ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.9.2018 | 11:35

Δυσκολα..

Η αδελφη μου εχει ψυχολογικα θεματα..ειναι 37 και ειναι υπερβολικά παχυσαρκη (160κιλα)'συνεχως τρωει και πινει ασυστολα και οτι και να της λεμε μυαλο δεν βαζει. Εχω αυτο το θεμα στην οικογενεια. Ο σύντροφος μου δεν ξέρει τιποτα για αυτο το προβλημα που αν και δεν αφορα εμενα αμεσα ειναι κατι που με προβληματιζει. Θελει να παντρευτούμε σε λιγο καιρο ομως εγω σκεφτομαι τι να κανω με την αδελφή μου .. και αν φυγω μαζι του (στη πολη του θα μεινουμε)εγω θα ειμαι μακρια απο την αδελφη μου και τους γονεις μου και δεν θα μπορω να βοηθησω. Να κοιταξω τη ζωη μου ή να συνεισφερω οσο μπορω στη πολη μου και σε αποσταση για αλλο ενα χρονο με τον συντροφο μου..Πώς μπορώ άραγε να τη βοηθησω εφόσον δεν δειχνει διαθεση να αδυνατισει ουτε να δραστηριοποιηθει με καποιο τροπο? Οσες φορες τη βοηθησα με ψυχολογο ή διαιτολόγο τα παράτησε.. ωρες ωρες νομιζω θα εκραγει .ποσο να αντεξει η καρδια? ...
4
 
 
 
 
σχόλια
Να ξέρεις ότι μπορεί και να την βοηθήσεις αν παντρευτείς και φύγεις. Όσο η καθημερινότητα της είναι η ίδια και δεν αλλάζει τίποτα τόσο θα πιστεύει οτι έχει χρόνο να αλλάξει ζωή. Σκέψου το.
Δηλαδή αν δεν παντρευτείς και δεν φύγεις σε άλλη πόλη θα της προσφέρεις τίποτα χρήσιμο; Αφού μόνο προβληματίζεσαι τώρα που είσαι κοντά της, δεν είναι δα οτι της κλείνεις το στόμα να μην τρώει. Πρακτικά δηλαδή δεν κάνει διαφορά.Θα'λεγα να κοιτάξεις τη ζωή σου, αλλά να κάνεις ένα τελευταίο για εκείνη-αν το θέλει και δεχτεί φυσικά. Να πας μαζί της για αιματολογικό τσεκ-απ, για τρίπλεξ καρδιάς, για υπέρηχους οργάνων και τέλος με όλα τα αποτελέσματα σε παθολόγο για να δείτε πού βρίσκεται η υγεία της. Από κει και πέρα υπάρχουν εξειδικευμένα γραφεία για το θέμα, σε συγκεκειμένα νοσοκομεία, όπου αξιολογούν την κατάσταση και προτείνουν επεμβάσεις, διατροφές και ψυχολογική υποστήριξη ανάλογα με τον ασθενή.Αν δεν γουστάρει και δεν ξεκουνηθεί, τράβα παντρέψου κι άσε την να τρώει. Σκληρό, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα για να μη χάνεις χρόνο ή ευκαιρίες από τη ζωή σου.
Καταρχάς μπράβο σου για τον τρόπο που σκέφτεσαι .Σε τιμά ιδιαιτέρως το γεγονός ότι είσαι κοντά στα προβλήματα της αδερφής σου και προβληματίζεσαι γι αυτά .Όμως καλή μου κοπέλα πρέπει να κοιτάξεις και την δική σου ζωή .Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που θέλει να σε παντρευτεί να δείχνει συνεχώς καταννόηση για τα προβλήματα της οικογένειας σου ,κάποτε θα κουραστεί και με το δίκιο του .Δεν γίνεται να είσαι δέσμια μια ζωή στα προβλήματα της οικογενείας σου .Η αδερφή σου είναι μεγάλη γυναίκα .Πρέπει να πάρει επιτέλους τις αποφάσεις για τη ζωή της .Ο μόνος που μπορεί να τη βοήθησει πραγματικά είναι ο ίδιος της ο εαυτός και όχι εσύ .Θα ακουστώ σκληρή αλλά το γεγονός ότι η αδερφή σου έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια για κάτι καλύτερο ,δεν σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένη μια ζωή να προσπαθείς εσύ γι αυτή .Σέβομαι ειλικρινά την κατάσταση απλώς όμως και η ίδια θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί για πάντα να σε παρασύρει στη δικιά της παραίτηση .Πιστεύω επίσης ότι ίσως και να έχει επαναπαυθεί στη δικιά σου φροντίδα και συμπαράσταση και ίσως αν καταλάβει ότι δεν μπορεί να σε έχει δέσμια για πάντα να κινητοποιηθεί περισσότερο για τον εαυτό της .Εγώ θα σου έλεγα να προχωρήσεις τη ζωή σου .Τα χρόνια δεν έρχονται πίσω .Το γεγονός ότι θα πορευτείς στο δικό σου πλέον μονοπάτι δε σημαίνει ότι δεν θα είσαι και κοντά στην οικογένειά σου .Μπορείς να τους συμπαραστέκεσαι και από εκεί που θα είσαι .Θα είναι εγωιστικό από την πλευρά της οικογένειάς σου να σε κρατάνε πίσω και εσένα λόγω της κατάστασης και επίσης θα είναι και άδικο για τον άνθρωπο που σε αγαπάει να σε χάσει λόγω αυτής .Παντού υπάρχουν λύσεις αλλά και όρια τα οποία πρέπει να θέσεις .Η ανεξέλεγκτη αυτοθυσία θα γίνει η φυλακή σου και θα σου στερήσει το δικό σου δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή ,τη δική σου .Αν εσύ δεν είσαι καλά δεν θα μπορείς να βοήθησεις και την οικογένεια σου .Πάντα να θυμάσαι επίσης ότι ο καθένας είναι υπέυθυνος για τις επιλογές του .Η αδερφή σου τις έκανε λάθος πρόσεξε ποιες θα είναι λοιπόν οι δικές σου .Αυτά είχα να σου πω,καλή τύχη σου εύχομαι και ότι καλύτερο .
Scroll to top icon