ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.9.2018 | 16:25

Να μιλατε

Με αφορμη το προσφατο γεγονος της γιαγιας που δολοφονηθηκε απο τον συντροφο της εγγονης της ηθελα να πω κατι παρομοιο. Εχω μια φιλη , αν την εβλεπες θα ελεγες η ζωη ειναι στα ποδια της.Ευκαταστατη οικογενεια, η ιδια πετυχημενη, κουκλα και πραγματικα ενας αξιολογος και δυναμικος ανθρωπος. Εκανε λοιπον μια σχεση καποια στιγμη με εναν ΄ανθρωπο΄. Αυτος ηταν ενας κλειστος αλλα γλυκος ανθρωπος. Απομακρυνθηκε απο εμας,με το προσχημα οτι δουλευε πολυ.Δεν μας εκανε εντυπωση ηταν αληθεια. Επειτα οσες φορες βγηκαμε ηταν και αυτος μαζι μας. Απαντουσε στο τηλεφωνο της, εχω την υποψια ακομα πως διαβαζε τα μηνυματα μας. Αλλαξε σιγα σιγα. Της ελειπε η ενεργεια, δεν προσεχε τον εαυτο της. Χωρισε μετα απο 1 χρονο και μας ειπε πως ηταν απιστευτα νευρικος, πως την εκανε να νιωσει οτι δεν μπορουσε να παρει ανασα. Αν μας ρωτησει για εκεινη να πει πως δεν ξερουμε που ειναι , πως δεν εχουμε επικοινωνια μαζι της. Τα ξαναβρηκαν. Εκει περα καταλαβα πως κατι δεν παει καλα, της ειπα αν χρειαστει βοηθεια , θα της τη δωσω.Μετα απο ελαχιστους μηνες η κοπελα στο νοσοκομειο. Δεν ηταν σε κακη κατασταση ευτυχως. Αυτος που την εσωσε ηταν ενας κυριος ετων περιπου 70-75 γειτονας. Κανεις φιλος, κανεις συγγενης. Ενας παππους γειτονας. Μας ειπε πως την χτυπησε αλλες δυο φορες πριν γινει το συμβαν. Την πρωτη ηταν που χωρισε, δεν το ειπε σε κανεναν γιατι τον ειχαμε συμπαθησει, γιατι δεν θα την πιστεψει κανεις και οτι ντρεποταν. Μετα που ξαναεγινε προσπαθησε να χωρισει και εκει ηταν η τριτη φορα.Να μιλατε να λετε τις αμφιβολιες σας οταν κατι δεν παει καλα. Ειτε ειστε φιλος, ειτε οικογενεια, ειτε ενας γνωστος και ας ενοχλησει μπορει να ειναι σωτηριο. Αυτο ειναι πιο σημαντικο.Δεν αξιζει σε κανεναν να ζει κατα αυτο τον τροπο.Αυτη η κοπελα ειχε γινει για ενα διαστημα η σκια του εαυτου της, πηγε σε ψυχολογο.Απλως να μιλατε.
3
 
 
 
 
σχόλια
Μόνη της τον επέλεξε και τον ανέχθηκε παρ'όλο που φάνηκε ο χαρακτήρας του(αυτά ΠΑΝΤΑ φαίνονται, απλά εθελοτυφλείς), οπότε της "αξίζε" που έζησε με αυτόν τον τρόπο. Σε σχετική παρελθοντική εργασία μου, καθώς και οσες φίλες και γνωστές έχω και είχα σε παρόμοιες καταστάσεις, πάντα ανέχονται την κατάσταση επειδή τους "αρέσει", παρ'όλη την υποστήριξη που είχαν από τρίτους για να αποδεσμευθούν.
Λες να μιλάμε: σε ποιον; Θα πας στην αστυνομία να κάνεις μήνυση; στον εισαγγελέα; στην Πρόνοια; Και αν το ''θύμα'' δε θέλει να ''μιλήσεις'' εσύ; Αν τελικά όλα ''είναι μία χαρά'' και εσύ βρεθείς με μία ωραιότατη ψευδή καταμήνυση και δυσφήμηση, τι θα κάνεις;
Δυστυχως αμα αυτο συμβει μια φορα θα ξανασυμβει... Το να εθελοτυφλουμε, πιστευοντας οτι ηταν ενα ατυχες γεγονος, ειναι λαθος και πολλες φορες μπορει να αποβει μοιραιο. Οχι μονο να μιλαμε λοιπον αλλα να κοβουμε μαχαιρι απο τετοιες καταστασεις, στα πρωτα δειγματα!
Scroll to top icon