ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.8.2018 | 20:52

Δεν πέρασα πουθενά

Τα δημόσια ΙΕΚ είναι καλά; Εννοώ μπορείς να βρεις δουλειά μετά; Είναι στην ίδια κατηγορία με τα ΤΕΙ; Ευχαριστώ
3
 
 
 
 
σχόλια
Τα δίδακτρα σε ιδιωτικό ΙΕΚ δεν είναι πάντα όσα έχουν αναφέρει παραπάνω, προσωπικά πλήρωσα 1.800Ε/έτος, αλλά είναι ανάλογα και με την ειδικότητα που θα επιλέξεις. Υπάρχουν ειδικότητες που δε θα βρεις αντίστοιχες σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, οπότε εκεί έχεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και φυσικά άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μπορείς να ανοίξεις δικό σου χώρο κι όλα καλά. Τώρα, ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο ΙΕΚ, μπορώ να σου πω από την προσωπική μου εμπειρία πως στο ιδιωτικό υπάρχει αρκετή οργάνωση, σύγχρονος εξοπλισμός (που τον θεωρώ απαραίτητο σε κάποιες ειδικότητες), οι καθηγητές είναι πάρα πολύ καταρτισμένοι και πάντα στη διάθεσή σου. Σίγουρα και πολλοί καθηγητές στα δημόσια προσπαθούν να προσφέρουν ό,τι μπορούν, αλλά είναι σπάνιες εξαιρέσεις. Καλό θα ήταν να ενημερωθείς πρώτα για την ειδικότητα που σ' ενδιαφέρει κι έπειτα για το δημόσιο ΙΕΚ που σκέφτεσαι ν' απευθυνθείς (από κάποιο γνωστό ίσως). Επειδή έχω περάσει και από ΑΕΙ και από ΤΕΙ και από ιδιωτικό ΙΕΚ, μπορώ να πω πως στο ΙΕΚ πήρα τόσες πολλές γνώσεις που δεν το περίμενα, σου δίνουν όμως "μασημένη τροφή", οι καθηγητές συνήθως είναι πάνω από το κεφάλι σου για να καλύψουν απορίες και ασχολούνται πολύ (ειδικά) όταν βλέπουν άτομα με διάθεση να μάθουν.Από καθηγητές που έχουν διδάξει σε δημόσια ΙΕΚ κι έχω μιλήσει μαζί τους, μου έχουν πει πως οι μεγαλύτερης ηλικίας καθηγητές συνήθως είναι αδιάφοροι (καλοβολεμένοι βλέπεις), αν τύχεις όμως σε σχετικά νέο καθηγητή μπορεί να μάθεις πολλά. Σίγουρα όμως ο εξοπλισμός είναι σχεδόν ανεπαρκής, αλλά όταν υπάρχει πραγματική διάθεση για μάθηση όλα μπορούν να γίνουν. ΙΕΚ και ΤΕΙ προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι στην ίδια κατηγορία. Δε μπορείς να συγκρίνεις τη διετή με την τετραετή φοίτηση. Ίσως όμως τα δημόσια ΙΕΚ υπολειτουργούν όπως ακριβώς τα περισσότερα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξεις ν' ακολουθήσεις!! :)
Οχι δεν ειναι το ιδιο. Καμια σχεση θα ελεγα και ειδικα τα δημοσια. Τα ΤΕΙ ειναι πανεπιστημια ειδικα τωρα που θα γινουν ολα ετσι οπως φαινονται απο τις αναβαθμισεις. Στο ιεκ εισαι βοηθος παντα γιαυτο και ειναι 2 χρονια. Καλυτερα να ξαναδωσεις παρα να πας σε δημοσιο(γνωμη μου).
Από το τίποτα καλά είναι και τα ΙΕΚ αρκεί να πας σε δημόσια,μην δώσεις ένα κάρο λεφτά για ιδιωτικά.Το ίδιο πτυχίο θα πάρεις και από τα 2 δύο ΙΕΚ τζάμπα τα λεφτά σου θα πετάξεις και δεν είναι λίγα 2800 το χρόνο θέλουν!Όχι δεν είναι ισαξια με τα τει,στα τει μπορείς να ανοίξεις δικιά σου επιχείρηση ενώ από ΙΕΚ γίνεσαι μόνο βοηθός.Αν σου αρέσει κάποια ειδικότητα και σε ενδιαφερει πήγαινε σε ΙΕΚ αλλιώς αν όχι ξαναδώσε πανελλήνιες.
Scroll to top icon