ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.1.2019 | 11:20

Η αδερφή μου

Γεια σας . Η αδερφή μου έχει μια σχέση ,ούτε δύο μήνες, με ανησυχεί. Να τονίσω πως ούτε είμαι άτομο που μπλέκεται σε σχέσεις , ούτε τίποτα τέτοιο. Η σχέση της εχει αρχίσει να γίνεται σχέση εξάρτησης. Του έχει πει πραγματα για την οικογένεια μας , τα μυστικά μας που δεν τα ξέρει κανείς άλλος. Είδα μια μέρα σε ένα μήνυμα ( φώτισε η οθονη , δεν τα βλέπω τα μηνύματα της) αν σε πειράξει ειτε η μάνα σου η αδερφή σου η ο πατέρας σου θα τους διαλύσω. Της έκανε θέμα που δεν πήγε σε ένα μερος μαζί του αλλά με ένα άλλο άτομο και από ότι έχω καταλάβει γενικότερα θυμώνει- ξενερώνει όταν δεν μπορεί να βγει μαζί του.Εξαφανίζεται για ώρες από το σπίτι , δεν ενημερώνει αν είναι κοιμηθεί αλλού ( σε αυτόν ) . Εντάξει μπορεί να είναι ενήλικη αλλά το να πεις ότι απόψε δεν θα γυρίσει σπίτι δεν κοστίζει τίποτα. Έπειτα έχω παρατηρήσει ότι " για πλάκα" υποτιμάει το χρόνο της, δηλαδή ήμασταν για καφέ και της λέει ότι εκείνη τα ξύνει όλη μέρα και αυτός καίγεται. Υποτίθεται ήταν για πλάκα , αλλά δεν ξερω εμένα δεν μου φάνηκε έτσι. Μετά την πείθει κάθε τόσο να ακυρώνει μαθήματα από ιδιαίτερα που κάνει. Από εκεί που με εμένα και τη μητέρα μου ήμασταν κοντά και είχαμε άριστες σχέσεις έχει απομακρυνθεί. Ένα βράδυ , μιλούσαν στο κινητό , πρέπει να είχαν ψιλοτσακωθει και ήταν έξω από το δωμάτιο μου, οπότε με ξύπνησε και άκουσα λόγια του τύπου " είσαι ο άντρας της ζωής μου" και κάτι τέτοια. Δεν ξέρω παιδιά είναι άξιο απορίας να λες τόσο μεγάλα λόγια σε τόσο μικρό διάστημα. Του είπε πως μόνο εκείνος την κάνει να νιώθει καλά. Τον έχει βάλει ψηλα. Ότι και να της πει το πιστεύει. Απλώς δεν είναι η αδερφή μου που ήξερα και όπως κυλούν τα πράγματα βλέπω να γίνεται μια τοξική σχέση. Πώς να κινηθώ; Να της μιλήσω; Θα κλείστει.ακομα περισσότερο.
3
 
 
 
 
σχόλια
Πρέπει να της μιλήσεις οπωσδήποτε αδερφή σου είναι. Απλά μην της πεις να χωρίσει η ότι έχει κάνει λάθος επιλογή ,ακόμα και έτσι να είναι θα το δει σαν επέμβαση και θα θυμώσει. Από ότι καταλαβαίνω είναι και μικρή ... Μίλησε της όμως ΗΡΕΜΑ και πιστεύω αργά η γρήγορα θα καταλάβει.
Είναι άκρα χειριστικός μαζί της και άρρωστος θα έλεγα. Επίσης αυτό ''θα τους διαλύσω'' υπονοώντας την οικογένειά σου δεν μου φαίνεται καθόλου όχι απλά ωραίο αλλά απειλητικό. Η αδερφή σου μάλλον είναι ευαίσθητη και άπειρη και με τελείως χαμηλή αυτοεκτίμηση. Καλό θα ήταν να μιλήσεις με τους γονείς σου να κάνετε όλοι μαζί μια συζήτηση γιατί τον κόβω για πολύ βίαιο τύπο που δεν ταιριάζει με την αδερφή σου.
Δυστυχώς πέρα από το να την συμβουλευσεις αφού όπως λες είστε κοντά σαν οικογένεια δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο αν δεν θέλει η ίδια. Αυτά που λέει 'αν σε πειράξουν οι δικοί τους θα τους διαλυσω' εμένα μου κάνει κάπως άρρωστο. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι την επηρεάζει πάρα πολυ, ουσιαστικά διαμορφώνει τη ζωή της όπως θέλει, ενώ δεν θα έπρεπε. Ο καθένας οφείλει να είναι περήφανος για τον εαυτό του, ανεξάρτητα από την γνώμη του αλλου. Η αδελφή σου ίσως δεν του έχει βάλει κάποια όρια που θα έπρεπε. Όπως και να έχει, μίλησε της ή εσύ ή οποίος από την οικογένεια είναι πιο κοντά της.
Scroll to top icon