ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.12.2018 | 02:01

Φοβάμαι θέλω να τα παρατήσω...

Γεια σας, θα ήθελα συμβουλή. Ειμαι πρωτοετής φοιτήτρια και σπουδάζω σέ ένα πανεπιστήμιο. Φέτος δηλαδή πέρασα μέσο Επαλ. Πρώτη μου επιλογή ήταν αυτή η σχολή. Φοβάμαι όμως ότι δεν μπορώ να την βγάλω.. Δεν έχω βάσεις για τα μαθήματα του εξαμήνου άντε να μπορω να καταλάβω τα 2 από 6 +τα εργαστήρια . Η σχολή είναι αρκετά απαιτητική πολύ χημεία και φυσική(Ανόργανη,βιοχημεία,ποσοτική χημ κτλ) Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα δεν τα καταλαβαίνω είναι λες και τα ακούω πρώτη φορά. Της πρώτες μέρες που έφευγα από την σχολή και έφτανα σπίτι πεθαίνα στο κλάμα αλλά και τώρα.Δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Φταίω εγώ γιατί επέλεξα μια σχολή που δεν μπορώ να την βγάλω.. Εχω αφήσει είδη κάποια μαθήματα αυτό το εξάμηνο για του χρόνου ώστε να επικεντρωθώ στα μαθήματα που πιστεύω ότι μπορώ να προσπαθήσω.Όμως και πάλι αγχώνομαι δεν ξέρω. Δεν έχω καθόλου αυτοπεποίθηση...είμαι πολύ πιεσμένη. Η μητέρα μου ήρθε για λίγες μέρες να με δεις και με βρήκε να κλαίω. Ντροπή. Οταν τα συζητησα μαζι της μου είπε να τα παρατήσω άμα πιέζομαι-δεν μπορώ να το διαχειριστώ και να πάω να δουλέψω κατευθείαν(Δηλαδή υπάρχει έτοιμη δουλεια). Αλλά ότι ακομη θα μπορούσα να αρχίσω να κάνω φροντιστήριο για να βγάλω αυτά τα μαθήματα. Πράγμα που με κάνει να νιώθω ακόμα πιο άσχημα γιατί δεν θέλω να πληρώνει για μένα. Οπότε δεν ξέρω.. να τα παρατουσα; από την άλλη πλευρά ίσως να το μετανιώσω αργότερα.
8
 
 
 
