Αργυρή Ακτή: Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι - Προσπάθησαν να ξεφύγουν και παγιδεύτηκαν στην άκρη του γκρεμού

Αργυρή Ακτή: Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι - Προσπάθησαν να ξεφύγουν και παγιδεύτηκαν στην άκρη του γκρεμού Facebook Twitter
22

Συγκλονίζουν οι πρώτες αναφορές από την Αργυρή Ακτή(Κόκκινο Λιμανάκι), στο Μάτι, όπου βρέθηκαν 26 σοροί ανθρώπων, επιπλέον από τους 24 νεκρούς που είχαν επισήμως καταγραφεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι άνθρωποι αυτοί επιχείρησαν να ξεφύγουν από την πυρκαγιά, και κατευθύνθηκαν προς τη θάλασσα. Όμως τελικά εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες μέσα σε ένα κτήμα το οποίο ήταν στην άκρη γκρεμού.

Οι δραματικές περιγραφές των διασωστών κάνουν λόγο για οικογένειες. Γονείς και μικρά παιδιά βρέθηκαν αγκαλιασμένοι.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί οι σοροί 26 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, αλλά νεότερες αναφορές κάνουν λόγο μέχρι και για 30 νεκρούς.

Οι δραματικές περιγραφές των διασωστών κάνουν λόγο για οικογένειες. Γονείς και μικρά παιδιά βρέθηκαν αγκαλιασμένοι.

Το κτήμα, μέσα στο οποίο βρέθηκαν οι σοροί, δεν είχε εύκολη πρόσβαση προς τη θάλασσα καθώς κατέληγε σε απόκρημνα βράχια, αρκετά μέτρα πάνω από τα νερά.

Ο κ. Μπουρνούς εξέφρασε το φόβο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ενώ σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Μουρνούς, περισσότερα από 1.000 σπίτια και 300 οχήματα έχουν καταστραφεί.

Τουλάχιστον 54 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα, καθώς έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα για αγνοούμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θάλασσα και στη στεριά στα σημεία όπου επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά.

Το σημείο της τραγωδίας όπου διασώστες απομακρύνουν τις σορούς:

Αργυρή Ακτή: Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι - Προσπάθησαν να ξεφύγουν και παγιδεύτηκαν στην άκρη του γκρεμού Facebook Twitter
Eurokinissi
Αργυρή Ακτή: Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι - Προσπάθησαν να ξεφύγουν και παγιδεύτηκαν στην άκρη του γκρεμού Facebook Twitter
Eurokinissi

  

Αργυρή Ακτή: Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι - Προσπάθησαν να ξεφύγουν και παγιδεύτηκαν στην άκρη του γκρεμού Facebook Twitter
Eurokinissi
Αργυρή Ακτή: Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι - Προσπάθησαν να ξεφύγουν και παγιδεύτηκαν στην άκρη του γκρεμού Facebook Twitter
Eurokinissi
Αργυρή Ακτή: Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι - Προσπάθησαν να ξεφύγουν και παγιδεύτηκαν στην άκρη του γκρεμού Facebook Twitter
Eurokinissi
Αργυρή Ακτή: Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι - Προσπάθησαν να ξεφύγουν και παγιδεύτηκαν στην άκρη του γκρεμού Facebook Twitter
Eurokinissi

