ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.12.2018 | 12:50

Δώρο

Πάει ένας μήνας που κουβαλάω αυτό το δώρο και 20 μέρες που έχουμε τελειώσει δεν μιλάμε καν.Τι να το κανω να το δώσω??να το πετάξω?? Δεν μου πάει η καρδιάνα το δω στα σκουπίδια.. Το είχα πάρει με τόση αγάπη.. Τι να το κανω τι? Δεν θέλω να τον ξαναδώ ποτέ... Αλλά αυτό το δώρο δεν μου ανήκει
24
 
 
 
 
σχόλια
Σουση, ωρες- ωρες δεν σε καταλαβαινω...Τι σημαινει " Ακου το πηρε με τοση αγαπη?" Ολα τα δωρα με αγαπη κ χαρα τα παιρνουμε κ ακομα πιο ομορφα νιωθουμε οταν τα προσφερουμε...Ειναι λογικο να στεναχωρηθηκε που της ξεμεινε (τοσο το δωρο οσο κ η χαρα του να ρο προσφερει)Επειτα το να προσφερεις κατι που σου εμεινε/ξεμεινε/ δεν θα χρησιμοποιησεις ή δεν θα ξαναχρησιμοποιησεις σιγουρα δεν σε κανει κυρια αλλα σε κανει να νιωθεις οτι καποιος αλλος το χρησιμοποιει κ ισως το εκτιμησει απο το να παει στα σκουπιδια μαζι με τα χρηματα κ με τη χαρα σου....Ακομψο δεν νομιζω να ειναι να προσφερεις κατι εστω κ υπο αυτες τις συνθηκες...Ακομψο ενδεχομενως θα ηταν να πεις οτι το αγορασες για εκεινον/η προσωπικα...Τελος εχω χαρισει/δωρισει απειρα πραγματα που μου εμειναν/ξεμειναν ή δεν θα χρησιμοποιουσα ξανα χωρις να αποκρυψω οτι δεν τα ηθελα και σε πληροφορω οτι οχι μονο δεν το βρηκαν ακομψο ,τουναντιον ενιωθαν κ υποχρεοι...Εν κατακλειδι εξ. θα συμφωνησω με οσους ειπαν να το χαρισεις/δωρισεις σε καποιον που αν μη τι αλλο θα το εκτιμησει...(Οχι οτι δεν θα το εκτιμουσε κ ο πρωην αλλα αφου ετσι τα φερε η καταρα,τι να κανουμε??)
Καλώς την choc!Χρόνια πολλά καταρχάς!Ακριβώς επειδή τα δωρα τα αγοράζουμε ούτως ή άλλως με αγάπη❤️, δεν αποτελεί αυτό επιχείρημα στο τι θα απογίνουν. Είναι κάπως παιδιαστικο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγω, είναι, πώς γίνεται να δώσεις, αυτό που αγόρασες για κάποιον που ΑΓΑΠΗΣΕΣ σε κάποιον αλλον, όποιος κι αν είναι αυτός. Για να μην πάει χαμένο; Χεστηκαμε αν θα πάει χαμένο, εδώ χάσαμε ολόκληρη τη σχέση. Για τα λεφτά; Εδώ έχασες την αγάπη και σε νοιαζουν τα λεφτά που έδωσες; Deal with it, παει μαζι με την όλη χασούρα. Για να πάρει χαρά κάποιος άλλος; Εδώ έχω ένσταση. Αν, ΟΝΤΩΣ θες να δώσεις χαρά, παρ' του κάτι, που θα έπαιρνες ειδικά γι' ΑΥΤΟΝ. Όχι ό,τι ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ από μια σχέση.Και ταυτόχρονα σκεψου: "ΑΝ δεν είχα αυτό το περισσευουμενο δώρο στα χέρια μου, θα του έπαιρνα κάτι;" Αν η απάντηση είναι "Οχι", μην του το δίνεις. Αν ειναι "Ναι", παρ' του, αυτό που θα του επαιρνες. Το να δώσεις δώρο για άλλον σε κάποιον τρίτο, είναι απλό ξεφόρτωμα. Δεν είναι ειλικρινές. Γιατί δεν είναι από καρδιάς. ΔΕΝ είναι από αγάπη. Παρ' όλα αυτά τείνω να πιστέψω ότι η κοπέλα της εξ θέλει απλώς κατά βάθος, να του το δώσει και δεν ξέρει πώς να το κάνει, κι εμείς συζητάμε ό,τι να 'ναι.Συνεχίζω να πιστεύω, ότι πρέπει να το πετάξει, για να μην μπαίνει και στον πειρασμό να κάνει καμιά βλακεια. Δεν είναι κακό να το πετάξει. Όπως χωρίζουμε, έτσι αποχωριζομαστε και ό,τι έχει ξεμείνει. Οριστικά.
