ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.3.2019 | 12:28

Συμπέρασμα

Με αφορμή μια ωραία εξομολόγηση που ειπώθηκε για βορειοευρωπαίους και έλληνες να προσθέσω ως κάτοικος εδώ και 5 χρόνια Νορβηγίας ότι στην Ελλάδα αντι να χαιρόμαστε με την πρόοδο του άλλου και να του δίνουμε εύσημα και συγχαρητήρια όπως γίνεται εδώ που μένω αντιθέτως αντί να κοιτάξουμε να πάμε μπροστά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για το πως θα μαυρισουμε την ψυχολογια και πως θα του βάλουμε εμπόδια μονο και μονο για να μην προοδεύσει.
7
 
 
 
 
σχόλια
Η εξομολόγηση εκείνη έβγαλε διάφορα. Δεν είναι και για πέταμα οι Έλληνες, έχουν διάφορα καλά στοιχεία, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα που θα επέτρεπε να βγουν ατην καθημερινότητα αυτά τα στοιχεία. Η ευδαιμονία κάνει τον άνθρωπο πιο ευδιάθετο και καλοπροαίρετο, η μιζέρια πιο κακότροπο...Επίσης ο Έλληνας έχει μάθει ότι το κράτος είναι εχθρός του, όχι φίλος του. Κατάλοιπο Τουρκοκρατίας, σταλτής μοναρχίας, εθνικού διχασμού, μετρμφυλιακού bad blood κλπ κλπΥπάρχουν ιστορικοί λόγοι που ο Έλληνας δεν έχει αστική ευγένεια. Δεν έχει ωφεληθεί απο την αστική δημοκρατία, γιατί αυτή δεν είχε την "πήξη" που έλαβε στις δυτικο/βορειο-ευρωπαικές χώρες.
Αυτό το "αστική ευγένεια" είναι που χτυπά το καρφί στο κεφάλι. Εύγε!Όντως, αν κάτι πραγματικά μας λείπει από άλλες χώρες που έχω ζήσει είναι αυτό ακριβώς. Θεωρούμε το κράτος εχθρό, και το κράτος ανταποδίδει..
Μερσί!Νομίζω και το κράτος μας αντιμετωπίζει εχθρικά εξαρχής. Πχ. αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας καλείσαι εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι απατεώνας εκ των προτέρων, αντί να τιμωρηθείς εφόσον αποδειχθεί ότι είσαι. Αν έχεις επιχείρηση ΠΡΟ- καταβάλλεις το φόρο του επόμενου έτους με δεδομένο ότι και του χρόνου θα έχεις τα φετινά έσοδα! (απρα σε ωθούν να δηλώσεις ζημία αντί για κέρδη κάθε χρονιά! πανέξυπνο...και παραγωγικό φοροεισπρακτικά....) Αν γίνει λάθος σε κάτι και το δημόσιο σου χρωστά λεφτά, δεν στα δίνει στο χέρι αλλά τα συμψηφίζει με τους φόρους που σου εκδίδει! Κι άλλα πολλά τέτοια.Όσο για το αστική ευγένεια, μια τεράστια πολιτική παράταξη την λοιδωρεί ως "δεξιό" και νεοφιλελεύθερο χαρακτηριστικό, ξεχνώντας ότι όταν έγινε ολόκληργ Οκτωβριανή Επανάσταση τα παλάτια των τσάρων δεν πλιατσικολογήθηκαν αλλά πέρασαν ακέραια στο λαό ως πολιτιστικά μνημεία. Ισως τελικά παιδεία μας λείπει πιο πολύ. Ακόμη η μόρφωση θεωρείται κάτι το κακό, το ελιτίστικο, που όποιος το έχει πρέπει να "ντρέπεται" κοινωνικώς που το έχει και να το κρύβει ("να κι εγώ μωρέ πλεμπα, ένας απο σας είμαι")Tall poppy syndrome λέγεται. Να, δες πόσες αρνητικές θα μαζέψω!
Μα αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το κράτος είμαστε εμείς.Δλδ πως γίνεται ο μέσος αστός σε μια χώρα να είναι πανιβλακας, αλλά η ηγεσία να είναι πάνσοφη. Προφανώς και δε γίνεται.Και δεν ιναι ότι στο εξωτερικό όλα είναι ρόδινα.Και στην Αγγλία υπάρχουν πολλά αρνητικά, και στη Νορβηγία σίγουρα και οπουδήποτε.Το νόημα που χάνουμε στην Ελλάδα είναι αυτό που λες, να ενδιαφέρεται ο καθένας έστω και λίγο παραπάνω για τον διπλανό του με ην έννοια να θυσιάσει το κάτι τις έξτρα.Όταν αυτό λείπει σε γενικό βαθμό, τότε γιατί να υπάρχει η ηγεσία που θα σκεφτεί έτσι?Η δημοκρατίκη και κοινωνική αντίληψη είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργηθεί. Κάτι που δε το έχουμε. Μέχρι να το αποκτήσουμε πρέπει να επιβληθεί (πχ το πολύ απλό μη κάπνισμα σε δημόσιους κλειστό χώρο, να μη γαμαμε τα πανεπιστήμια κλπ). Βέβαια για να επιβληθεί πρέπει να υπάρχει η κυβέρνηση που το θέλει, οπότε πάμε πάλι από το σημείο Α στο Β και Β στο Α.Και να σου πω κάτι. Αυτή η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από το μέσο άστο τη βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση γτ μπορεί να παίξει.μπαλα δίχως να κάνει κάτι ουσίας..
Scroll to top icon