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
boxer έχεις δίκιο.Κανένας δεν το λέει,αλλά το Μάτι (και οι υπόλοιπες ανάλογες περιοχές) είναι στην πραγματικότητα ένας λαβύρινθος,χωρίς σημάνσεις,χωρίς μεγάλους ανοιχτούς δρόμους και κατέληξε να γίνει παγίδα για αυτούς τους ανθρώπους.
Όταν προσγειώνεσαι στο Βενιζέλος από τη μεριά του Ευβοϊκού, πετάς πάνω από ολόκληρες πολιτείες χτισμένες μεσα σε δάσος. Τα σπίτια ανάμεσα τα πεύκα. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα πεύκα δεν ξεπετάχτηκαν δίπλα στα σπίτια, αλλά ότι τα σπίτια χτίστηκαν μέσα στα πεύκα. Τα σπίτια δεν τα έχτισε το κράτος και τα δώρησε στους πολίτες. Οι πολίτες τα έχτισαν, και μετά χρησιμοποιώντας όλα τα τερτίπια και τα ρουσφέτια τα νομιμοποίησαν, υποσχόμενοι ψήφους σε ένα κράτος που με τη σειρά του υποσχόταν νομιμοποιήσεις.
Να και η αποδειξη οτι στην προκειμενη περιπτωση το κρατος εκανε σωστα τη δουλεια του, ΟΧΙ ομως καποιοι ιδιωτες με προσωπικα συμφεροντα. Καραβασίλη : Είχα δεχθεί πιέσεις για να μπει το Μάτι στο σχέδιο πόληςΗ πρώην Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος δήλωσε ότι η αυθαίρετη δόμηση δεν επέτρεψε τη διέξοδο στη θάλασσαhttp://www.in.gr/2018/07/25/greece/karavasili-eixa-dexthei-pieseis-gia-na-mpei-mati-sto-sxedio-polis/
Το ότι όλοι αυτοί - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στο λιμάνι της Ραφήνας - έχτισαν μέσα σε περιοχές που μέχρι το 70 ήταν παρθένο δάσος, καμία κουβέντα. Θέλουν να πιστέψουμε ότι έχτισαν νόμιμα και μετά φύτεψαν αιωνόβια πεύκα περιμετρικά των σπιτιών τους.
Δεν τα μπερδεύω εγώ, τα μπερδεύει η νοοτροπία της φρασης «φταίμε εμείς που τους ψηφίσαμε» που θολώνει τα νερά των εξουσιών και της Δημοκρατίας και ξεπλένει τους υπεύθυνους μεταθέτοντας τις ευθύνες στην άμορφη μάζα των ψηφοφόρων. Δεν φταίμε εμείς που τους ψηφίσαμε αν τα έχουν κάνει όλοι πλακάκια μεταξύ τους, έχουν κάνει τη δικαστική εξουσία μαγαζάκι τους και τα ΜΜΕ επικοινωνιακά τους γραφεία.
Τώρα αυτό που λες είναι πραγματικά πολύ εύστοχο άσχετα αν τώρα κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με την αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτό το τραγικό γεγονός. Η ατομική ευθύνη που έχουμε όταν αποκτούμε σπίτι σε τέτοια περιοχή είναι τεράστια. Πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, να αποψιλωνουμε τους γύρω χώρους, να υπάρχει επιτήρηση της δασικής περιοχής κτλ.. Γενικά είναι τεράστιο ρίσκο να έχουμε σπίτι σε τέτοια περιοχή..Αλλά δεν ακούμε εμείς οι Έλληνες. Απ'τη μια δείχνουμε αλληλεγγύη και την ίδια στιγμή οδηγούμε στη ΛΕΑ. Πώς θα μπούμε σε καλούπι για να αποφύγουμε τις καταστροφές;Είναι μια ολόκληρη αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να συμβεί. Δύσκολο..
