Η Βόρεια Κορέα έχει έναν απρόσμενο σύμμαχο, ένας Ισπανό αριστοκράτη που είναι έτοιμος να υπερασπιστεί το καθεστώς μέχρι θανάτου. Ο Alejandro Cao de Benoς, 37 χρονών κατάγεται από ένα παρακλάδι γνωστής αριστοκρατικής οικογένειας των Πυρηναίων και συστήνεται ως "ειδικός Αντιπρόσωπος στις σχέσεις της Β. Κορέας με ξένες χώρες».
Είναι υπέρμαχος του καθεστώτος και στην τελευταία κόντρα του με τη Ν. Κορέα και τις ΗΠΑ, νοιώθοντας υπήκοος της χώρας. « Η Βόρεια Κορέα άρχισε την κόντρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Πλάκα κάνεις; Μάλλον είναι το έθνος μας που ανταποκρίνεται στις συνεχείς επιθέσεις του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ. Δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματος μας για πυρηνικά όπλα, είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε. Αν ξεσπάσει πόλεμος, δεν θα είναι δική μας ευθύνη, πιστέψτε με! ", λέει στον δημοσιογράφο της Liberation.
Δηλώνει «στρατιώτης στην υπηρεσία του Αρχηγού του Επιτελείου του Στρατού του Λαού" και ετοιμάζει τις αποσκευές του για να ταξιδέψει στην Πιονγκγιανγκ, έχοντας ήδη τοποθετήσει στη βαλίτσα την προσεκτικά διπλωμένη στρατιωτική στολή του με τα κόκκινα αστέρια.
Είναι η φωνή της Πιονγιάνγκ εκτός συνόρων. Ένα είδος επίτιμου πρόξενου που διαδίδει την προπαγάνδα της κομμουνιστικής δυναστείας, αντιστεκόμενος με νύχια και με δόντια στις «επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας μας».
Ο Alejandro Cao de Benoς διοργανώνει εκδρομές στην Πιονγκγιάνγκ για ξένους, είναι «ο μόνος Δυτικός που μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει κατά βούληση».
Μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή επικοινωνεί με τις αρχές της Β. Κορέας. "Για μένα, αυτή είναι η ανταμοιβή. Το πάθος, η δέσμευση και η συνολική πίστη."
Η Β. Κορέα τον κέρδισε όταν ήταν 16 ετών και γνώρισε μια οικογένεια από τη μακρινή χώρα, στη Μαδρίτη, «γεμάτη από σοφία.»
Έκανε ταξίδια στην Πιονγκγιάνγκ και δημιούργησε κορεατικό Σύνδεσμο Φιλίας, του οποίου εξακολουθεί να είναι ο πρόεδρος. Το 2000 έφτιαξε και μια σχετική ιστοσελίδα και πλέον συμπεριφέρεται σαν ένας μοναχός-στρατιώτης, προσπαθώντας να διαδώσει τη σοφία του Μεγάλου Ηγέτη.
Όταν στα ΜΜΕ κυκλοφορούν ειδήσεις για την στυγνότητα του καθεστώτος, όπως τώρα, ο Ισπανός αριστοκράτης αναλαμβάνει να τις αντικρούσει: «Πρόκειται για προπαγάνδα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Είμαστε η δημοκρατία των πολιτών, η παραγωγή ανήκει στο λαό, είναι καλύτερα από ό, τι στις ψευδείς καπιταλιστικές δημοκρατίες», λέει. Στην κηδεία του Kim Jong-il, το χειμώνα του 2011, θυμάται ότι έκλαψε με λυγμούς.
Δηλώνει επίσης ότι η Κορέα είναι μια μεγάλη οικογένεια. «Ο ηγέτης μας, Kim Jong-un σήμερα, είναι ένας πατέρας για τους ανθρώπους, σε έναν κόσμο όπου τα χρήματα δεν είναι ο στόχος της ζωής. Οι επιχειρήσεις διοικούνται από λαϊκές συνελεύσεις με συλλογικές αξίες, με σεβασμό, εκπαίδευση τιμή. Αρχές που κληρονομήθηκαν από τον Κομφούκιο και το Βούδα. "
Λέει ακόμη ότι έχει χάσει πολλά λόγω των πεποιθήσεων του. Στη Β.Κορέα, όπου περνά 6 μήνες το χρόνο δεν είναι ο Alejandro, αλλά ο "Cho Sun» και οι επισκέψεις του υποστηρίζονται πλήρως από το σύστημα. Θεωρείται ως ένας εξωτικός χαρακτήρας, φαλακρός με διπλοσάγονο. Στην τηλεόραση, οι άνθρωποι μπορούν να τον δουν να αγορεύει στο πλήθος διαβάζοντας ένα επαναστατικό φυλλάδιο ή να χρησιμοποιεί φωνή τενόρου του για να τραγουδήσει τους ύμνους στο "Μεγάλο Ηγέτη".
Στα μέσα Απριλίου, ο "Cho Sun" θα παρακολουθήσει όλες τις εκδηλώσεις των εορτασμών για τη γέννηση του Kim Il-sung. "Είμαι πρώτα απ 'όλα ένας στρατιώτης της Λαϊκής Δημοκρατίας» , λέει και καταλήγει τονίζοντας ότι «αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε πόλεμο με μας, δεν ξέρω πότε και αν θα γυρίσω."
σχόλια