Τσίπρας: Οι τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα είναι το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές

Τσίπρας: Οι τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα είναι το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές Facebook Twitter
6

Μήνυμα στο Twitter για τις πολύνεκρες τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα Αττικής, ανάρτησε στον λογαριασμό του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές», έγραψε ο πρωθυπουργός που δέχεται σφοδρές επικρίσεις τόσο για την διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς από τους αρμόδιους υπουργούς όσο και για την επικοινωνιακή στάση των πρώτων ημερών. 

«Πρέπει να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια μέρα που έγινε η πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετης περίφραξης, για τη διάνοιξη διόδου προς την παραλία στην Χαλκιδική.  

«Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές» επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε, επίσης μέσω Twitter, πως ζήτησε τις συμβουλές των επιστημόνων και ακαδημαϊκών, Χρήστου Ζερεφού και Ευθύμιου Λέκκα για θέματα πρόληψης φυσικών καταστροφών, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, σήμερα, για τις οποίες τους ευχαριστεί.

«Ζήτησα τις συμβουλές τους και δεσμεύθηκαν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις. Τους ευχαριστώ» έγραψε ο πρωθυπουργός. 

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

«Ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κορυφαίο πανεπιστήμιο
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Πολιτική / «Δεν είναι μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού» ― Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Γιάννος Παπαντωνίου «προσεβλήθη από επιθετικό καρκίνο του προστάτη, που συνδυάστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, το οποίο τον οδήγησε σε πολύωρες διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και σε αναπηρική καρέκλα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Λέει ο ΠΘ :«Πρέπει να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια μέρα που έγινε η πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετης περίφραξης, για τη διάνοιξη διόδου προς την παραλία στην Χαλκιδική. «Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές» επισημαίνει ο πρωθυπουργός. Πηγή: www.lifo.grΑυτά είναι ΕΜΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ 23η ΙΟΥΛΙΟΥ . ΥΠΗΡΧΑΝ.Πρόκειται για αλλαγή της κυβερνητικής στάσης - αφού μέχρι τώρα ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ δήλωναν ότι ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι και ότι το στρατηγικό τους σχέδιο ήταν τέλειο με 90 ΜΟΝΟ νεκρούς - , Ή ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΥΚ ;Οι άμεσες ή μη κατεδαφίσεις των χιλιάδων αυθαιρέτων θα δώσουν την ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
Έχουμε μάλλον ξεχάσει την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από την θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και τις ανατριχιαστικές καταγγελίες του. Τώρα θυμήθηκε ο αρχιψεύταρος τον Ζερεφό και τον Λέκκα;
Τί άλλο περιμένει για να παραιτηθεί δηλαδή; Να έρθει κι ένας ανεμοστρόβιλος να μας πάρει και να μας σηκώσει;; Ρε αυτός έτσι όπως πάει θα μας αφανίσει στο τέλος!