ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.12.2018 | 15:00

Στερεότυπα

Είμαι ο μόνος που πιστεύω πως άντρας να κάνει σχέση με γυναίκα μεγαλύτερη κατά 1-2 χρόνια ; Δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά..Γιατί ακούω κάτι περίεργα τύπου '' Είναι μεγαλύτερη πρέπει να είσαι με γυναίκα μικρότερη σου''.. Πολύ επιφανειακή αυτή η σκέψη..Δικαιολογημένη μεν αν είναι από ανθρώπους 50 ετών και άνω..Αλλά από νέα παιδιά (20-35) ετών μου φαίνεται κάπως..Βέβαια ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη ζωής και διαφορετικό τρόπο σκέψης.
16
 
 
 
 
σχόλια
Στερεότυπο με αιτιολογία "η γυναίκα σιτευει γρηγορότερα". Πράγμα που ίσχυε όταν ξεπατωνονταν στα χωράφια και στις 12 γέννες μονοκοπανιά, αλλά όχι πλέον εδώ και τουλάχιστον 30-40 χρόνια. Πλέον ισχύει το αντίστροφο.
Το ιδιο δεν θα επρεπε να ισχυε και για τους ανδρες 40 χρονια πριν; Οταν δουλευα χωραφι/λαικη/καικι δεν ειχα μεση ουτε ποδια ουτε χερια για τιποτα, ποσο μαλλον για σεξ, και ημουν και πολυ πιο νεος...Και τους αλλους ετσι τους εβλεπα να ειναι(αν οχι και χειροτερα, λογω ηλικιας και χρονων στο επαγγελμα) στο τελος της ημερας.
Πολλοί άντρες στα παλιά τα χρόνια φόρτωναν όλη τη σκατοδουλεια στις γυναίκες και εκείνοι έκανα την οικονομική διαπραγμάτευση και τόνο συνδικαλισμό (όλη μέρα καφενείο). Γκουγκλάρισε "γυναίκα άντρας γαϊδούρι δέματα ξύλα" στην αναζήτησή εικόνων.
Αυτο δεν μπορω να το πιστεψω, οι δουλειες που προανεφερα δεν βγαινουν με γυναικεια χερια και το εχω δει ο ιδιος, ουτε και ακουσα κατι τετοιο απο καποιον μεγαλο εκει η απο δικους μου συγγενεις στα χωρια. Πως θα κυοφορουσαν γυναικες και θα πηγαιναν σε αυτες τις δουλειες; Τετοιες δουλειες ηταν πηγη βιοπορισμου και δεν γινεται να μειωσεις παραγωγικοτητα για να λουφαρεις. Επισης δεν υπηρχε "συνδικαλισμος" πριν απο 40 χρονια στις περιοχες που δουλευα. Ουτε σημερα υπαρχει βασικα για τους εργατες εκει.
Τα δεμματα ξυλα δεν ειναι ιδιαιτερα βαρια. Ολοι μπορουν να τα σηκωσουν(θελω να ελπιζω) Η θεια μου κοντευει εκατο και μεχρι πριν λιγα χρονια καθημερινα το εκανε. Το μυστικο ειναι να τα δεσεις σωστα. Οι ανδρες σηκωναν πολυ πιο βαρια "πραματα" απο το πρωι ως το βραδυ. Γκουγκλαρε αχθοφοροι.
http://apothetirio.teiep.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/929/log_20070214.pdf?sequence=1https://istoriatexnespolitismos.wordpress.com/2013/06/26/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B7-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7-%CE%BA-%CE%B5%CE%BC%CE%BC/amp/https://www.rizospastis.gr/storyAmp.do?id=9998092http://gym-asopias.voi.sch.gr/apo_spiti_sto_xorafi.htmhttps://www.jstor.org/stable/4194454
Για το δεματι ξύλα σε πιστεύω, καθώς δεν έχω ποτέ σηκώσει. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι ο άντρας ανέβαινε στο γαϊδούρι και προπορευόταν κι η γυναίκα ακολουθούσε ζαλωμενη τα ξύλα, πεζή.Επίσης από μαρτυρίες γυναικών που έχω διαβάσει κι ακούσει, όχι μόνο δούλευαν έγκυες στα χωράφια (γεννούσαν και στο χωράφι, μου έχει διηγηθεί ο πεθερός μου τέτοια γεννά που βοήθησε) αλλά ούτε σερβιέτες δεν είχαν και δούλευαν στο χωράφι έχοντας έμμηνο ρύση και τίποτα να την συγκρατήσει παρά τις μάλλινες φούστες τους...Δούλευαν σε απίστευτες συνθήκες υγιεινής και κακουχιας. https://m.youtube.com/watch?v=RjYhUk6M0iMΈχουμε προχωρήσει παρά πολύ.
Οτι ανεφερες ισχυει και το εχω ακουσει/και δει και εγω(σε μεταναστες γιατι οι ελληνες δεν αρεσκονται σε τετοιες "ασχολιες" πια). Σε καμια εικονα που γκουγκλαρα δεν ειχε γυναικες να σηκωνουν 200 κιλα σιδερα η καθε μια. Δεν λεω πως οι γυναικες δεν δουλευαν, αλλα δεν γινεται να δουλευαν μονο αυτες οπως εγραψες αλλιως ειναι πολλες δουλειες που δεν θα γινονταν ποτε(Το πιο κοντινο παραδειγμα στην σημερινη εποχη ειναι ο αχθοφορος στην λαχαναγορα του ρεντι η στην βιομηχανικη περιοχη του περαματος, εχει πραγματα πολυ βαρια και παρα πολλα για να τα μετακινουν 4 γυναικες επι 15 ωρες ενω ειναι πιο πρακτικο να τα μετακινω εγω με αλλο ενα ατομο και θα τελειωσουμε σε 11 ωρες πχ). Επισης αυτο με το γαιδουρι ακουγεται σκοπιμο καθως θα μπορουσαν να φορτωσουν το γαιδουρι και να περπατανε και οι δυο.
Ααααχ....το θέμα δεν ήταν καταμερισμού εργασίας αλλά ισότητας δικαιωμάτων. Η γυναίκα θεωρούνταν κατώτερο είδος. Ο γείτονας του παππού μου (είμαι 48) έλεγε στη γυναίκα του "σκάσε εσυ, εγώ μιλάω" για το οτιδήποτε. Τον έχω ακούσει η ίδια, δεν είναι διήγηση. Δεν αντιλέγω ότι σκληρές δουλειές κάνουν κι άντρες, ιδιαίτερα πχ οικοδομή. Έτερον εκατερον.
Scroll to top icon