ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.12.2018 | 19:32

Μορφωση

Μορφωση για μενα δεν ειναι να εχεις τελειωσει μια σχολη εχοντας ενα πτυχιο στα χερια σου. Μορφωση για μενα ειναι ενα πιο περιπλοκο ζητημα. Ειναι να εισαι ευγενικος με τους αλλους αντιμετωπιζοντας τους με σεβασμο. Ειναι να διαβασεις πολλα βιβλια ποικιλων περιεχομενων που θα διευρυνουν τους πνευματικους σου οριζοντες. Ειναι αν σου δωθει η ευκαιρια να μαθεις ξενες γλωσσες να το κανεις για να επικοινωνεις με αλλους λαους.Μορφωση αποκτας οταν ταξιδευεις. Ο πιο μορφωμενος ανθρωπος ομως,ειναι αυτος που εχει ολα τα παραπανω συν το πιο σημαντικο συστατικο,να ξερει να αγαπα.. ( απο ενα κοριτσι που δεν εχει ταξιδεψει ποτε του, δεν ξερει πολλες ξενες γλωσσες και το πτυχιο δεν το εχει παρει ακομα γιατι ειναι 4ο ετος)
1
 
 
 
 
σχόλια
Μόρφωση στην ουσία είναι η συνδυαστική χρήση και κατανόηση όλης της έως τώρα αποκτηθείσας γνώσης μέσω της εκπαίδευσης. Η γνώση δηλαδή παίρνει μορφή και παύει να είναι κατηγοριοποιημένη σε τομείς και μπορεί να συνδυάζεται και να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.Ένας άνθρωπος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μορφωμένος όταν έχει κατανόηση ενός ευρέος φάσματος γνωστικών αντικειμένων. Ένας άνθρωπος θα μπορούσε να είναι μορφωμένος, όχι μόνο γιατί γνωρίζει οικονομικά, ιστορία, φιλοσοφία ή φυσικές επιστήμες, αλλά επειδή μπορεί και χρησιμοποιεί αυτό το γνωστικό υπόβαθρο για να αναλύει τον κόσμο γύρω του, να ερμηνεύει συμπεριφορές και να μεταδίδει αυτό που εκείνος αντιλαμβάνεται με επιχειρήματα και λογική στους γύρω του.ένας μορφωμένος άνθρωπος έχει την ικανότητα να επαναπροσδιορίζει τις αντιλήψεις του, να ενσωματώνει νέα γνώση και να αναθεωρεί την παλιά. Δε χρειάζεται επίσης να είναι αλάθητος ή παντογνώστης.Ωστόσο, ένας μορφωμένος άνθρωπος θα μπορούσε να έχει εντελώς απάνθρωπες αντιλήψεις, να είναι δέσμιος προκαταλήψεων ή να είναι εν γένη ένας "κακός" άνθρωπος. Η μόρφωση δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του χαρακτήρα κάποιου. Κάποιος θα μπορούσε να είναι εριστικός και κακεντρεχής αλλά να είναι ταυτόχρονα άτομο υψηλής μόρφωσης.Αυτό που περιγράφεις μοιάζει περισσότερο με την παιδεία.Η "Παιδεία" είναι ένας πολύ γενικός όρος που αφορά την κατοχή και εμφάνιση κοινωνικά αποδεκτών συμπεριφορών. Π.χ. συχνά λέμε για τους Έλληνες πως έχουν μηδενική παιδεία, ή κάνουμε λόγο για κυκλοφοριακή παιδεία και παιδεία στα γήπεδα. Στην ουσία η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει συμπεριφορές και νοοτροπίες. Κάποιος λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι έχει «παιδεία» όταν συμβαδίζει και την ηθική ενός δεδομένου κοινωνικού συνόλου.Με λίγα λόγια, η παιδεία είναι σαν τη στύση, αν την έχεις φαίνεται.
Scroll to top icon