Συμφωνω 100%. Να προσθεσω και την συλλογικη ευθυνη στην προληψη, η οποια ειναι ανυπαρκτη στην Ελλαδα ( ζωνες πυρασφαλειας, πλανο εκκενωσης των οικισμων αναλογα με το μεγεθος και την κατευθυνση του ανεμου, δημιουργια καταφυγιου με κοινοχρηστα ειδη πρωτης αναγκης οπως νερο, μασκες οξυγονου, ασυρματους, φαρμακα κοκ ). Επισης θα ηθελα να δω δορυφορικη ζωντανη εποπτευση των δασων και οποτε αυτα καιγονται και γινεται παραβιαση των οριων τους ο παραβατης να τρωει ισοβια, την ιδια καθειρξη για εμπρηστες που αποδεδειγμενα εχουν προκαλεσει θανατους.Σε μας εγκειται να δουμε το μελλον της χωρας εξω απο ιδιοτελη συμφεροντα και νοοτροπιες.
Δεν είναι θέμα νοοτροπίας, ωραία καραμελίτσα, αλλά θέμα κράτους. Όταν το κράτος για να μαζέψει φράγκα εισάγει τον ορισμό «τακτοποίηση αυθαιρέτων» ούτε καν «νομιμοποίηση» , που είναι βαρύς όρος, αλλά «τακτοποίηση» –λες και πρόκειται για μία απλή τσαπατσουλιά η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία είναι οι ηθικοί αυτουργοί.Και όχι δεν φταίει ο ψηφοφόρος σε αυτό, γιατί όλα τα κόμματα κάνουν το ίδιο για να καλύπτουν και να «τακτοποιούν» με ανάλογο τρόπο τις δικές τους «παρατυπίες» και να εκπαιδεύουν έναν λαό στην πλιάτσικο-νοοτροπία. Όταν ο γείτονας αποκτήσει σπιτι μέσα στο πέυκο παράνομα, χωρίς καμία συνέπεια πέραν της »τακτοποίησης» λογικά θα κάνεις το ίδιο και εσύ.
Κανένας δεν τολμάει να πει την αλήθεια μη τυχόν και τον θεωρήσουν κυνικό και σκληρό τετοιες ώρες που ζούμε. Αλλά η αλήθεια είναι μία: το Μάτι κάηκε γιατι ήταν κτισμένο μεσα στο δάσος. Όσοι ειχαμε πάει το ξεραμε. Αυτοσχέδιοι δρόμοι-παγιδες, αδιέξοδα, καταπατήσεις, αυθαίρετα, μάντρες, κλείσιμο των ακτών. Και όλο αυτό μεσα σε μια πευκόφυτη πυριτιδαποθήκη. Οι πολίτες έχουν την ίδια ευθύνη με το κράτος και μεγαλύτερη ακόμη. Αυτοί τα εχτισαν. Αυτοί έφτιαξαν δρομακια-μινιατούρες. Αυτοί δεν καθάρισαν τα οικόπεδα τους, ο δήμος τι να καθαρίσει, αφού δεν υπάρχουν ουτε πεζοδρόμια, όλα ειναι ιδιωτικά. Αυτοί εκλεισαν με φράχτες και αυθαίρετα τις παραλίες. Όταν τρέχεις με 200 χλμ δεν φταίει μόνο ο τροχαίος που δεν σε γράφει, φταις κυρίως εσυ που πατας το γκάζι.
@Lukum ( το ) 9:7 - Φιλε μου, και το ελληνικο κρατος η ελληνικη νοοτροπια το δημιουργησε ! Δεν ειναι κατι ξενο απο τη αρχοντια μας. Και ειναι πιο ευκολο να σκεφτεις συλλογικα για το ζητημα μιας πυρασφαλειας, απο το να καταπολεμησεις το τερας των εκατομμυριων αιθαιρετων οταν δεν υπαρχει κτηματολογιο, δασολογιο και στοιχειωδη πολεοδομικη οργανωση για αιωνες !Το κρατος δεν δυσλειτουργει απο μονο του. Ουτε ειναι ξενο απο μας. Δικο μας παιδι ειναι, δικη μας καραμελα.
