ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.8.2018 | 04:22

4:19

Γειά σας.Πολυ θα ήθελα να συστηθώ αλλά δε ξέρω καν ποια είμαι. Τά τελευταία 3 χρόνια νιώθω φάντασμα. Ένα φάντασμα συνεχώς θλιμμένο. Είμαι 19 χρονών. Δεν έχω φίλες... ή μάλλον οι φίλες που έχω είναι ευκαιριακές, επιφανειακές. Νιώθω ανεπαρκής και μόνη. Βιώνω ερωτική απογοήτευση 3 χρόνια τώρα. Αμάν αυτές οι εφηβικές αγάπες. Όσον αφορά τις σπουδές... άλλο κεφάλαιο τούτο. Ξανά έδωσα πανελληνιες και περνάω σε μια σχολή η οποία δεν είναι ακριβώς το όνειρό μου αλλά κάτι μπορώ να κάνω κι από εκεί. Η σχολή είναι σε μια σχετικά μικρή πόλη δίχως πολλούς φοιτητές. Δεν έχω καταλάβει ακόμη αν η οικογένειά μου ειναι κανονική ή απλώς δυσλειτουργική. Πάντως με επηρεάζει πολύ στο θέμα της ψυχολογίας μου. Από μικρή είχα έναν εκφοβιστή - bully στη ζωή μου, είτε αυτός ήταν θείος είτε αδερφός είτε η ίδια μου η μητέρα.Δεν έχω σε ποιον να στραφώ να πω τα προβλήματά μου. Μάλλον έχω... και λέω μόνο το 30% σε έναν άνθρωπο μεγαλύτερης ηλικίας και πείρας.. αλλά κάθε φορά που συζητάμε, προκύπτουμε στο συμπέρασμα πως έχω τεράστια προβλήματα. Δεν είναι ότι δε θέλω να παραδεχτώ τα προβλήματά μου αλλά όταν κάποιος τα μεγεθύνει τοοοσο πολύ, φαίνεται λίγο αρρωστημένο... ντροπιαστικό.. σα να θέλω να αρνηθώ τη σοβαρότητα αυτών. Είναι 4:19 το πρωί. Έχει γίνει ρουτίνα να κοιμάμαι τη μέρα και να ξυπνάω, να κλαίω και να ακούω μουσική το βράδυ. Νιώθω άσχημη, μόνη και άχρηστη. Δε νιώθω αρκετή. Και το χειρότερο, δεν αγαπώ τον εαυτό μου.
4
 
 
 
 
σχόλια
Αν νομίζεις οτι τα προβλήματά σου είναι άλυτα, ψάξε στην πόλη που πέρασες για κέντρο ψυχικής υγείας (δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη) ώστε να αρχίσεις να τα λύνεις με τη βοήθεια κάποιου.. Φιλίες μπορεί να κάνεις όταν νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, ή μπορεί και στην μικρή πόλη όλοι ν αψάχνουν παρέα, επομένως να βρεις κάτι εύκολα.
Κοπέλα μου, μία συμβουλή θα σου δώσω: να αλλάξεις ''εξομολογητή'' που σου έχει παρουσιάσει ως ''τεράστια'' τα προβλήματά σου. Και συγκεκριμενοποιώ:-Έχεις ρηχές φίλες: θα βρεις άλλες, είσαι πολύ μικρή ακόμη. Το ίδιο ισχύει και για τα ερωτικά σου, έχεις όλο το χρόνο να ζήσεις μοναδικούς έρωτες. -Πέρασες σε μία σχολή όπου βρίσκεται σε πόλη με λίγους φοιτητές: ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτό; η ποιότητα μετρά και όχι η ποσότητα, σε όλα. -Η οικογένειά σου ποιο ακριβώς πρόβλημα έχει; είναι γεμάτο το τραπέζι σας; έχουν υγεία οι γονείς σου; σε δέρνουν; σε κακομεταχειρίζονται; αν οι απαντήσεις στα δύο πρώτα είναι ΝΑΙ και στα δύο τελευταία ΟΧΙ, μάλλον κάποιος σε επηρεάζει αρνητικά.Καλή δύναμη και επιτυχία στις σπουδές σου.
Kαι είχα αυπνιες χτες... Ασε.Τωρα στα δικα σου. Ρε παιδακι μου, ότι προβλημα και αν εχεις διορθωνεται. Αν δεν εχεις φιλες θα βρεις στο πανεπιστημιο, θα περασεις σε άλλη πολη μακρια από την οικογενεια σου, θα δεις καινουρια πραγματα και θα σπουδασεις οπως λες κατι με προοπτικη που ισως στην πορεια να δεις και οτι θα σου αρεσει. Όσο για τους ερωτες, θα σου πω την γνωμη μου...ΔΕΝ υπαρχει μονοπλευρος ερωτας. Υπαρχει μονοπλευρη εμμονή , ο ερωτας θέλει δυο, θέλει δραση-αντιδραση, θελει δυο σωματα, αν δεν ειναι δυο εκει δεν ειναι ερωτας. Καλη και σεβαστη η καψουρα, αλλα αν δεν προχωραει με αυτον παρ'το αλλιως και βρες καποιον πιο καταλληλο. Πρεπει να αλλαξεις τις σκεψεις σου, για να αλλαξεις ζωη. Αντι να λες "ειμαι αχρηστη μονη και ηλιθια" πες "ειμαι νεα με προοπτικες να μαθω νεα πραγματα και να γνωρισω νεα ατομα και ας εχω μειονεκτηματα". Αντε ξεκολλααα.
Scroll to top icon