ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.12.2018 | 11:28

Όσοι ξέρουν ας απαντήσουν!!!

Έχω ένα σκύλο ο οποίος είναι 6 χρόνων.Μενω σε χωριό, και δεν τον έχω δεμένο.Τον έχω ελεύθερο έξω στην αυλή, και καμία φορά, τον αφήνω να κάνει βόλτα μόνος του στην γειτονιά, καθώς είναι ήρεμος.Τον τελευταίο χρόνο όμως, έχει αγριέψει αρκετά.Μεχρι στιγμής έχει δαγκώσει δύο ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έρθει επίσκεψη στο σπίτι.Απο πάντα γαυγίζε όταν ερχόντουσαν άνθρωποι, αλλά τώρα έχει αρχίσει να δαγκώνει.Εχει λοιπόν δαγκώσει 2 ανθρώπους, και σε άλλους 3 έχεις επιτεθεί χωρίς να τους δαγκώσει.Ειναι ράτσας μαλτεζ και άσπρο, αλλά μεγαλωσομο.Εχω πάρει μια αλυσίδα, για να τον σε δεσω έξω στην αυλή, γιατί δεν θέλω να του κανω ευθανασία, δεν είναι τέτοιος τύπος, Και επίσης θα τον βγάζω 1 φορά την μερα βόλτα.Ο λόγος που δεν τον έβαλα μέσα στο σπίτι,είναι επειδή ερχόταν συχνά μωρό στο σπίτι, με σκοπό να μην είχε μικρόβια.Πειτε μου τι να κανω;;Και τι επιπλοκές θα έχει αν τον δεσω;;Ρωτάω γιατί έχει συνηθίσει να είναι ελεύθερος...Ευχαριστώ πολύ!
7
 
 
 
 
σχόλια
Να τον βγάζεις βόλτα με λουρί να είσαι και εσύ μαζί. Μετά από 2 δαγκωνιες πως είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα επιχειρήσει καποιος να του ρίξει φόλα; Πολύ εύκολα μπορεί να γίνει εφόσον δεν τον έχεις υπό την επίβλεψη σου και ναι θα συμφωνήσω με τους σχολιαστές πρέπει να κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά όχι να τριγυρνάει μόνος σαν αγρίμι.Ακόμη και καταγγελία μπορούν να σου κάνουν ότι δαγκώνει κόσμο να βρεις τον μπελά σου. Χρειάζεται εκπαίδευση ο σκύλος σου . Εδώ φολιαζουν τα ήμερα στο δικό σου θα κολλήσουν; Το κάνουν και σε χωριά,δεν κωλωνουν.
Η ευθανασία γιατί πέφτει στο τραπέζι σαν επιλογή; Για να πάρουμε σκύλο πρέπει από πριν να ενημερωθούμε πως θα τον μεγαλώσουμε, έστω τα βασικά. Για να σβαειςυτημ ελευθερία στο σκύλο να βγαίνει βόλτα μόνος πρέπει να τον εμπιστεύεσαι 101%, ότι δε θα τσακωθεί με άλλο σκύλο ή ζώο, δε θα ζευγαρώσει, δε θα επιτεθεί σε άνθρωπο, δε θα το κάνουν κακό οι άνθρωποι, δε θα βγει σε δρόμο να τον πατήσουν και και και... Δεν έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά και δε ξέρει τι θα πει επισκέπτης και τι απειλή για το σπίτι. Δε ξέρει πως να συμπεριφερθεί στον κόσμο και για αυτό ευθύνεσαι εσύ. Δε χρειάζεται να δικαιολογείσαι που δεν έχεις το σκύλο μέσα στο σπίτι, αλλά η δικαιολογία του μωρού είναι άκυρη να ξέρεις. Σίγουρα το να τον δέσεις θα του φανεί περίεργο στην ηλικία που είναι μιας και δε το έχει συνηθίσει. Εγώ θα πρότεινα να τον δένεις λίγη ώρα στο σπίτι του έξω ή τα βράδια, αλλά να είναι μακριά η αλυσίδα να έχει ευκαιρία να κάνει μια σβούρα. Και ακόμα καλύτερα θα ήταν να απομονώσεις ενα χώρο που δε θα είναι κοντά στο δρόμο, να τον κλείσεις με κάγκελα/φράχτη ή οτιδήποτε άλλο και να τον έχεις εκεί. βγάζε τον βόλτες και με άλλο κόσμο μαζί και άλλα σκυλάκια και σιγά σιγά θα δεθείτε και δε θα έχεις θέμα. Πάρε συμβουλές από έναν κτηνίατρο η εκπαιδευτή θα σε βοηθήσουν πολύ!
Πολύ ενδιαφέροντα σχόλια, και το δικό σου, Δήμητρα, και του Talos. Εγώ να προσθέσω πως ο σκύλος είναι σα μικρό ανθρώπινο παιδί, οπότε για το πώς συμπεριφέρεται και πώς θα διορθωθεί μια λάθος συμπεριφορά, έγκειται στον ιδιοκτήτη η ευθύνη. Όπως ένα παιδί 2 ετών θα κάνει ό,τι του μάθουν, ό,τι του επιτρέψουν οι γονείς του, το αυτό ισχύει και για ένα σκύλο.Επίσης, νόμιζα πως να δένεις σκύλο είναι παράνομο στην Ελλάδα (δεν είναι;).Τέλος, να παραπέμψω κι εγώ το άτομο που έκανε την εξομολόγηση σε κτηνίατρο. Και μην ξεχνάμε πως εάν το σκυλί έχει μία αλλαγή στη συμπεριφορά του, μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε κάποια αδιάγνωστη ασθένεια. Όπως κι οι άνθρωποι αν έχουμε μία πάθηση, είτε πρόσκαιρη είτε χρόνια, είμαστε συχνά ευέξαπτοι ή νευρικοί, το ίδιο ισύει και για σκύλο. Κι αυτά θηλαστικά είναι. Κι αν προσέξεις, τα περισσότερα φάρμακα είναι κοινά για σκύλους και ανθρώπους. Κοντολογίς, χρειάζεται οπωσδήποτε επίσκεψη σε κτηνίατρο ώστε να καθορίσει τα αίτια της αλλαγής και τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις το σκύλο σου.
Μαριάννα έχεις απόλυτο δίκιο ότι ο σκύλος είναι σαν μικρό παιδί. Και έτσι παραμένει για πάντα. Ο δείκτης νοημοσύνης του μπορεί να αλλάξει μόνο αν ο ιδιοκτήτης τον εκπαιδεύσει σωστά και συχνά. Δε νομίζω πως είναι παράνομο να έχεις το σκύλο σου δεμένο για κάποιες ώρες. Με την προϋπόθεση ότι ο χώρος είναι καθαρός, έχει κοντά του πάντα νερό και η αλυσίδα του επιτρέπει μια ευχέρεια στις κινήσεις.
Ρε φίλε έχεις σκύλο κ του φέρεσαι σαν να είναι αγρίμι κ τώρα όταν έγινε ένα, αναρωτιεσαι γτ έγινε. Κ στην τελική άμα κάνεις αποπαρασιτωση δεν έχει μικρόβια οπότε το επιχείρημα με το μωρό δεν στέκει. Μετά πρέπει να το στειρώσεις κ να το φέρνεις σε επαφή με άλλα σκυλιά κ ανθρώπους (κοινωνικοποίηση λέγεται). Αν δεν μπορείς να τον φροντίζεις δώσε τον για υιοθεσία.
Scroll to top icon