ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.2.2019 | 16:11

Στο μετρό

οι περισσότεροι φαίνονται απαθείς. Με ένα κινητό ή ένα βιβλίο όλη την ώρα. Με κάτι μάπες που σε προδιαθέτουν ότι δεν θέλουν κουβέντα. Ήταν σήμερα μια ξένη που ζήταγε απο μια κοπέλα να την βοηθήσει για μια διαδρομή,κατάλαβα ότι δεν έβγαζαν και πολύ άκρη και πήγα και εγώ να δώ αν μπορώ να βοηθήσω. Προσπάθησα να μιλήσω με την κοπέλα να δώ που ήθελε η ξένη να πάει.Εισέπραξα μια πλήρη αδιαφορία,σαν να την ενοχλούσα και σταμάτησα δεν ξαναμίλησα. Εγώ τελείωσε δεν ξαναμιλάω σε άνθρωπο στο μετρό, θα γίνω σαν τους υπόλοιπους.
20
 
 
 
 
σχόλια
Αφου δε σου ειπε "Στον άνθρωπο με κακή αγωγή, το θάρρος γίνεται θράσος, η σοφία σχολαστικότητα, η ευφυΐα κοροϊδία, η απλότητα βαναυσότητα και η καλοσύνη γίνεται κολακεία." ευχαριστω να λες. Αλλη φορα δε μιλαμε, βαζουμε ακουστικακια κ περναμε τελεια στην μοναξια μας. Η επικοινωνια ειναι κακο πραγμα.
Η κοπέλα βαρέθηκε τους "πρόθυμους-να-βοηθήσουν-επειδή-ψάχνουν-γκόμενα". Πολύ σωστά δυσανασχέτησε με την "προθυμία" του. Δεν απευθύνθηκε στην ξένη, αλλά στην Ελληνίδα; Τι ήθελες δηλαδή; Να σου πει ότι ψάχνει την Ομόνοια να πεις εσύ στην Ελληνίδα που είναι η Ομόνοια και να το μεταφράσει αυτή στην ξένη; Ε, ρε γλέντια!
Εγώ πιστεύω ότι πολλοί είναι έτσι γιατί καμιά φορά σου μιλάνε και κάτι "τρελοί" και τρελοί :p και σου λένε βλακείες και ναι είναι ενοχλητικό. Άλλο να ζητήσει κάποιος βοήθεια. Μου έχει τύχει να δώσω οδηγίες σε άνθρωπο που ήταν πελαγωμένος γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν σταματούσε να τον βοηθήσει. Όλοι τον προσπερνούσαν τρέχοντας για να πάνε στις δουλειές τους ,άλλοι μίλαγαν στο κινητό … ο κύριος μεγάλης ηλικίας απλά ήθελε να ρωτήσει αν έχει πάρει την σωστή κατεύθυνση στο μετρό και δεν πάει ανάποδα. Να διευκρινίσω ότι δεν είναι κανένας "περίεργος" οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι τον αγνοούσαν έτσι. Παρόλα αυτά δεν είναι ότι το έκαναν επειδή μπορεί να είναι "κακοί" απλά καμιά φορά πράγματι βιάζεσαι και σκέφτεσαι ότι ο άλλος θα σε απασχολήσει για πολύ ώρα οπότε προσπερνάς ...υποθέτω. Αλλά καλό είναι να βοηθάμε και τους συνανθρώπους μας που και που νιώθεις μια ικανοποίηση μετά.Ακόμα και αν είναι για κάτι μικρό. :) Θυμάμαι μια φορά στο αεροδρόμιο μία κοπέλα με ένα μωράκι στην αγκαλιά ,με ένα μικρό κοριτσάκι δίπλα της και είχε αρκετά πράγματα να κουβαλήσει. Την ρώτησα αν θέλει βοήθεια και μου λέει "Aχ ναι, μπορείς;" Ένιωσα πολύ ωραία. :3
Mια άλλη φορά ένας κύριος μεγάλης ηλικίας και αυτός είχε πάρει λάθος κατεύθυνση ήθελε να πάει μοναστηράκι νομίζω και πήγαινε ανάποδα. Ρώτησε κάτι άλλους "κυρίους" αν πηγαίνει σωστά για μοναστηράκι και αυτοί ...γέλασαν και συνέχισαν την κουβέντα μεταξύ τους. Πολύ άσχημο. Οπότε ακριβώς στην επόμενη στάση του είπα ότι πρέπει να κατέβει και να πάει από την άλλη. :/ Για τους περισσότερους από εμας είναι εύκολο να κινηθούμε με ΜΜΜ συνήθως ...κάποιος μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να μην βλέπει καλά ή να μπερδευτεί.
Έχω δώσει εισιτήρια, έχω πάρει τηλέφωνα να εξυπηρετήσω ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια και σέβομαι όσο μπορώ τους συνεπιβάτες μου. Όταν όμως είμαι στο μετρό συνήθως είμαι μετά από 10ωρο δουλειάς ή 5ωρο μαθημάτων και θέλω απλά να χαλαρώσω με το βιβλίο μου. Δικαίωμά μου να μην θέλω να μου μιλήσει ΚΑ ΝΕ ΝΑΣ. Επίσης δικαίωμά μου αν είμαι φουρκισμένη και δεν θέλω να βοηθήσω κανέναν. Από την στιγμή που δεν δυσκολεύουν την ζωή σου είναι τουλάχιστον δύστροπο να εκνευρίζεσαι με τις ασχολίες τους. Κοίτα την δουλειά σου.
Κι εγώ όταν δεν έχω μαζί τα παιδιά μου, με το βιβλίο μου είμαι, δεν είμαι σε ταξί για να είναι εύκολη η ψιλοκουβέντα. Ωστόσο, έχει τύχει πολλές φορές να βοηθήσω και μάλιστα σε διαφορετικές φάσεις. Ξένο που ήταν πελαγωμένος, γιαγιά που δεν μπορούσε να επαναφορτίσει την κάρτα της, τυφλό, και με μεγάλη μου χαρά. Το ότι κάποιοι είναι με τα μούτρα στα κινητά ή τα βιβλία δεν σημαίνει ότι δεν σηκώνουν κεφάλι αν ζητηθεί.Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που δεν σηκώνουν, μη γίνεις σαν αυτούς. Μείνε όπως είσαι και να βοηθάς όπου μπορείς.
Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο μετρό.Σκέφτηκες ότι δεν μπορούσες να βοηθήσεις?Δεδομένου ότι απευθύνθηκες στην κοπέλα και όχι στην ξένη, δεν γνώριζες την γλώσσα.Υποθέσεις βέβαια κάνω, δεν είσαι ακριβής.Όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις κάπου μην πετάγεσαι, γιατί το μπέρδεμα που έβλεπες γίνεται μεγαλύτερο.
Είμασταν στο σύνταγμα και ήθελε να πάει απο ότι κατάλαβα ή ομόνοια ή ακρόπολη. Πώς θα έκανα το μπέρδεμα μεγαλύτερο;; Εντάξει μην βοηθάμε τότε να αφήνουμε τον κάθε ξένο ξένη που έρχεται στο χάος της αθήνας να βρεί μόνος του την λύση.
Scroll to top icon