Ο δισέγγονος του Χίτλερ ζει στις ΗΠΑ, αντιπαθεί τον Τραμπ και θαυμάζει την Μέρκελ

Ο δισέγγονος του Χίτλερ ζει στις ΗΠΑ, αντιπαθεί τον Τραμπ και θαυμάζει την Μέρκελ Facebook Twitter
Ο Αλεξάντερ με τον δημοσιογράφο της Bild, Τίμο Λόκοσατ.
1

«Πολύ ενοχλημένος» από τον Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ο δισέγγονος του Αδόλφου Χίτλερ, εκφράζοντας ταυτόχρονα συμπάθεια προς την Άνγκελα Μέρκελ. 

«Η καγκελάριος Μέρκελ; Είναι μία έξυπνη και ικανή προσωπικότητα», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild, στην πρώτη του συνέντευξη σε μέσα ενημέρωσης, ο Αλεξάντερ, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ. 

Ζώντας απομονωμένος σε μία έπαυλη έξω από το Λονγκ Άιλαντ, ο ίδιος είχε αποφύγει κάθε επαφή με τους δημοσιογράφους. Ακόμη και το 2006 , όταν τον είχαν πλησιάσει από τους New York Times, δεν είχε δεχθεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Ο πατέρας του ήταν ο Ουίλιαμ Πάτρικ, ανιψιός του Χίτλερ για τον οποίον ο δικτάτορας δεν έτρεφε καμία συμπάθεια. Στη δεκαετία του '30, ο Ουίλιαμ κατέφυγε με την σύζυγό του Φύλις στις ΗΠΑ, αλλάζοντας το όνομά του σε «Χίλερ». Για πολλές δεκαετίες κατόπιν η οικογένεια κατόρθωσε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Έπειτα όμως επέστρεψαν στο οικογενειακό τους όνομα.

Ο δισέγγονος του Χίτλερ ζει στις ΗΠΑ, αντιπαθεί τον Τραμπ και θαυμάζει την Μέρκελ Facebook Twitter
Ο Ουίλιαμ Πάτρικ (αριστερά), πατέρας του Αλεξάντερ και ανιψιός του Χίτλερ, για τον οποίον ο δικτάτορας δεν έτρεφε καμία συμπάθεια.

Επί πολλά χρόνια, ούτε οι άμεσοι γείτονές τους (που σύμφωνα με την Bild ήσαν μάλιστα κι εκείνοι Αυστριακοί) δεν είχαν υποψιασθεί ποιο μπορεί να ήταν το πραγματικό γενεαλογικό δέντρο του Αλεξάντερ. Έως ότου, ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Τίμο Λόκοσατ χτύπησε την εξώπορτα της οικογένειας.

Ο Λόκοσατ κατόρθωσε να πείσει τον Αλεξάντερ να του μιλήσει, απαντώντας σε ερωτήσεις για την πολιτική, αλλά αποφεύγοντας οποιαδήποτε νύξη για την οικογένειά του.

Ο Αλεξάντερ εξέφρασε την συμπάθειά του για την Μέρκελ, ακόμη και για την πολιτική της υπέρ της υποδοχής των μεταναστών. «Κάνει ό,τι μπορεί», δήλωσε ο 50χρονος.

Διαφορετική όμως είναι η άποψη του Αλεξάντερ για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Το τελευταίο πρόσωπο για το οποίο θα μπορούσε να σκεφθεί κανένας ότι τρέφω συμπάθεια είναι ο Τραμπ», δηλώνει εμφαντικά και προσθέτει «με ενοχλεί ο τρόπος που ενεργεί. Και απλά δε μου αρέσουν οι ψεύτες», τονίζει ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

Διεθνή / Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Είναι όντως «δισέγγονος του Χίτλερ» όπως λέτε στον τίτλο, αλλά όχι του ινδάλματος των χρυσαυγιτών. Δεν είναι δισέγγονος τού Αδόλφου Χίτλερ αλλά τού ετεροθαλούς του αδερφού, Αλοΰσιους (Αλόις) Χίτλερ, ο οποίος έζησε στο Λίβερπουλ για λίγα χρόνια πριν το ´14. Η ιστορία τού γιού τού Αλοΰσιους, του Ουίλλιαμ Πάτρικ Χίτλερ (από το Λίβερπουλ) έχει πολλή πλάκα, ψάξτε την. Σε κάποια φάση εκβίαζε τον αιμοσταγή θείο του Αδόλφο να του κάνει ρουσφέτι (να τον χώσει στο ναζιστικό Δημόσιο). Ειδάλλως, λέει, θα απεκάλυπτε «οικογενειακά μυστικά», όπως ότι ο Αδόλφος είχε—δήθεν—εβραϊκό αίμα. Είχε αυτά που αποκαλούμε “mucho huevos grandes” ο συντοπίτης των Beatles.