Ακριβώς επειδή το κράτος είναι δικό μας παιδί και οι πολιτικοί δική μας επιλογή δεν θα πρέπει να ζητάμε απόδοση ευθυνών ούτε ποινικές ευθύνες. Το ίδιο όμως θα πρέπει να γίνεται με τους ληστές και τους δολοφόνους γιατί και αυτοί είναι παιδιά μιας κοινωνίας και ενός συστήματος το οποίο οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει. Ακριβώς επειδή δεν την πληρώνει κανείς ποτέ, κάνει ο καθένας ότι γουστάρει.Παραδόξως βέβαια, όταν ένα διοικητικό συμβούλιο επιλέγει κάποιον για οικονομικό διευθυντή και αυτός καταχράται χρήματα ή κάνει κινήσεις που αποδεδειγμένα βλάπτουν την εταιρεία εις βάρος ανταγωνιστών, τις ποινικές ευθύνες τις έχει ο διευθυντής και όχι το διοικητικό συμβούλιο που τον διόρισε. Με απλά λόγια, γενικεύσεις του τύπου «φταίμε εμείς που τους ψηφίζουμε, και η νοοτροπία του Έλληνα ψηφοφόρου που αποτελεί το κράτος» είναι εύκολα σχήματα –οι γνωστές καραμελίτσες – που καλλιεργούν το καθεστώς μη απόδοσης ευθυνών σε όσους τις έχουν, μεταθέτοντας τις ευθύνες αοριστα στην νοοτροπία της κοινωνίας και την έλλειψη παιδείας.Ναι είναι και έτσι, σαφώς, αλλά την κυρια ευθύνη την έχει αυτός που πληρώνεται για αυτήν την θέση, και όταν αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών θα πρέπει να λογοδοτεί και να υφίσταται τις συνέπειες, οι οποίες δεν μπορεί να είναι μόνο πολιτικές.
Τερατώδης φρικιαστική απογοητευτική εξέλιξη.Δεν υπήρχαν ζώνες πυρσόσβεσηςδεν υπήρχαν ντεπόζιτα νερού δεν υπήρχαν δορυφόροιδεν υπήρχαν παρατηρητές πυροσβέστεςδεν υπήρχαν μοντέλα πρόβλεψηςδεν υπήρχαν περιπολίεςΔνεν υπήρξε άμεση κοινητοποίηση ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Η φωτιά έχει τη δική της δύναμη αλλά γιατί στην Ελλάδα κάνουμε τα πάντα το λιγότερο που μπορούμε απο πριν και το περισσότερο όταν έρχεται η καταστροφή;;
Η πρόληψη θα έπρεπε να είναι το κύριο μέλημά μας, σαν χώρα που κάθε καλοκαίρι υφίσταται τέτοιες καταστροφές. Και πάνω σ'αυτό έχω ερώτηση. Μπορεί και εντελώς χαζή, αλλά τα drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιτήρηση των δασικών περιοχών;Κάπως κάτι να σώσουμε..
Εδώ οι δήμοι και το Κεελπνο ζητούν από τους πολίτες να συνδράμουν με γάζες και αντιβιοτικές αλοιφες...Είναι εντυπωσιακό πως σε μια χώρα με τέτοια υψηλή φορολογία που μάλιστα υποδέχεται, βοηθά και επιδοτεί 60.000 ανθρώπους το χρόνο από τρίτες χώρες δεν υπάρχουν χρήματα όχι μόνο για μέτρα πρόληψης πυρκαγιάς αλλά ούτε γάζες και φάρμακα.
@realthinking,μπορεί να μην έχουμε δορυφόρους και μοντέλα, αλλά έχουμε υπουργείο διαστημικής και ψηφιακής πολιτικής για να διορίζονται γλοιώδεις κομματικοί κομισσαριοι....μόνο αηδία και οργή τίποτα άλλο
16 Μαιου 1999Η ταυτότητα των επαγγελματιών εμπρηστώνhttp://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=11091910 Αυγουστου 1998ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ - Φωτογραφίζει την ταυτότητα των εμπρηστώνhttp://www.tanea.gr/news/greece/article/4028697/?iid=220 Αυγουστου 2017Ο κύκλος των ατιμώρητων εμπρηστών και αξιωματικών της Πυροσβεστικήςhttp://www.tovima.gr/society/article/?aid=89642204.06.2018Εμπλοκή και δημόσιων λειτουργών στις φωτιέςhttp://www.kathimerini.gr/967378/article/epikairothta/ellada/emplokh--kai-dhmosiwn-leitoyrgwn-stis-fwties