Καλες γιορτες κ καλη χρονια να εχουμε με υγεια!!!! Ναι, εχασα την αγαπη αλλα γιατι να χασω κ τα λεφτα??? Ναι,γιατι να μην παρει μια απροσδοκητη χαρα καποιος αλλος???(δεν το περιμενε κ δαυτος απο εμενα αλλα ουτε και εγω το περιμενα απο εμενα) Ετυχε,απλα...Γιατι θα πρεπει να τα αναλυουμε κ να τα εξηγουμε ολα τοοοοσο πολυ πια???Εγω με πολλη αγαπη δωρισα στην μητερα του κολλητου μου κατι σκουλαρικια που μου ειχαν δωρισει(μια πρωην φιλη μου) και δεν θα τα φορουσα ποτε και για κανεναν λογο...Τι να τα κρατουσα χωρις να τα φορεσω ποτε???Ποιο το νοημα???Την αγαπαω την μητερα του κολλητου μου κ εννοειται οτι της παιρνω δωρα κατα καιρους αλλα στη δεδομενη φαση (καλοκαιρι που εκανα ξεσκαρταρισμα) δεν θα της εκανα κατι...Απλα προεκυψε...Της ειπα οτι ηταν αφορετα κ δεν επροκειτο να τα φορουσα κ ποτε κ χαρηκε η γυναικα...Ηταν ενα ειλικρινες ξεφορτωμα απο καρδιας που θα τα φοραει κ θα με μνημονευει,deal with it you now! ;pΕξ.δωστου το! Ετσι για να παμε κοντρα στη Σουση! Υ.Γ Και Σουση θα γινω stalker στον καδο σου...(Θα 'χει διαμαντακια...)Μη τυχον και δω φαγητο που πεταξες γιατι δεν ηταν απο καρδιας για τα αδεσποτα κ πηγαινες κ τους αγοραζες κονσερβες γιατι θα αυτοπυρποληθω...: p :p
Χαχαχαχα!!Μετακινησες τον στόχο, για να βρεις σημάδι!Οκ! Το 'χω! Κανένα πρόβλημα. Ας μην το πετάξει. Ας το στείλει με κουριερ, ταχυδρομείο ή και περιστέρι στον πρώην με ένα σημείωμα "δεν είχα πάρει χαμπάρι, ότι οδευαμε προς χωρισμό και σου είχα πάρει αυτό το δώρο. Στο μεταξύ χωρίσαμε (λεπτομέρειες), αλλά εμένα με απασχολεί να στο δώσω". Και μετά θα είναι πρόβλημα του άλλου, αν θα το δεχτεί. Ας το δώσει σε έναν ζητιανο με ενα σημείωμα "Δεν ήταν για σένα, αλλά δεν ξέρω πού να το δώσω και απ' το να το πετούσα σε σκέφτηκα...". Πολύ κομψό. Ας το δώσει και στον πατέρα του κολλητού της με άλλο ένα ειλικρινές σημείωμα "Ήταν για τον πρώην μου, αλλά χωρίσαμε και σας σκέφτηκα." Καθόλου παρεξηγησιμο. Ας το δώσει σε έναν ...ξάδερφο με σημείωμα "Δεν ήταν για σένα, αλλά επειδή μου ξέμεινε, δε χρειάζεται να σου πάρω κάτι άλλο. Μια φορά πληρώνουμε." Ας το δώσει στην εκκλησία μαζί με τα άλλα που θα δώσει, και να αποφασίσουν οι... παπάδες τι να το κάνουν, φτάνει να μην το πετάξει.Ή απλά μπορεί να το πετάξει. Να προσπαθήσει να ξεχάσει. Και να πάει παρακάτω. Υ.Γ.: Βαζω για καφέ, όποιος θέλει!☕Καλημέρες!
