ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.1.2019 | 15:10

Mα είναι λίγα 600€/μήνα για κάποιον νέο;!

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω πως 600€ στην Αθήνα είναι λίγα και δε ζεις χωρίς βοήθεια. Είμαι εκτός Ελλάδος πάνω από δέκα χρόνια και τον πρώτο χρόνο, σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που σίγουρα ήταν και είναι πιο ακριβή από Αθήνα, τόσο μισθό έπαιρνα για την part time δουλειά γραφείου που είχα. Είχα νοικιάσει ένα δωμάτιο -όπως όλοι κάνουν εδώ-. Μπορεί να μην ήταν σε trendy περιοχή αλλά ήταν 300€/μήνα. Πες γύρω στα 50€/μήνα δίναμε ο καθε συγκάτοικος για έξοδα. (Το μίνιμουμ που συγκατοικείς είναι με άλλους δύο. Έχω συγκατοικήσει και με άλλους πέντε σε μεγάλο διαμέρισμα, so what;) Έδινα και 50€/το μήνα για κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Άρα μου περισσεύαν 200€ για ψώνια σούπερ μάρκετ και ό,τι άλλο χρειαστώ (π.χ. ΙΚΕΑ, εισιτήρια για Ελλάδα μια φορά το χρόνο). Από διασκέδαση, όπως όλοι οι νέοι, παίρνεις ένα κρασί του ενός ευρώ και αράζεις με φίλους, σε σπίτια, σε πάρκα... Επιπλέον, μια καινούρια πόλη, και μάλιστα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, έχει πάρα πολλές δωρεάν διασκεδάσεις να προσφέρει. Ακόμη και σε τεράστια κλαμπ, οκ, πληρώνεις την είσοδο και μετά τη βγάζεις με νερό, δεν τρέχει και τίποτα να μην πιεις.Από το δεύτερο χρόνο, έκτοτε διπλασίασα το μισθό μου δουλεύοντας πλέον πλήρες ωράριο πάντα ως ανειδίκευτος εργάτης (οι σπουδές μου -Φ.Π.Ψ.- είναι εντελώς άχρηστες στο εξωτερικό). Λίγα και πάλι αλλά μια χαρά.Πάντως μια χαρά ζούσα και με τα 600€. Φτωχικά μεν, αλλά μια χαρά.Οπότε μην ακούω υπερβολές ότι για Αθήνα, που έχω φίλους που νοικιάζουν σήμερα ολόδικό τους διαμέρισμα, όχι με συγκατοίκους δηλ, για 250€!!! Μην τρελαινόμαστε δηλ! Ειδικά στην Ελλάδα, τα έξοδα είναι τόσο φτηνά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα βλέπω όταν έρχομαι: σούπερ μάρκετ, ίντερνετ, ΕΥΔΑΠ, καφές, κομμωτήρια, βενζίνες, όλα φτηνότερα, ΕΛΕΟΣ ΚΑΠΟΥ δηλ! Έχετε και τους γονείς σας για ανεφοδιασμό οι περισσότεροι! Για μένα 600€ για έναν νέο, δε σημαίνει με τίποτα ζητιανιά!
9
 
 
 
 
σχόλια
Επειδή δε λες πόλη, δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει στην περίπτωσή σου, αλλά σε πολλές χωρες τα έξοδα μετκίνησης καλύπτονται από την εταιρεία που δουλεύεις. Επιπλέον, τα επιδόματα είναι πολλά για όσους παίρνουν κάτω του βασικού μισθού και εδώ που ζω εγώ, αν βγάζεις κάτω από ένα ορισμένο ποσό το χρόνο δικαιούσαι επιστροφή από την εφορία (1600 ευρώ το χρόνο αν δεν κάνω λάθος).Όλα αυτά στην Ελλάδα απλά δεν υπάρχουν.Σίγουρα με 600 ευρώ το μηνα επιβιώνεις, αλλά δε ζεις, μη γελιόμαστε.
MΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΕΤΣΙ.....250 ενοικιο 100 λογαριασμοι κοινοχρηστα και τα λοιπα , απορυπαντυκα και τετοια 30 ευρω, για να πας για δουλεια και μονο 60 ευρω το μηνα οπως και να πας.... ενας καφες στη δουλεια αλλα 40, μενουν και 90 ευρω να φας..... μια χαρα.....κανε μας τη χαρη ρε αδερφε....με τον πονο μας παιζεις;;;
Στην περίπτωση σου διπλασιασες το μισθό σου σε ένα χρόνο. Εδώ η μόνη περίπτωση που υπάρχει είναι τον επόμενο χρόνο να σου κάνουν περικοπές. Επίσης πολύ σωστά δεν ανέφερες λογαριασμούς όπως πχ ΔΕΗ ή πετρέλαιο(όσοι βάζουν) που είναι ασύμφοροι. Τέλος αναφέρεις έναν τρόπο ζωής που ταιριάζει περισσότερο σε έναν εργένη ή καλύτερα σε ενα φοιτητη. Όταν έχεις οικογένεια και θέλεις 20 ευρώ τη βδομάδα για πάνες ή 40 ευρώ τη βδομάδα για γάλα δε βγαίνεις με τίποτα! Δυο μισθοί και με το ζόρι. Τέλος πάντων για να το λένε σχεδόν όλοι οι Έλληνες μάλλον θα είναι αλήθεια, δεν είμαστε και τόσο καλομαθημένοι όσο νομίζεις.
Το θέμα δεν είναι απλά να επιβιώνεις με 600€ σε οποιαδήποτε πόλη, είναι να ζεις όσο μπορείς ποιοτικά. Δε γίνεται να ζεις μέσα στο άγχος και τη μιζέρια μη τυχόν αρρωστήσεις και χρειαστείς φάρμακα και γιατρούς. Ούτε μπορείς να μένεις μια ζωή με συγκατοίκους. Πώς με 600€ να νιώθεις σιγουριά ότι μπορείς να κάνεις οικογένεια και παιδιά;
Έπαιρνε 600 για part-time δουλειά γραφείου. ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Παντως πόλλοι από εμάς όταν και αν έχουμε δουλεια για full-time δεν παίρνουμε ούτε καν 600. Οπότε η κατάσταση είναι ξεφτίλα γιατί δεν είναι μόνο πόσα θα πάρεις αλλά ότι πρέπει να βρεις δουλειά ( που λίγοι έχουν μόνιμη) και να είναι αξιοπρεπής όσο γίνεται και θα ειναι full-time. Τέλος, εδώ και 10 χρόνια οι φόροι έχουν πάει στο Θεό. Την ξεγνοιασιά πολλοί νέοι την ξέχασαν όταν εύχονταν να βρουν δουλειά. Υ. Γ. Αν είσαι τρολ, πιο λογικό φαντάζει.
Αυτός λέει ότι έβγαζε 600 με μερική απασχόληση. Εμείς ούτε με κυαλια προφανώς. Τώρα στο μόνο που έχω ακούσει από πολλούς έξω είναι ότι συνήθως συγκατοικούν με άλλους για να βγουν τα έξοδα γιατί τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά.
Scroll to top icon