αν εντοπίσεις κάτι από τα παραπάνω να είσαι προετοιμασμένη ώστε να φύγεις χτες.
Βρε συ ειλικρινά μπράβο σου που σε τόσο μικρή ηλικία σκέφτεσαι έτσι και είσαι συνειδητοποιημένη.Με τέτοια ωριμότητα που διαθέτεις, μη φοβάσαι τίποτα. Μακάρι να ήταν πολλές 20χρονες σαν εσένα. Και να σου εξομολογηθώ κάτι; Μακάρι και εγώ στα 20 να σκεφτόμουν έτσι... θα είχα γλιτώσει πολλά.
Δε νομίζω ότι ο τύπος έγινε μαλάκας μετά το γάμο, προϋπήρξε και θα υπάρχει εις τους αιώνας με αυτή την ιδιότητα. Αν φταίει η φίλη σας; φυσικά και φταίει. Κρίνοντας από προσωπικά βιώματα αλλά και από ιστορίες γνωστών, έχω πεισθεί πως τα στοιχεία εκείνα που βρίσκουμε γοητευτικά στον άλλο, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι και οι λόγοι που φεύγουμε τρέχοντας από εκείνον.
Το ν' ανοίξεις την πόρτα κ να φύγεις είναι τόσο δύσκολη απόφαση όσο και το να κάτσεις κ να υπομένεις μια μαρτυρική ζωή ιδιαίτερα αν υπάρχουν παιδιά...
Ένας λόγος που μια γυναίκα συμβιβάζεται είναι η ανασφάλεια . Πχ λέει θα παντρευτώ για να μην μείνω μόνη μου η θα παντρευτώ γιατί έτσι πρέπει ( πήγα 30 χρονών και πρέπει να είμαι παντρεμένη γιατί έτσι μου ορίζει η κοινωνία) . Είναι πολύ λάθος να μπαίνουμε σε λογικές εγω αυτόν θα τον αλλάξω . Ο άνθρωπος δεν αλλάζει . Βλέπεις λοιπόν τι άνθρωπος είναι ο άλλος και απο κει και πέρα η θα συμβιβαστείς η θα πάρεις την απόφαση να πεις δεν τον θέλω αυτόν και θα προχωρήσω παρακάτω .
Σε αυτά τα πράγματα είναι καλό πέρα από το συναίσθημα να βασιλεύει και λίγο η λογική .Συνήθως ο άνθρωπος φαίνεται από νωρίς τι είναι εκτός αν έχουμε να κάνουμε με κάποιον θεατρίνο που και πάλι κάποτε θα αποκαλυφθεί .Άρα όσο ερωτευμένη και να είσαι αν υπάρχουν πράγματα που βλέπεις σε κάποιον και δεν σου αρέσουν, καλό είναι να τα συζητάς και να τα λύνεις από την αρχή .Επίσης είναι λάθος να παίρνεις σα γνώμονα τον σύζυγο της φίλης σας καθώς απ ότι καταλαβαίνω η εικόνα που έχετε λάβει είναι μονοπλεύρη ,δηλαδή ότι λέει η φίλη..Μέσα σε έναν γάμο δημιουργούνται προβλήματα που οδηγούν σε συμπεριφορές που συνήθως είναι δύσκολο να πεις με σιγουριά ποιος φταίει..Βάζουμε πολύ εύκολα την ταμπέλα του μαλάκα σε κάποιου χωρίς να γνωρίζουμε επ ακριβώς το παρασκήνιο .Τέλος το ότι συνέβη αυτό στη φίλη θα σημαίνει ότι θα συμβεί και σε εσένα .Γι αυτό λοιπόν καλό είναι να μην πέφτουμε με τα μούτρα σε κάποιον,να κρατάμε τις επιφυλάξεις μας και πάνω απ όλα την αξιοπρέπειά μας .
Δυσκολεύομαι πολύ να διαχωρίσω που ειμαι εγω υπερβολική και που ο άλλος λάθος. Δεν θελω να ειμαι με εναν μαλακα και να αναλαμβάνω εγω όλη την ευθυνη, αλλά ούτε θελω να βλεπω αξιολογα ατομα ως μαλακες όντας υπερβολική. Πηγή: www.lifo.grΔεν φαντάζεσαι πόσο σε νιώθω! Ιδίως αν έχεις και μικρή εμπειρία ειναι ακόμα πιο δύσκολο να καταλάβεις..
Δεν θα σε βοηθήσει ο φόβος. Έχεις να μάθεις πολλά στο μέλλον. Η οικογενειακή σας φίλη δεν είδε ποτέ τον σύντροφό της σαν όλον. Σαν πακέτο. Έβλεπε τα προτερήματα και τα ελατώματα ξεχωριστά. Απεφευγε να σκέπτεται τα ελατώματα και εστίαζε στα προτερήματα που συν το φόβο των εναλλακτικών επιλογών την κρατήσανε από το να πάρει μια δύσκολη απόφαση όταν έπρεπε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι το ίδιο. Αρκεί να παρατηρείς τα συναισθήματά σου και να μην αποκτήσεις την ψευδαίσθηση πως δεν έχεις ανα πάσα στιγμή άλλες επιλογές!
Να προσθέσω ότι καμία φορά, ξεκινώντας μια σχέση, νομίζουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον άλλον, να τον φέρουμε στα "μέτρα" μας. Σε 1 χρόνο, σε 2 χρόνια και περνάει ο καιρός τα ελάττωματα του άλλου αυξάνονται ή απλά εξελίσσονται κι εμείς ακόμα νομίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει.Όταν δε, επισημοποιηθει η σχέση και μπλεχτουν μέσα και σόγια τότε μπορεί οι ισορροπίες να ανατραπούν. Τουλάχιστον, έτσι το βίωσα εγώ. Θα σου συνιστούσα να είσαι παρατηρητικη, αντικειμενική όσο μπορείς και ρεαλιστρια.
Scroll to top icon