ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.8.2018 | 19:30

.

Είχα μια συζήτηση με μια φίλη που με ανησύχησε πολύ. Έχω σχέση δυο χρόνια αλλά δεν μένουμε μαζί, ηλικίες 39 και 36. Βλεπόμαστε δυο με τρεις φορές μέσα στην εβδομάδα και είμαστε μαζί τα σαββατοκύριακα σπίτι του ή σπίτι μου. Μένουμε στην ίδια πόλη αλλά σε αρκετή απόσταση. Είμαστε σε επικοινωνία συνέχεια λέμε ο ένας στον άλλον που είμαστε και τι κάνουμε. Μια φίλη μου είπε να βγούμε το βράδι θα είναι ο φίλος της και ο κολλητός του και είπα όχι γιατί κάπως είναι και παλιά υπήρχε ένα φλερτ με τον κολλητό και φοβάμαι μην παρεξηγήσει. Άλλωστε θα έπρεπε να το κρύψω από τον σύντροφό μου γιατί δεν θα του άρεσε και δεν θέλω να του κρύβω πράγματα. Η φίλη μου είπε πως και αυτός σίγουρα μου κρύβει πολλά και μου έβαλε ιδέες. Καμιά φορά του στέλνω και ενώ είναι μέσα αργεί πάρα πολύ να απαντήσει. Όταν του γκρινιάζω λέει πως κάτι κοιτούσε στο διαδίκτυο. Είναι και πολύ συχνά στο φέις τι σκατά κάνει συνέχεια εκεί μέσα; όσους ξέρω που μπαίνουν στο φέις κάθε μέρα κάπου τρίβονται εγώ δεν μπαίνω τόσο συχνά και πάλι μου την πέφτουν άσχετοι. Η φίλη μου με ρώτησε γιατί δεν μένουμε μαζί και της είπα πως είμαστε κοντά στις δουλειές μας ο καθένας αλλά δεν είμαι σίγουρη δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ. Αυτή λέει βάζει στοίχημα πως με έχει για καβάντζα αλλιώς θα μου είχε ζητήσει να μείνουμε μαζί αλλά και εγώ δεν του το έχω ζητήσει και τον αγαπάω δεν τον έχω για να περνάω την ώρα μου. Με ρώτησε αν μου τηλεφωνεί πάντα πριν έρθει και είπα πως έτσι είναι και εγώ το κάνω για να μην πάω και δεν είναι εκεί. Λέει πως αυτό είναι σημάδι μιας ελεύθερης σχέσης πως αυτό το συνηθίζουν όσοι δεν θέλουν να βρεθούν σε δύσκολη θέση και θέλουν να αποφύγουν να πιάσουν τον άλλον σε ακατάλληλη στιγμή. Σοκαρίστηκα με όσα μου είπε εμείς είμαστε καλά έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για το τι κάνει ο καθένας νόμιζα πως είναι αυτονόητα μερικά πράγματα. Υπάρχει περίπτωση να έχει δίκιο η φίλη μου; Ρώτησα τον σύντροφό μου και μου είπε πως αυτά είναι βλακείες που λέει η φίλη μου. Δεν μου φάνηκε όμως να παραξενεύτηκε ούτε είπε πως εμείς είμαστε πιστοί ο ένας στον άλλον πως να το πάρω αυτό; Τον ρώτησα γιατί πάντα τηλεφωνούμε ο ένας στον άλλον αφού έχουμε κλειδιά για να μπούμε στο σπίτι και ας λείπει ο άλλος και είπε πως δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουμε ο ένας στον άλλον αν λείπουμε. Δεν μου άρεσαν καθόλου οι απαντήσεις που μου έδωσε δεν με κάλυψε πουθενά και αναρωτιέμαι γιατί δεν μου είπε αν θέλω να πάω χωρίς να τον ειδοποιήσω απλά να πάω και ας λείπει.
8
 
 
 
 
σχόλια
Το να είστε μαζί 2 χρόνια και να μην έχετε σκεφτεί να συζήσετε σε αυτή την ηλικία κάτι μου λέει εμένα. Δεν θέλετε να προσωρήσετε μαζί, να έχετε μια κοινή πορεία; Τι σας κρατάει να έχετε ο καθένας το δικό του χώρο και απόσταση από τον άλλον σε ηλικία μετά τα 35 και μετά από 2 χρόνια μαζί; Θα μου πεις βλέπεστε συνέχεια αλλά γιατί κρατάτε 2 σπίτια; Ίσως η φίλη σου να ζηλεύει τη σχέση σου, ίσως και να βλέπει ότι κρατάει ο σύντροφός σου αποστάσεις και να θέλει να σε προστατεύσει. Το θέμα δεν είναι τι λέει αυτή όμως. Το θέμα είναι εσύ τι νιώθεις. Σε καλύπτει η σχέση σου και σε κάνει να νιώθεις καλά;
Η φίλη σου πέταξε το δόλωμα κι εσύ τσίμπησες σαν ροφός.Από την "σιγουριά" της και μόνο υποπτεύομαι πως το μόνο που θέλει είναι να σας χωρίσει.Ψυχραιμία, όχι σπασμωδικες κινήσεις.
Από πολύ προσωπική εμπειρία, όταν νιώθεις ότι κάτι συμβαίνει, δεν είσαι τρελή, κάτι περίεργο έχει μιλήσει μέσα σου και ακόμα και αν αρνείσαι να το δεις, το νοιωθεις. Γενικά, καλό είναι να μην ακούς άκριτα ότι σου λένε οι άλλοι, γιατί ακόμα και στις καλύτερες των προθέσεων, όλοι κρίνουμε εξ' ίδιων τα αλλότρια.Εμπιστευσου το ένστικτο σου, επικοινώνησε με το σύντροφό σου, έχει μάτια, αισθήσεις και όλες σου τις κεραίες ανοικτές και επεξεργασου τα ερεθίσματα που λαμβάνεις.
Για 16 και 19 χρονών θα έλεγα πάει στο διάολο...Αλλά αυτά που γράφεις και ειδικά το "μου τη πέφτουν από το fb" είναι για γέλια. Τέτοια ανωριμότητα που έχεις θα έπρεπε να σε προβληματίζει.
Είχα κάποτε μια σχέση που έμοιαζε με τη δικιά σου..και ομολογώ ότι αν και είμαι της άποψης ότι "η κάθε σχέση είναι μοναδική και εσύ ξέρεις καλύτερα", τελικά όντως,ο καπνός που έβλεπαν όλοι ήταν φωτιά και τα φαινόμενα δεν απατουσαν, σε αντίθεση με τον πρώην μου. Και συμφωνώ με τον Διογένης τον Κυνικό, δεν δεσμεύεται για να μπορεί να αποδεσμευτεί όποτε θέλει, λέγοντας "μα δε σου εταξα τίποτα".
Εγώ δε θεωρώ ότι υπάρχει κατ' ανάγκην κάτι το πονηρό. Απλά, κρατάει απόσταση από σένα μέσα στη σχέση ώστε να μην του κολλήσεις περισσότερο, πιθανόν για να μπορεί να την κάνει εάν το επιθυμήσει στο μέλλον σε ανύποπτο χρόνο.
Αυτό το facebook μόνο ζημιά κάνει παρατηρώ. Και αυτός γιατί είναι τόσο μυστικοπαθής; Γιατί σου δημιουργούνται ανασφάλειες; Σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας και πρέπει να το ψάξεις.
Scroll to top icon