ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.12.2018 | 11:55

Συμβουλη προς φοιτητες

Μην επενδυετε πολλα σε ανθρωπους που σπουδαζουν το ιδιο επαγγελμα με εσας. Ειστε μελλοντικοι "ανταγωνιστες". Και οπου μπαινει το συμφερον τελειωνει η φιλια. Μια παθουσα
7
 
 
 
 
σχόλια
Προφανώς κακό βίωμα, λυπάμαι γι'αυτό, αλλά το γενικεύεις κάπως λάθος. Οι συνάδελφοι είναι καλή μαγιά για συστάσεις, πελατών που οι ίδιοι δεν προλαβάινουν, υποψηφιοτήτων σε διαγωνισμούς/βραβεία που δεν τους ενδιαφέρουν τους ίδιους, παρακείμενων επαγγελματιών που μπορούν να συνδράμουν σε κάποια φάση το δικό σου έργο κλπ κλπ. Η συναδελφική αλληλεγγύη δεν είναι μύθος.
Με πιάνει θλιψη όταν σκέφτομαι ότι οι άλλοι θελουν το κακό σου και κοιτανε μονο το τομαρι τους... Επιλέγω να πιστεύω το αντιθετο και να κάνω το αντιθετο. Οχι απο αγνή ανιδιοτέλεια αλλά από την σκοπιά "αν θέλω εγω το καλο του Χ, ίσως και ο Χ η ο Υ να θέλει το καλό το δικό μου".
Ακριβώς αυτό!Είναι μια τελείως κυνική αντιμετώπιση της ζωής το να θεωρεί κάποιος ότι όλοι θέλουν το κακό του (εξαιρετικά ναρκισσιστική επίσης). Κι εγώ το ίδιο με σένα σκέπτομαι και εφαρμόζω και δεν μου έχει βγει σε κακό! Το αντίθετο.Για να το πιστέψει όμως κάπως πρέπει να έλαβε αγάπη από το σπίτι του κατ'αρχας. Πράγμα δυστυχώς όχι αυτονόητο για όλους.
Άσχημο αν σου συνέβη κάτι τέτοιο δεν είναι όμως κανόνας. Εγώ προσωπικά συναδελφική αλληλεγγύη βρήκα μόνο σε άτομα κοντά στην ηλικία μου και όχι σε μεγαλύτερους- υποτιθέμενους μέντορες που απλά θέλουν να βγάλουν ακόμα περισσότερα.
Φαντάζομαι ότι κάποιο πρόσφατο γεγονός σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα. Θα πρότεινα να κρατήσεις αυτό το μάθημα που πήρες αλλά επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός υπάρχουν και οι ευχάριστες εξαιρέσεις. Εύχομαι να τις συναντήσεις σύντομα.
Scroll to top icon