ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.1.2019 | 12:04

Γλυκια πλανη....

Εχω φτιαξει με το μυαλο μου ενα αγορι και ειμαι χρονια ερωτευμενη "μ'αυτο"...Ειναι ολα οσα θα ηθελα να ειναι ...απο μικρη το κανω νομιζα οτι θα σταματησω αλλα δεν σταματαω ..παλια δεν καταλαβαινα γιατι το κανω τωρα ξερω πως ειναι μηχανισμος αμυνας για να μην τρελαθω απο την απογοητευση που βιωνω απο το αλλο φυλο,την μοναξια,ενδεχομενως την απορριψη ...οτι και να γινει 'αυτος" θα ειναι εκει για μενα...Αυτο το φαινομενο δε συνανταται στα παιδικα χρονια μονο?Συνηθως οσο μεγαλωνεις απεκδυεσαι απο τετοια φανταστικα ευρηματα...Τον εχω φτιαξει οπως θελω και τον εχω τοποθετησει στον κοσμο που θελω ετσι ωστε το βραδυ οταν ειμαι μονη στο δωματιο μου να 'βρισκομαι' εκει..Με ανησυχει πολυ αυτη η συμπεριφορα,δεν ειμαι καμια φαντασιοπληκτη ,ξερω οτι ειναι ψευτικο αισθανομαι ωραια ομως οταν το φανταζομαι,ουτε αποφευγω τα προβληματα της πραγματικης ζωης,ισα ισα ειμαι πολυ ενεργη και δραστηρια και θελω να πιστευω αποδοτικη με τη σχολη και τις υποχρεωσεις μου..ποτε θα σταματησω να το κανω ,η ζωη μου δεν θα γινει ποτε ιδανικη η ετσι ακριβως οπως την θελω αλλα με καποιο τροπο νομιζω οτι πρεπει να σταματησω να το κανω.Ειναι σαν μια παραλληλη διασταση,σαμπως ο ερωτας με υπαρκτο προσωπο παρομοια κατασταση δεν ειναι ολα στο μυαλο καλλιεργουνται.Ντρεπομαι αρκετα γι αυτο δεν το ξερει γενικα κανενας παλι καλα που ειναι ανωνυμες οι εξομολογησεις.Μπορει καποιος παιδια να μου δωσει καποια συμβουλη πως να κινηθω και πως να το αντιμετωπισω?ξερετε αν γενικα ειναι συχνο η σπανιο φαινομενο σε ενηλικες?
5
 
 
 
 
σχόλια
Κάνω ακριβώς το ίδιο με τον ίδιο φανταστικό άντρα από την Πέμπτη Δημοτικού μην σου πω. Όταν κάνω σχέση και ερωτεύομαι ο σύντροφός μου παίρνει την θέση αυτού του φανταστικού άντρα και πιάνω τον εαυτό μου να αναπαράγει τις ωραίες στιγμές. Δεν είναι θέμα απογοητεύσης, είναι θέμα ανάγκης για μια ουσιαστική σχέση που προβάλλεται έτσι. Εμένα μου θυμίζει ο φανταστικός μου φίλος όταν εμφανίζεται τι θέλω και πως αξίζει να μου φέρονται. Δες το έτσι.... Επίσης παρατήρησε ότι το ίδιο παίζει να κάνεις και με άλλα πράγματα. Πχ με τα μαθήματα σου, με ένα ταξίδι που θες να πας κλπ. Είναι όμορφο να θες πράγματα και να θα φαντασιωνεσαι γιατι παίρνεις κίνητρο να τα κατακτήσεις.
Πιστεύω, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι αυτό που κάνεις είναι μία προβολή του "θέλω".Εάν ψάξεις θα δεις ότι το κάνεις και σε άλλα πράγματα στη ζωή σου.Μικρότερης σημασίας ίσως, γι'αυτό και δεν το βλέπεις.Νομίζω ότι λίγο πολύ, όλοι το κάνουμε αυτό.
Υγιές βρίσκω να έχεις ένα πρότυπο άντρα στο μυαλό σου με κάποια στάνταρ. Το να δημιουργείς τον τέλειο άντρα σε κρατάει πίσω, αυτομάτως μπαίνεις στο τριπακι να τους συγκρίνεις όλους και να μη βλέπεις ότι γύρω μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες. Μηχανισμός άμυνας είναι να κρατάς μικρό καλάθι όταν γνωρίζεις κάποιον και να μην πέφτεις με τα μούτρα, όχι να ζεις στη φούσκα σου. Όλοι και όλες έχουμε φάει άκυρο και θα ξανά φάμε και μόνοι θα μείνουμε και θα πληγωθουμε και θα πληγώσουμε, ε κάποια στιγμή θα βρούμε έναν άνθρωπο. Κοινωνικοποιησου σωστά, να είσαι ανοικτή σε γνωριμίες και δώσε ευκαιρίες, δεν μπορείς να είσαι ερωτευμένη με κάποιον της φαντασίας σου.
Scroll to top icon