Χαχαχαχαχαχα !Λοιπον ακου θα το δωσει σε εμενα ή θα το πεταξει στον καδο σου κ θα το βρω εγω η οποια θα το εκτιμησω δεοντως χωρις σημειωματα κ ταλαιπωριες...Εγω δεχομαι τετοιες χοντραδες! (Για την ακριβεια, μονο τετοιες δεχομαι...)Φτιαξε κανα φαγακι καλε!Δεχομαι κ απο δαυτο! :) :) (Κοτζαμ δωρακι θα σου φερω...χαχαχαχαχαχα)
Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό θα ήταν να δωσουμε κάτι ειδικά γι' αυτούς.Κάτι που να χρειάζονται. Όχι δώρα που μας ΞΈΜΕΙΝΑΝ και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.Δεν ξέρω... Δεν το βρίσκω και τόσο κομψό.
Υποτίθεται γι'αυτούς που ξέρουμε έχουμε οργανώσει από πριν τις γιορτές ένα πακέτο για τις ανάγκες (ας πούμε εμείς κάνουμε ένα πακέτο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας και ένα πακέτο για δωράκια για ένα παιδικό χωριό SOS). Tώρα κοιτάμε τι θα κάνει με το πακέτο που της ξέμεινε. Ανάλογα τι περιείχε μπορεί να το προσφέρει εκεί που θα ταίριαζε, λέγοντας την αλήθεια στον παραλήπτη: "για άλλον το αγόρασα, αλλά ίσως τελικά το χαρείς εσύ περισσότερο".
Να το θέσω ως εξής. Αν ήμουν άστεγος και κάποια κυρία μου χάριζε ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια με γούνινη επένδυση "επειδή χώρισε με το αγόρι της" δεν θα μου ξίνιζε η σπόντα. Αντίθετα θα ευγνωμονούσα την καλή μου τύχη και τους ανθρώπους που με σκέφτηκαν ως εναλλακτική.
Η εξομολόγηση όμως δεν ρωτάει "πως να δείξω κυρία" (σίγουρα όχι προσπαθωντας να μειώσει κάποιον άλλον), ρωτάει "τι να κάνω το δώρο του". Σε αυτό απαντούμε.:) Καλό υπόλοιπο εορτών!
Φαίνεται ότι διαφέρει ο ορισμός μας της "κυρίας". :) Ας όψεται λοιπον. Κάνε το καλό και ριχ'το στο γιαλό κλπ. Οι τίτλοι τιμής ας μείνουν στην δούκισσα του Κέμπριτζ να τους χαίρεται, με κάππα κεφάλαιο.
Δεν είναι ακριβώς, αυτό, που συζητούσαμε, αλλά θέλει κι αυτό τη διακριτικοτητα του, αν με ρωτάς.Ειδικά ο τρόπος, που θα το δώσεις. Άλλο το δώρο, άλλο η δωρεά, άλλο η φιλανθρωπία κι άλλο το δώρο που μας ξέμεινε.
Έχω βάλει ένα τέτοιο δώρο στο ντουλάπι μου στη δουλειά. Το κλείδωσα και το άφησα. Το αστείο είναι πια βάζω τα πράγματα μου σε άλλο ντουλάπι.
Scroll to top icon