ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.11.2018 | 10:13

Σμν και προφύλαξη

Σήμερα πήγα στο γυναικολόγο για τεστ Παπ. Στην αίθουσα αναμονής ήμουν εγώ και μία κυρία τρομερα αγχωμένη. Πιάσαμε την κουβέντα. "Είδα έναν τρομερό εφιαλτη χθες" μου λεει και της λεω "κατι σας αγχώνει και σας βγαίνει υποσυνείδητα". "Το σημερινό είναι κοπέλα μου. Εχω hpv και είμαι γεματη". Δεν πρόλαβα να της πω τίποτα γιατί ήταν η σειρά μου. Άσε που σοκαριστηκα γιατί το είπε αβιαστα και δεν περίμενα να ακουσω κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω και τι να της έλεγα...Το θέμα είναι οτι το καλοκαίρι ήταν η πρώτη - και σίγουρα η τελευταία- φορά που δεν χρησιμοποιησα προφυλακτικο. Τετοιο αγχος εγω δεν μπορώ να το ξαναπερασω. Διάβαζα για συμπτώματα σμν, αγωνιουσα μέχρι να μου έρθει περίοδος και μέχρι να εξεταστω. Νομίζω ότι δεν μου το ανεφερε απλά για να το πει. Σαν λύτρωση, σαν συμβουλη θέλησα να το ερμηνευσω. Μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα η απερισκεψια του καθενός και κυρίως η ΔΙΚΗ μας. Απο τα πιο απλά μέχρι πιο σοβαρα. Προφυλαχθειτε, κι αν τύχει κάτι, τουλάχιστον θα ξερετε οτι εσείς κανατε ο, τι καλύτερο μπορεσατε. Αυτα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Σωστά αυτά που λες αλλά ας μην δαιμονοποιήουμε τον hpv. Σχεδόν το 80%του ενεργά σεξουαλικού πληθυσμού κουβαλάει κάποιο-κάποια από τα στελέχη του. Υπάρχει το εμβόλιο που προστατεύει από κάποια και μετά η γυναίκα οφείλει μια φορά το χρόνο να κάνει ένα τεστ παπ. Ότι και να δείξει το τεστ παπ αν γίνεται ΤΑΚΤΙΚΑ είναι θεραπευσιμο. Τώρα τα αλλά ΣΜΝ είναι άλλη κατηγορία.
Ναι, καλά αποτελέσματα, αλλά χαιρετίσματα, ο hpv (που είναι αδερφάκι με τις μυρμηγκιές) κολλάει και με απλή δερματική επαφή (ακόμη και ΧΩΡΙΣ να υπάρχουν εμφανή συμπτώματα), δηλαδή ακόμα και με χρήση προφυλακτικού μπορείς να κολλήσεις, με σκέτο δάχτυλο, με στοματικό. Γι'αυτό και περίπου 5/10 Ικαι παραπάνω) του ελληνικού πληθυσμού έχει ήδη προσβληθεί. https://www.protothema.gr/ugeia/article/754149/epidimia-ta-kondulomata-ena-sta-duo-test-pap-kruvei-ton-io-hpv/https://www.onmed.gr/ygeia/story/323817/kondylomata-oi-vasikoi-tropoi-metadosisΚαλύτερα βασίσου στο εμβόλιο, παρά στην προφύλαξη μόνον.
Scroll to top icon