ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.8.2018 | 02:33

Χωρισμός

Χθες το πρωί ενώ μιλούσε καλά μου λέει τέλος γιατί νοιώθει πιεσμένος από όλους και όλα. Θέλει να μιλήσουμε από κοντά την Κυριακή που θα γυρίσει και να μου φέρει κάποια πράγματα που είχα σπίτι του. Το πήρα κατάκαρδα γιατί με αυτόν τον άνθρωπο είμαι καιρό και έχω συναισθήματα. Δεν θέλω να τον χάσω παρόλο που μου έχει φερθεί άσχημα (έχει σηκώσει χέρι πάνω μου) και που έχει πάρει την απόφαση του. Το οικείο μου περιβάλλον μου λέει πως ο συγκεκριμένος δεν κάνει για μένα και πως αυτός ο χωρισμός ίσως να με προφυλάσσει από χειρότερες καταστάσεις μαζί του. Το πρόβλημα είναι πως εν μέρει έχουν δίκιο και δυστυχώς βλέπω πως τελικά μόνο εγώ είχα συναισθήματα για εκείνον. Αλλά πονάω που θα τελειώσει όλο αυτό. Είμαι χάλια ψυχολογικά και σωματικά σε σημείο να επισκεφθώ γιατρό. Θα περάσει ποτέ αυτό το άσχημο συναίσθημα και τα ψυχοσωματικα συμπτώματα;
11
 
 
 
 
σχόλια
Ρε παιδιά δε ξέρω, αν και δεν έχω βιώσει κάτι παρόμοιο οπότε δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά... πώς γίνεται ο σύντροφός σας να σηκώνει χέρι πάνω σας και να συνεχίζετε μαζί του σαν να μη συνέβη τίποτα μετά απο αυτό; Δεν κρίνω σε καμία περίπτωση όσους έχουν βρεθεί ή βρίσκονται σε αυτή τη θέση, απλώς εκφράζω αυτή την απορία, γιατί πώς είναι δυνατόν να σας κάνει κάτι τόσο σοβαρό και εσείς να συνεχίζετε με αυτό τιν άνθρωπο;Δε σπάει κάτι μέσα σας; Δεν απογοητευεστε; Δε ξέρω, πιστεύω ότι όσο ερωτευμένη και να ήμουν με κάποιον,αν έκανε κάτι τέτοιο, το οποίο το θεωρώ απαράβατο κανόνα και ειμαι κάθετη πάντα σε αυτό, αμέσως θα έπεφτε στα μάτια μου και δύσκολα θα τον ξαναβλεπα όπως πριν.Η βια δείχνει πολλά για έναν άνθρωπο... βέβαια ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε τέτοιες περιπτώσεις εννοείται, απλώς εξέφρασα μια σκέψη με αφορμή τις τόσες εξομολογήσεις περί κακοποίησης.
Προσωπικά, έκανα το λάθος να μην φύγω εξ αρχής και να τον συγχωρεσω. Εννοείται πως απογοητευτηκα από τη συμπεριφορά του και πως σε καμία περίπτωση το να σηκώσεις χέρι είναι κάτι απλό. Πιστεύω πως ήμουν σε μια φάση που λόγω του άσχημου παρελθόν του (χρήση ουσιών, ενδοοικογενειακα προβλήματα, οικονομικές δυσκολίες, ρατσισμός) τον συγχωρεσα και θέλησα να πιστέψω ότι θα αλλάξει. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί. Πιστεύω πως τέτοιοι άνθρωποι έχουν κάνει ξανά τέτοιες κινήσεις στο παρελθόν και θα συνεχίσουν να κάνουν. Τώρα που έχω ηρεμήσει κάπως το βλέπω πιο ρεαλιστικα. Ευτυχώς που τελείωσε γιατί αν έκανα κάτι σοβαρό με το συγκεκριμένο άτομο, μπορεί και να μην την έβγαζα καθαρή.
Καλά, σήκωσε χέρι πάνω σου και δεν κάνεις πάρτι που αποφάσισε να το τελειώσει αυτός ανώδυνα και απλά; καταλαβαίνω ότι είχες συναισθήματα για το άτομο αυτό, όμως γλίτωσες για αυτό πάρε τον χρόνο σου,ηρέμησε και σε λίγο καιρό θα δεις με καθαρά μάτια ότι η ζωή είναι δική σου και θα μπορείς να κάνεις μια όμορφη σχέση αργότερα με κάποιον που θα σε σέβεται και θα σου φέρεται όπως σου αξίζει.
Γλίτωσες my dear. Λογικό να πονάς αφού έχεις συναισθήματα, αλλα καλύτερα να το πάρεις απόφαση. Ακόμα κι αν δεν είχε σηκώσει χέρι, από τη στιγμή που δεν έχει συναισθήματα, το θέμα είναι τελειωμένο.
Όσο ήμασταν μαζί φαινόταν να έχει. Αν όντως είχε όμως, ούτε θα μου φεροταν έτσι ούτε θα με χώριζε στα ξαφνικά. Όταν αγαπάς και μιλάς με τον άλλον, δεν του λες απλά τέλος. Για να είσαι σίγουρος ότι θες να χωρίσεις, το έχεις αποφασίσει εδώ και καιρό.
Είσαι πολύ τυχερή που αποφάσισε αυτός να το τελειώσει. Και μόνο το ότι έχει σηκώσει χέρι πάνω σου λέει πολλά για το μέλλον σας. Φτυσε τον κόρφο σου για την κωλοφαρδια σου και φύγε μακρυά!
Το πιστεύω και γω πως με το συγκεκριμένο άτομο δεν θα μου έβγαινε σε καλό. Δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω άσχημα, αλλά ορισμένες συμπεριφορές του δεν ήταν σωστές. Ξεσπουσε με το παραμικρό. Οπότε είχε θέματα, με έβγαζε στην απέξω. Όλοι κάνουμε λάθη και κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά υπάρχουν και όρια. Τα οποία ο συγκεκριμένος τα ξεπέρασε και δεν έκατσε ποτέ να ζητήσει συγνώμη και να τα σκεφτεί. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχω ακόμη συναισθήματα. Και με το να πονάω και να κλαίω, δεν καταστρέφω εκείνον, αλλά εμένα.
Δεν θα καταστραφείς, μην φοβάσαι. Πονάς γιατί είναι φρέσκος ο χωρισμός. Κοίτα μόνο αν το μετανιώσει μην κάνεις το λάθος να τον δεχτείς. Γιατί οπωσδήποτε θα φάει τα μούτρα του με τις επόμενες αν είναι τέτοιος χαρακτήρας και φυσικά θα θέλει να γυρίσει πάλι εκεί που είχε τον αέρα και έκανε ότι ήθελε χωρίς να δίνει λογαριασμό για τη συμπεριφορά του.
Scroll to top icon