ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.10.2018 | 09:26

Θέλω να γυρίσω

Λείπω ένα χρόνο περίπου εξωτερικό. Βόρεια Ευρώπη. Ήρθα με έτοιμη δουλειά και σπίτι μόνη μου. Ήμουν από εκείνους που πίστευαν ότι τίποτα δε λειτουργεί στην Ελλάδα. Δε θα ξεχάσω την πρώτη μέρα που προσγειώθηκα. Δε θα ξεχάσω εκείνη τη μαυρίλα στον ουρανό και τη θάλασσα, όπως έγινε και η ζωή μου. Εκείνο το γαλάζιο μου λείπει τόσο, μου λείπει το 'σπίτι' μου ο πιο όμορφος τόπος του κόσμου. Εδώ οι άνθρωποι είναι απρόσωποι κρύοι, τους χαμογελάς και κοιτάνε το πάτωμα. Οι Έλληνες εδώ είναι μετανάστες στις χειρότερες εκδοχές της λέξης. Συχνά με ρωτάνε γιατί άφησα εκείνη την όμορφη ζεστή χώρα, πλέον δε θυμάμαι. Θέλω να γυρίσω πίσω, μου λείπει ο τόπος μου οι μυρωδιές το καλοκαίρι, μια μπύρα στο μπαλκόνι μετά τη δουλειά... εκεί δεν έχουνε μπαλκόνια, έχουν παράθυρα που μισοανοίγουν. Μου λείπουν τα χαμόγελα της γειτόνισσας, οι απλήρωτες υπερωρίες παρέα με ανθρώπους που μετά θα πας να πιείς μια μπύρα γιατί και εδώ κάνεις υπερωρίες αλλά ο μάνατζερ δε θυμάται το όνομά σου. Εδώ δε θυμούνται το όνομά σου, είσαι εκείνη η Ελληνίδα..
6
 
 
 
 
σχόλια
Ρέ παιδιά ο Έλληνας δεν μπορεί να ζήσει στο εξωτερικό αν δεν αλλαξει ΡΙΖΙΚΑ !ΕΓΏ πήγα και γύρισα ...τους χαρίζω τα λεφτά τα προγράμματα τους την σειρά τους κλπκλπ .κοπελια αν νομίζεις ότι δεν κολλας εκεί φύγε !εγώ έφυγα Κ δεν μετάνιωσα ...δεν θέλω λεφτά θέλω ποιότητα ζωής !με 10 ευρώ να πιω ένα ούζο με 3 φίλους κ να απολαύσω τον ήλιο κ την θάλασσα ..στο εξωτερικο δεν έχει τέτοια ...Οπότε η κάθεσε κ γίνετε όμοια τους η γυρνάς κ ζεις την ελληνική πραγματικότητα ...Εγώ γύρισα κ δεν ξαναπάω ...τους τα χαρίζω όλα !!!τα παραπάνω λεφτά δεν με έκαναν ευτυχή !!
φίλε σε καταλαβαίνω απόλυτα, ψάχνω δουλειά ελλάδα και προσπαθω να φύγω κι εγω! τους τα χαρίζω κι εγώ και επιλέγω να ζω όχι να επιβιώνω... btw όσοι δεν έχετε μεταναστεύσει ποτέ στη λεγόμενη 'δυτική' ευρώπη και σχολιάζετε ανακατεύοντας το φρέντο εσπρέσο ενώ λιάζεστε στον ελληνικό ήλιο φθινοπωριάτικα πλιζζ don't even dare to comment. Eμείς τον ήλιο τον παίρνουμε σε χαπάκια...
Εδώ τουλάχιστον ο μισός σου μισθός θα φεύγει σε φόρους, ό,τι μένει ειναι πιθανό να μην επαρκεί για να πληρώσεις λογαριασμούς, ούτε λόγος να μείνει κάτι στην άκρη ή να πάρεις σύνταξη κάποτε. Εδώ έχει πολύωρες αναμονές στην εφορία, πέντε υπογραφές για ένα χαρτί και μηδενική εξυπηρέτηση. Εδώ έχει ακρίβεια, υπερτιμημένα προϊόντα χαμηλής ποιότητας, ακριβό πετρέλαιο, ακριβή βενζίνη. Μην τα παραβλέπεις. Αν δε σου αρέσει εκεί που είσαι, κοίτα να μαζέψεις όσα χρήματα μπορείς για 1-2 χρόνια ακόμη και να πας σε κάποια άλλη χώρα. Αλλά όχι εδώ.
Πού είσαι και είναι τόσο χάλια; Και η χώρα και οι άνθρωποι και οι εκεί Έλληνες;Σε καταλαβαίνω, έτσι ένιωθα κι εγώ. Λες και με έστειλαν σε μια κρύα και υγρή κόλαση. Τώρα έχω συνηθίσει και βλέπω πλεον και την ομορφιά της Ολλανδίας. Σαν την Ελλάδα δεν είναι, αλλά δεν τη βλέπω πια σαν αλλόκοτο οικισμό εξωγήινων. Κάνε υπομονή και μη ζητάς να βρεις τον κρυμμένο Έλληνα στην ψυχή του ντόπιου. Μελετα την κουλτούρα τους, μάθε τη γλώσσα. Αν τους καταλάβεις, θα γίνουν λιγότερο ξένοι και κάποια στοιχεια τους θα τα αγαπήσεις κι όλας. Όσο για το γάλαζιο της Ελλάδας...αχ. Θα ξανάρθει το καλοκαίρι, που θα πάει.Υπομονή.ΥΓ βάζε που και που ελληνική μουσική. Ο,τι είδος σου αρέσει. Εμένα με βοηθάει.
Scroll to top icon