ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.11.2018 | 15:39

Κιλα κ bullying

Το να πεις στον αλλον οτι ειναι αδυνατος για καποιο λογο στην κοινωνια μας θεωρειται ΟΚ, αλλα το να του πεις οτι ειναι παχυς θεωρειται κακο. Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ. Και τα δυο σχολια φιλοι μου ειναι απλα σχολια που περιγραφουν μια πραγματικοτητα. Απο κει κ περα το πως ο καθενας αντιλαμβανεται κ δεχεται αυτα τα σχολια εχει σχεση με το πως βλεπει ο ιδιος τον εαυτο του κ με το κατα ποσο αποδεχεται την εικονα του. Καποιοι εχουν αυτογνωσια κ ξερουν τι ειναι, οποτε δεν ενοχλουνται με τετοιου ειδους σχολια (με την προυποθεση φυσικα οτι το σχολιο δεν γινεται με κακη διαθεση). Γιατι αναγνωριζουν οτι αυτο το σχολιο περιγραφει μια κατασταση που ειναι αληθινη. Απο την αλλη αν καποιος εχει ανασφαλειες κ δεν εχει αποδεχτει τον εαυτο του κ την εικονα του, τοτε θα παρεξηγηθει με το παραμικρο σχολιο που θα κανει καποιος για την εμφανιση του. Κοινως εχει τη μυγα και μυγιαζεται. Αλλα αυτο ειναι δικο του θεμα, οχι δικο μου. Δεν γινεται εγω να αλλαζω τη συμπεριφορα μου αναλογα με το ποιον εχω απεναντι μου. Δεν γινεται επειδη βλεπω οτι καποιος δεν δεχεται την αληθεια, να αρχισω να του λεω μονο αυτα που θελει να ακουσει κ να του χαιδευω τα αυτια με ψεματα. Αν ειμαι ειλικρινης, θα ειμαι ειλικρινης προς ολους, ειτε βλεπω οτι ο αλλος δεχεται την αληθεια, ειτε οχι. Το πως αυτος θα διαχειριστει αυτο που θα του πω, δεν ειναι κατι που θα επρεπε να απασχολει εμενα, αλλα τον ιδιο. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να γινομαστε υποκριτικοι κ να αρνουμαστε να παραδεχτουμε αυτο που βλεπουμε μην τυχον κ καποιος παρεξηγηθει απο αυτο που θα του πουμε! Δεν λεω οτι θα πρεπε να παμε απο το πουθενα στον αλλον και να του κανουμε σχολια για την εμφανιση του, ή ακομα χειροτερα να τον χλευαζουμε για αυτην, αλλα εμενα προσωπικα αν με ρωτουσε ενας ανθρωπος αν τον θεωρω κανονικο ή παχυ, θα ελεγα οτι τον θεωρω παχυ απο τη στιγμη που θα εβλεπα οτι ειναι παχυς. Δεν καταλαβα, γιατι να προσποιηθω οτι δηθεν δεν το βλεπω? Για να μην τον προσβαλλω? Μα απο ποτε ειναι προσβολη η παρουσιαση της πραγματικοτητας?
5
 
 
 
 
σχόλια
Εξαρτάται το βαθμό οικειότητας και την περίσταση, δεν είναι όλες οι ώρες και οι στιγμές οι ίδιες. Αν έρθει λόγου χάρη ο κολλητός μου να με ρωτήσει αν είναι παχύς, φυσικά και θα του το πω. Αν έρθει ένας συνάδελφός μου με τον οποίο έχω τυπική σχέση, με κομψό τρόπο θα τον αποφύγω. Σε καμία περίπτωση πάντως εγώ προσωπικά δε θα πάω να πω σε κάποιον ''είσαι αδύνατος ή είσαι παχύς''.
Τις περισσότερες φορές είναι θέμα τακτ .Μπορείς να είσαι ειλικρινής και ευγενικός ταυτόχρονα .Συμφωνώ στο κομμάτι της ειλικρίνιας και ότι σαφώς και δεν μπορείς να μπεις στη διαδικασία να κάθεσαι να λες ότι ο άλλος θέλει να ακούσει αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το εστιάζεις μόνο στο θέμα των κιλών.Άρα καταλήγω στο ότι σε κάποιον είπες ότι πάχυνε και σου κρατάει μουτράκια ..Ε?
Scroll to top icon