ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.8.2018 | 09:09

Είχα αρχίσει να σκέφτομαι να κάνω παιδί, και τώρα βρήκα τη δουλειά των ονείρων μου μετά απο χρόνια ανεργίας.

Είμαι παντρεμένη λίγο καιρό αλλά άνεργη για αρκετά χρόνια. Εκατοντάδες βιογραφικά αλλά πάντα έπαιρναν αυτούς που είχαν το μέσον, γνωστό, πατέρα θείο κλπ. Ο άντρας μου εκδήλωνε τον τελευταίο καιρό πολύ έντονα την επιθυμία του για ένα παιδί, κι εγώ επίσης. Κι εκεί που λέμε να ξεκινήσουμε να ερχόμαστε σε επαφή ελεύθερα, με παίρνουν τηλέφωνο να πάω για μια συνέντευξη, απο ένα βιογραφικό που είχα αφήσει λίγο καιρό πριν.Ήταν αυτό που έψαχνα, ήταν ότι σπούδασα, ότι αγαπούσα, ότι ονειρευόμουν.Πήγα, πέρασα συνέντευξη, έκανα δοκιμαστικό μερικές μέρες και μου λένε προσλαμβάνεσαι. Υπέγραψα κανονικά και λέω ας το αφήσω φλου και ότι γίνει.Με ρώτησαν αν έχω παιδιά, τους είπα όχι, αλλά κάποια στιγμή θα κάνω.Εργάζομαι λοιπόν κανονικά και είμαι τόσο καλή στη δουλειά μου, χαίρομαι τόσο πολύ που το χόμπι μου το έκανα επάγγελμα και φαίνεται ότι πάω με ευχαρίστηση και όχι απο αγγαρεία για να περάσει το 8ωρο και να βγει το μεροκάματο! Παλιοί εκεί μέσα συνάδελφοι μου λένε πως είμαι το κατάλληλο άτομο για την κατάλληλη θέση.Πρόσφατα μου είπανε ότι μου έχουν έτοιμη μια νέα θέση, ανώτερη, με καλύτερο μισθό, σαν υπεύθυνη να καταλάβετε.Η ζώή μου πήρε άλλη τροπή σε λίγο καιρό. Κατακόρυφη, ανοδική πορεία, ανέλπιστη επιτυχία, ποιά εγώ, που ήμουν άνεργη σπίτι και μαράζωνα. Αν κάνω παιδί τώρα το πιθανό είναι να με σταματήσουν, να μην πάρω άδεια να με διώξουν ή και να πούνε οι συνάδελφοι ότι το είχα κανονισμένο να βρω δουλειά να κάνω παιδί και να πάρω άδεια για μήνες.Το παιδί το θέλω πολύ, και τη δουλειά επίσης. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να είσαι άνεργος, να σε βοηθάνε οι γονείς και τα πεθερικά να πληρώσεις το νοίκι σου το μήνα και τους λογαριασμούς. Και τώρα που είπα θα σταθούμε λιγάκι μόνοι μας στα πόδια και θα είμαστε εργαζόμενοι και οι δύο, να κάνουμε την οικογένειά μας, βρίσκω αυτή τη καταπληκτική δουλειά!Πως τα φέρνει έτσι η μοίρα! Και πείτε ότι μένω έγκυος και με διώχνουν!Έχουν το δικαίωμα; Αυτό φοβάμαι. Ακούω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι παράνομο κάτι τέτοιο; Γνωρίζετε; Εσείς που είχατε αντίστοιχες εμπειρίες τι έχετε να πείτε; ΜΙα γνωστή μου δούλευε σε κατάστημα και όταν έμεινε έγκυος την έδιωξε. Υπάρχει κάποιος νόμος που να με καλύπτει; Δεν είναι απάνθρωπο να σε απολύουν επειδή θα φέρεις στον κόσμο ένα παιδί;Κι όμως το κάνουν πάρα πολλοί εργοδότες.
1
 
 
 
 
σχόλια
Νομίζω προτρέχεις... μπορείς να αφήσεις ένα διάστημα(ειδικά αν είσαι σχετικά νέα σε ηλικία) πχ ένα χρόνο που θα είσαι στην εταιρεία και μετά προσπαθείς και για μωρό. Επίσης τα μωρά δεν έρχονται απαραίτητα με τη μια! Ακόμη όταν με το καλό μείνεις έγκυος αν έχεις καλή εγκυμοσύνη κ μια δουλειά μη χειρωνακτικη(από όσο κατάλαβα) μπορείς να δουλεύεις. Μετά δικαιούσαι στον ιδιωτικό τομέα κάποιους μήνες άδεια. Όντως συμβαίνουν αυτά που περιγράφεις αλλά δεν είναι ο κανόνας,κανένας σοβαρός εργοδότης σε θα συμπεριφερθεί έτσι.
Scroll to top icon