ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.9.2018 | 22:58

Όταν θα γίνω μάνα

Θα έχω φροντίσει εξ αρχής να μαθω να μαγειρεύω ποιοτικά και όχι απλα για την ικανοποίηση της ανάγκης για τροφή. Κάτι που η μαμα μου δεν έκανε. Δεν θα σταματησω να μαγειρεύω φαγητά τα οποία δεν αρέσουν σε μένα, όπως η έκανε η μητέρα μου για να ικανοποιήσει και τον εαυτό της και δεν θα έχω ως έτοιμη λύση το τηγάνι για να πετάω δύο πατάτες μέσα και λίγους κεφτέδες. Θα έχω ποικιλία στα φαγητα που φτιάχνω και όχι μονο επτά εναλλακτικές όσες και οι μέρες της εβδομαδας. οχι δεν σκοπευω να γράψω τσελεμεντε αλλα θα ήθελα σε αυτό το θέμα να μας είχε προσέξει η μαμα μου. Ξέρω ότι έχει κάνει τα πάντα για εμάς, ότι ακομα και τωρα περνάει δύσκολες καταστάσεις και θα είμαι πάντα δίπλα της αλλά είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να τρέφονται υγιεινά από μικρή ηλικία. Δεν θα της το πω ποτέ ως παράπονο αλλα θα φροντίσω να γίνω καλύτερη μέσα απο αυτό.
5
 
 
 
 
σχόλια
Παιδια την φαγαμε την κοπελα! Η εξ λεει απλα πως θα ηθελε η μητερα της να της εχει περασει τη νοοτροπια της υγιεινης διατροφης αλλα αντι να κανει παραπονο αναγνωριζει τα υπολοιπα που της προσεφερε και θα φροντισει να καλυψει αυτην την επιθυμια στο παιδι της. Δεν ειναι κατι κακο αυτο που λεει, οτι ηθελε π.χ. να ακολουθησει ενα επαγγελμα αλλα δεν τα καταφερε και θα βγαλει το αχτι στο παιδι. Μιλαει για κατι πολυ σωστο, την υγιεινη διατροφη. Και καλως η κακως η μητερα της εκανε αλλα τοσα αλλα αυτο δεν το καταφερε. Ουτε συγκρινει τον εαυτο της με την μαμα της σε σημειο που βγαινει κατι αρνητικο απο αυτο, ουτε μοιαζει να εχει προβληματα η σχεση τους.Εκανε μια διαπιστωση και κοιταει πως νε βελτιωθει απο αυτο!Εγω παντως εχω την ιδια αποψη. Αν και η μαμα μου ηταν τελεια μαγειρισσα, υπηρχαν στιγμες που θα μπορουσαμε να τρωμε πιο υγιεινα αλλα αλλες εποχες, αλλα ερεθισματα, αλλες νοοτροπιες. Δεν την κατηγορω.
Ούτε εμένα η μάνα μου με μεγάλωσε με γλυκοπατάτες και αβοκάντο.Τέτοια παράπονα όμως δεν έχω κι ας μην ήταν ποτέ η σούπερ μαγείρισσα.Μήπως ενδόμυχα νιώθεις μια πικρία από εκείνη και οι λόγοι είναι άλλοι;Μπορεί να κάνω λάθος, μα νιώθω ότι θα ήθελες να είχε φροντίσει για εσάς περισσότερο με κάποιον τρόπο. Προτείνω να κουβεντιάζεις μαζί της, να την ρωτήσεις για την παιδική σου ηλικία, για να συναισθήματά της όταν έγινε μάνα, τις συνθήκες της εποχής εκείνης, την οικονομική κατάσταση, την ψυχική υγεία, την σχέση με τον πατέρα σου και την υποστήριξη που είχε.Ίσως εκπλαγείς εάν ανακαλύψεις ότι πιθανόν όλα ή κάποια από τα παραπάνω είχαν επίπτωση στο παιδικό/εφηβικό μενού, τόσο στο δικό σου όσο και ολόκληρης της οικογένειας.
Γιατί περιμένεις να γίνεις μαμά για να αρχίσεις να μαγειρεύεις ποιοτικότερα;Ίσως η μητρότητα φαίνεται πως είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να βελτιωθείς σε πολλούς και διάφορους τομείς αλλά η διατροφή σου θα μπορούσε να αλλάξει αύριο κιολας (μη σου από χθες)Μέσα απο αυτή την εξομολόγηση εκφράζεις κάποια παραπονα για τη μαμά σου ξεχνώντας όμως πως και οι γονείς είναι άνθρωποι με τα ελαττώματα τους (κάνεις δεν είναι τελειος) και ίσως όταν γίνεις μαμά το παιδι σου να έχει και αυτό παράπονα για σένα.
Έχεις δύο θέματα και τα πλέκεις πολύ όμορφα.Το ένα είναι η διατροφή. Με γεια σου με χαρά σου, να ξεκινήσεις, να μαγειρεύεις από τώρα. Τι σε εμποδίζει; Το άλλο είναι με τη μάνα σου. Μη συγκρινεσαι μαζί της. Τι έκανε αυτή δηλαδή ως μάνα και τι θα κάνεις εσύ όταν γίνεις. Το 'χουμε;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon