ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.2.2019 | 10:59

Ψυχοθεραπεία και συνειδητοποιήσεις

Καλημέρα !! Από το Σεπτέμβρη ξεκίνησα ψυχοθεραπεία για προσωπική αυτοβελτίωση αλλά και επειδή ένιωθα ότι είναι ανάγκη να αντιμετωπίσω κάποια θέματα με το άγχος μου και τις προβληματικές σχέσεις με τη μητέρα μου. Είμαι ένα άτομο που του αρέσει ο έλεγχος και το να βάζει στο μυαλό του υψηλές προσδοκίες και χρονοδιαγραμματα και να τα πετυχαίνει. Δυστυχώς μέχρι πρόσφατα έτσι έβλεπα και την ψυχοθεραπεία. Σαν ένα νέο στόχο που θα πετύχαινα, σαν μαγικές λύσεις που θα τις ακολουθούσα και θα με έκαναν να γίνω ένας άνθρωπος πιο χαρούμενος, λιγότερο "προβληματικός" και τελικά πιο παραγωγικός. Η ψυχολόγος προσπαθούσε πολλές φορές να μου πει να ηρεμήσω, να μην βιάζομαι, να ακούω τις επιθυμίες μου αλλά εγώ εκεί , στη μανία μου να βάζω προγράμματα. Αυτή τη βδομάδα κατάλαβα κάτι σημαντικό... Όσο τελικά πιέζουμε τον εαυτό μας να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι , όσο προσπαθούμε να πλησιάσουμε μια ιδανική εικόνα τόσο απομακρυνόμαστε από το δικό μας ιδανικό, που ήδη υπάρχει μέσα μας και ανθίζει μόνο αν αφεθουμε ελεύθεροι στο να είμαστε ο εαυτός μας. Ούτε τα "από Δευτέρα δίαιτα" θα σε κάνουν τέλειο άνθρωπο αν τα πετύχεις, ούτε τα "από σήμερα θα δουλεύω χωρίς διαλείμματα οκτώ ώρες και θα τελειώσω όλες μου τις δουλειές και μετά θα πάω γυμναστήριο και και και". Τελικά νομίζω ότι όλες αυτές οι υπερβολικές απαιτήσεις απλά βάζουν φρένο στην εξέλιξη μας αντί να την ευοδωνουν. Αν σταθούμε σιωπηλοί για λίγο και ακούσουμε τις πραγματικές μας επιθυμίες και ξεκουραστούμε για λίγο από το συνεχές τρέξιμο και τα deadlines τότε θα έρθει η ανάπτυξη που περιμένουμε...
5
 
 
 
 
σχόλια
Πολλές φορές όμως γίνεται και κάτι άλλο. Το μυαλό δεν θέλει να πάρει αποφασεις και να κάνει ενέργειες που θα τον πάνε μπροστά, μένοντας έτσι κολλημένο σε μερικές καταστάσεις και εγκλωβίζοντας τον σε αυτές. Η μέση λύση είναι πάντα η σωστότερη. Ούτε να πιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου, αλλά ούτε και να επαναπαυεσαι. Ούτε να αγχώνεσαι υπερβολικά, ούτε να αδρανείς. Νομίζω αυτό είναι το δυσκολότερο.
Ωραία τα λες αλλά ξέρεις γιατί οι άνθρωποι ζούμε μέσα στην πίεση;Γιατί ζούμε σε έναν κόσμο , σε μια κοινωνία που είναι αφόρητη και κακιασμένη και ρατσιστική με τη φτώχεια, την ''αποτυχία'' (όπως τη θεωρούν αυτοί) και θεωρεί επιτυχία μόνο τα λεφτά και τη δόξα.
Μην τα βλέπεις όλα τόσο μαύρα. :) Ανέκαθεν υπήρχε πίεση και προβλήματα στον κόσμο (τώρα τελευταία ίσως έχει παραγινει βέβαια).Το άγχος και η πίεση προέρχονται κυρίως από τον εαυτό μας και από το πόσο δυνατοί νιώθουμε/είμαστε εμείς, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις οποίες δυσκολίες. Με αποφαση, θέληση μυαλο, συναισθήματικη και ψυχική ισορροπία, καταφέρνεις τα πάντα.
Ακριβώς! Πολλές φορές, οι συνεχείς στόχοι, το υπερβολικό τρέξιμο δείχνει ότι ψάχνουμε να βρούμε αξία, ασφάλεια σε εξωτερικούς παράγοντες, σε πράγματα έξω από εμάς! Αν καταλάβουμε ότι η πραγματική αξία είναι μέσα μας και είναι σταθερή πάντα, χαλαρώνουμε! Δε χρειάζεται να αποδείξουμε σε κανέναν τίποτα και άρα απολαμβανουμε πολυ περισσότερο τη ζωή! ❤️ Καλή συνέχεια!
Scroll to top icon