ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.1.2019 | 17:49

Η σκυλίτσα μου

Δεν ξέρετε τι χάνετε εσείς που δεν αγαπάτε τα σκυλιά και δεν τους έχετε δώσει μια θέση στη ζωή σας! Κάθε μέρα γυρίζω στο σπίτι σκατά ψυχολογικά, με τόσα που περνάω και μόλις βλέπω πως κάνει η σκυλίτσα μου, τι χαρά έχει που γυρίζω σπίτι, αλλάζει ο κόσμος μου όλος! Με κάνει την πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο όταν μου δείχνει πόσο πολύ με αγαπάει και πόσο της έλειψα. Πραγματικά αισθήματα και χαδάκια που μου τα δίνει απλόχερα χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα!! Και μην πει κανείς ότι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν, γιατί η δικιά μου όταν γελάω, γελάει, όταν κλαίω, κλαίει!
5
 
 
 
 
σχόλια
Τα ίδια κάνει και η γάτα μου. Αντίστοιχη συμπεριφορά έχουν και τα παπαγαλάκια. Οπότε αυτό που λες για την αγάπη που εισπράττεις, δεν περιορίζεται μόνο στα σκυλιά. Κι άλλα ζώα έχουν πολλή αγάπη (και ευγνωμοσύνη) να δώσουν.
Ο σκύλος τουλάχιστον δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ ότι δυσκολίες και να εχεις, ακόμα και αν τον διωξεις, θα σε αγαπάει και θα είναι εκεί για σένα πάντα. Τώρα τελευταία έχω κάτι αμφιβολίες για ορισμένους ανθρώπους.
Ολα αυτα ειναι στο μυαλο σου, ανθρωπομορφιζεις την συμπεριφορα του ζωου λογω της μοναξιας, αποξενωσης και απορριψης που καθημερηνα βιωνεις απο το ειδος σου. Τα σκυλια ειναι επιλεκτικα αναθρεμενα απο τους ανθρωπους στο περασμα απειρων γενεων ετσι ωστε να ειναι οι τελειοι "σκλαβοι", να ακολουθουν και να εξαρτωνται απο τους ανθρωπους, στο σημειο που αυτοι ειναι ικανοι να ηγηθουν φυσικα.
Αγαπητε/η Meremeti θεωρεις οτι αν το σκυλακι της κοπελας ενιωθε περιορισμενο κ δυστυχισμενο, θα εξεφραζε αυτη τη "θλιψη" του με το να δειχνει τετοια υπερμετρη χαρα βλεποντας την? Μηπως εσυ πιστευεις οτι οσα ζωα ζουν στο δρομο ειναι τρισευτυχισμενα που τρεχουν ανεμελα στα χωραφια και στους καμπους μυριζοντας λουλουδακια και που ανα πασα στιγμη κινδυνευουν να δηλητηριαστουν απο φολες/να πατηθουν απο αμαξια, που ειναι απροστατευτα απο αλλα ζωα, που δεν εχουν τροφη/νερο (ειδικα το καλοκαιρι με 40 βαθμους εξω), που το χειμωνα παγωνουν κλπ? Συμφωνα με εσενα λοιπον σε εναν σκυλο αρκει να ειναι ελευθερος στο δρομο για να ειναι ευτυχισμενος ασχετα με το οτι θα στερειται ενα σωρο αλλα βασικα? Θεωρεις οτι αν ρωτουσες ενα σκυλο, θα σου ελεγε οτι θα προτιμουσε αυτη τη ζωη, απο το να ζει σε ενα σπιτι εχοντας ζεστασια, τροφη, νερο, ασφαλεια, προστασια απο ασθενειες κ ανθρωπους που θα ηταν μονιμως προθυμοι να του εκφραζουν την αγαπη τους και να τα κανουν χαρουμενα? Αν ναι, τοτε παω πασο. Εγω με το φτωχο μου μυαλο θεωρω οτι ολα αυτα τα ζωντανα προτιμουν να ειναι "περιορισμενα" σε εναν χωρο εχοντας ομως καθημερινα τροφη, ασφαλεια και στοργη. Εγω προσωπικα παιρνω καθε μερα επιβεβαιωση για το οτι ο σκυλος μου ειναι ευτυχισμενος βλεποντας το ποσο καλα περναει μαζι μου κ ποσο απολαμβανει το οτιδηποτε κανουμε μαζι. Ποτε δεν αναρωτηθηκα αν νιωθει περιορισμενος στο διαμερισμα μου. Και να σου πω και κατι? Σιγουρα δεν μπορω να του προσφερω τα παντα, ουτε καν εγω η ιδια στη ζωη μου δεν εχω τα παντα, αλλα τουλαχιστον κανω ο,τι καλυτερο μπορω. Εσυ κατσε παιζε το φιλοζωη πισω απο την οθονη του υπολογιστη σου.
Scroll to top icon