ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.11.2018 | 20:51

Δώρο άδωρον

Οι φίλες μου δεν μου πήραν δώρο για τα γενέθλια μου παρόλο που τις κερασα λίγες μέρες μετά που επέστρεψα στην πόλη μου. Στο μεταξύ, η μία με ρώταγε τι δώρο να πάρει στο αγόρι της και μου εξηγούσε πόσα ψώνια έκανε για τον εαυτό της στην αγορά τις προάλλες και η άλλη έχει απ όταν την κερασα που μου λέει ότι θα μου πάρει. Με την τριτη δεν έχω καλή σχέση, αλλά επειδή είμαστε παρέα όλες την κερασα κι εκείνη προφανώς, και με ρώτησε στο τέλος τι δώρο θέλω, της είπα εννοείται τίποτα και επίσης, εννοείται δεν πήρε τίποτα. Από αυτήν δεν ήθελα να πω και την αλήθεια, αλλά θα το εκτιμούσα αν δεν ρώταγε εφόσον δεν το χε σκοπο. Οι άλλες δύο, όμως; Δεκα μέρες μετά τα γενέθλια μου είχε η μία γενέθλια και της κάναμε δώρο με την άλλη φίλη μας κανονικά και συμμετείχαμε και στην τούρτα. Και για μένα ήταν αυτονόητο ότι έτσι έπρεπε να γίνει!Δεν ξέρω..Δεν θα το σκεφτόμουν καν αν ήξερα ότι δεν εργάζονται ή ότι δεν είναι καλά οικονομικά προφανώς ή ότι δεν προλαβαίνουν. Με ενοχλεί να μου λένε όμως, η μία "θα σου πάρω" κι η άλλη να μου περιγράφει του γκομενου της τη δωραρα κι έχει περάσει ενάμισης μήνας από τα δικά μου γενέθλια. Ε νιώθω και μαλακας δηλαδή που έσκασα ένα 40αρι σε τραπέζι. Δεν θέλω να είμαι γυφτισσα σε κάτι τέτοια είτε μπορώ να κεράσω έναν καφέ είτε ένα γλυκό είτε ένα τραπέζι. Αλλά δεν θεωρώ και τη στάση τους όμορφη..Ειναι η κίνηση, δηλαδή πως να το κάνουμε; Ένα δαχτυλίδι, μια μπλούζα με πέντε ευρώ κάτι.. Να δω ότι με σκέφτηκαν όπως τις σκέφτηκα κι εγώ όταν γύρισα και δεν κράτησα το σαρανταρι για την πάρτη μου παρόλο που δεν μου περισσεύει. Γιατί είμαστε φίλες κι είναι αυτονόητα αυτά.Αν δεν σου κάνει ο φίλος τότε ποιος; Και με ενόχλησε ακόμα περισσότερο που η άλλη μου περιέγραφε το δώρο του γκομενου της, ενώ ξέρει ότι σε μένα δεν πήρε. Απ όταν βρήκαν γκόμενο είναι διαθέσιμες για όλα. Βραδινές εξόδους, ακριβά εστιατόρια, ακριβά δώρα. Εγώ έχω οχτακοσια χρόνια σχέση και είμαι κυρία σε όλους, έχω δεν έχω λεφτά. Να μην πω ότι είμαι περισσότερο τυπική με τις φίλες γιατί θεωρώ ότι η φιλία έχει μεγαλύτερη σημασία από την ερωτική σχέση. Και τους κάνω και μικροεκπληξουλες εκτός εορτών επίσης! Τύπου, έχω δέκα ολοκαινουρια νεσεσέρ, θα τους δώσω από δύο. Είναι η κίνηση και το timing όχι το ποσό που θα δώσεις για τον άλλον. Και ναι, με έχει πειράξει παααρα πολύ. Και δεν είναι κάτι που μπορείς να εκφράσεις στον άλλον σαν παράπονο, γι αυτό τα λέω εδώ.. Ακόμα και που διαβάζω αυτά που γράφω παράξενα μου φαίνονται και παρεξηγήσιμα. Και δεν θα κάνω αντίποινα σε καμία τους, όχι.
2
 
 
 
 
σχόλια
Μια χαρά μπορείς να το πεις. Δεν σου λέω να ζητήσεις τον λόγο αλλά μπορείς να πεις το εξής. Έχω παρατηρήσει ότι σε άλλα άτομα όταν έχουν γενέθλια κάνεις ένα δώρο ενώ εγώ δεν έχω αυτή την αντιμετώπιση. Υπάρχει κάποιος λόγος; Από το να το σκέφτεσαι 100 ώρες καλύτερα να το πεις. Στην τελική αν είναι όντως σημαντικές φίλες για εσένα πρέπει να ξέρεις πως σε βλέπουν κι εκείνες.
Scroll to top icon