 
σχόλια
Για αρχή κάνε ένα τεστ προσωπικότητας/δεξιοτήτων/επαγγελματικού προσανατολισμού. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ! Άλλο να μην καταλάβεις κάτι ή να δυσκολευτείς λίγο σε ένα μάθημα κ άλλο να μην ξέρεις που πατάς κ που βρίσκεσαι. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε..! Μάθε ποιες είναι οι δυνάμεις σου, τα ταλέντα σου, που έχεις κλίση κ βρες κάτι που αυτό(!) θα ταιριάζει σ' εσένα. Μην προσπαθείς εσύ να ταιριάξεις σε κάτι που δεν είναι για εσένα.Από τα αποτελέσματα που θα πάρεις, δες τι σου κάνει εσένα περισσότερο, τι σε τραβάει, τι πραγματικά θες να κάνεις κ μέσω ποιας επιλογής μπορείς να εκφράσεις καλύτερα τον εαυτό σου κ να αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου. Δες τι τμήματα υπάρχουν πάνω σ' αυτά τα αντικείμενα, σε ποια αει/τει, δες τα μαθήματα που έχει το καθένα, το πρόγραμμα σπουδών (πολύ βασικό) κ (επίσης πολύ βασικό) τι βγαίνεις από την κάθε σχολή, τι δικαιώματα σου δίνει το κάθε πτυχίο (αυτά αναφέρονται στα site των σχολών).Ήμουν στην ίδια θέση με εσένα κ λόγω πίεσης έκανα το λάθος να μείνω σ' αυτή τη σχολή. Περιττό να σου πω ότι, έχασα πόσα χρόνια (από τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής μας) γιατί δεν άντεχα καν στην ιδέα να σηκωθώ το πρωί κ να πάω εκεί. Ήταν βουνό μέχρι κ το να παρακολουθήσω τα μαθήματα, γιατί απλούστατα ήταν κινέζικα για εμένα. Μου άρεσε η σχολή στην οποία πέρασα, είναι μία πάρα πολύ καλή σχολή, αλλά δεν είναι για εμένα..! Μην κάνεις το ίδιο λάθος που έκανα εγώ. Ή θα είσαι αιώνια φοιτήτρια, ή θα κάνεις κάτι που δεν θα σε γεμίζει. Κ στις δύο περιπτώσεις θα είσαι δυστυχισμένη. Εγώ, τώρα στα 25 μου, πήρα την απόφαση να ξαναδώσω πανελλήνιες κ να περάσω στη σχολή που πραγματικά θέλω κ, πίστεψέ με, όχι μόνο δεν μου φαίνεται βουνό (όπως μου φαινόταν το να πάω στη σχολή που πέρασα στην αρχή), αλλά περιμένω πως κ πως να τακτοποιήσω κάποιες εκκρεμότητες για να ξεκινήσω να διεκδικώ αυτό που πραγματικά θέλω κ με γεμίζει! Βρες αυτό που πραγματικά θες, θέσε ξεκάθαρους στόχους κ τότε θα ξεχάσεις τι σημαίνει δυσκολία κ εμπόδιο. Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, δεν θα κάνεις τα απλά δύσκολα, αλλά τα δύσκολα απλά κ θα το χαίρεσαι κιόλας! Θα το νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο! Θα το καταλάβεις όταν θα ξυπνάς γεμάτη όρεξη να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά γουστάρεις!Μην φοβάσαι να διεκδικήσεις αυτό που θες κ σου αξίζει(!) κ μην φοβάσαι να μιλήσεις στους γονείς σου γι' αυτό. Όπως θα θες εσύ αύριο το καλύτερο για το παιδί σου, έτσι θέλουν σήμερα το ίδιο κ οι δικοί σου. Αν δεν σου κάνει η σχολή στην οποία είσαι, πες τους το. Βρες κάτι που σου κάνει, διεκδίκησε το κ ταυτόχρονα μπορείς κ να δουλεύεις άμα θες. Ψάξ'το όμως, αφιέρωσε κάποιο χρόνο σ' αυτό, μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Βρες τι θες, τι σου ταιριάζει κ θέσε στόχους. Αν θες κάποια περαιτέρω βοήθεια, εδώ είμαστε κ εμείς, αλλά εννοείται υπάρχουν κ ειδικοί πάνω σ' αυτά, τους οποίους μπορείς να συμβουλευτείς. Μην ντραπείς/φοβηθείς να επικοινωνήσεις ή να ζητήσεις κάποια βοήθεια/διευκρίνηση οτιδήποτε.
Είμαι κατά του να πιέζεται κάποιος παρά μόνο όταν πρέπει και όταν είναι πραγματικά για το καλό του. Στην προκειμένη περίπτωση δεν χάθηκε ο κόσμος αν αφήσεις αυτή την σχολή. Εφόσον δυσκολεύεσαι τόσο ,λογικά δεν θα σου αρέσει κιόλας …Αν υπάρχει η δυνατότητα σπούδασε κάτι άλλο.
Αν τα ήξερες τα μαθήματα, θα το λέγαν "Λύκειο" και όχι "Πανεπιστήμιο".Είσαι εκεί για να διαβάσεις και να μάθεις καινούρια πράγματα. Με φροντιστήρια, ναι. Κι εγώ είχα πάει, για να βγάλω τη σχολή. Το θέμα, όμως, είναι ότι το αγαπούσα το αντικείμενο. Εσύ μιλάς για τη Χημεία σαν να μη σου αρέσει, οπότε Ο, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είπε Η_Θεια...
Μην τα παρατήσεις από τώρα. Ρώτα τους καθηγητές σου στη σχολή, ζήτα βοήθεια, μόνο έτσι θα ξεμπερδευτείς. Πρώτα θα προσπαθήσεις και μετά θα δεις αν θα τα παρατήσεις ή αν θα συνεχίσεις. Απευθύνσου στους καθηγητές σου, εφόσον η μαμά σου πρότεινε να πας φροντιστήριο, να πας. Μίλα με τους συμφοιτητές σου, δες τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν εκείνοι. Στόχος είναι να ξεμπλοκάρεις και να πάρεις μια ανάσα, έτσι θα σου είναι πιο εύκολο να προχωρήσεις. Τώρα ό,τι και να αποφασίσεις, θα το κάνεις υπό πίεση.
Μην ψαρώνεις! Όλοι, ακόμα και οι καλύτεροι μαθητές, στο πανεπιστήμιο τα βρίσκουν σε πολλά μαθήματα σκούρα και τους φεύγει η μαγκιά. Η μαμά σου είναι καταρχάς πάρα πολύ καλή. Σου προσφέρει και τη στήριξή της αλλά και την ελευθερία επιλογής! Μπράβο στη μανούλα, είναι παράδειγμα προς μίμηση!Μην τα παρατάς φυσικά! Ο άνθρωπος με λίγη θέληση όλα τα καταφέρνει. Και σε συνδυασμό με δική σου προσπάθεια, τα φροντιστήρια πανεπιστημιακών μαθημάτων κάνουν θαύματα!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon