ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.4.2019 | 02:25

Επιλεκτική τσιγγουνιά

Είμαι φοιτήτρια, η οικογένειά μου δεν έχει πολλά χρήματα οπότε ζω τσίμα τσίμα με το χαρτζιλίκι συν ό,τι βγάζω από ένα παιδάκι που κρατάω. Είναι μια φίλη στην παρέα μου που όλο μας ζητάει να της πληρώσουμε πράγματα και ΘΑ μας τα δώσει. Μόνο αυτή την εβδομάδα ζήτησε από τη μία φίλη να της πληρώσει τον καφέ(δεν της τα επέστρεψε ποτέ), σε άλλη ζήτησε να της βγάλει αρκετές φωτοτυπίες από σημειώσεις (δεν της τα επέστρεψε ποτέ), εμένα σήμερα μου ζήτησε να της πληρώσω το εισιτήριο στο μετρό. Δεν είναι η πρώτη φορά. Της δανείζεις ένα μπλουζάκι γιατί ξέμεινε ένα βράδυ σπίτι σου και δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι το πρωί με βραδινό ρούχο; Ε, δε θα το ξαναδείς. Εγώ ένα καλό στυλό που μου είχαν κάνει δώρο οι γονείς μου για τη Σχολή; Τον πήρε και τώρα λέει της χάλασε.. Κάποιες φορές αρνούμαστε να την εξυπηρετήσουμε, κάποιες σε πρήζει και τα δίνεις, σπάνια ξεπληρώνει/ξαναδίνει. Εμείς, δεν της ζητάμε κάτι ποτέ. Είμαστε κορόιδα, το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι η συγκεκριμένη κοπέλα, σε αντίθεση με μας, είναι από πολύ εύρωστη οικονομικά οικογένεια.Δεν είναι μόνο το πού μένει και τι δουλειά κάνουν οι γονείς της, το βλέπεις κι απ'αλλο'υ. Ρούχα, παπούτσια, τσάντα, ρολόι, κινητό, όλα πολύ ακριβά. Ταξίδια στο εξωτερικό 2-3φορές το χρόνο. Δε νομίζω ότι με τα δικά μας 5-10 ευρώπου που "κλέβει" εξοικονομεί για να τα αγοράζει αυτά. Ίσως δεν έχει καλή σχέση με τα χρήματα, αλλά όταν είναι να μας πάρει τα δικά μας μια χαρά μας χειρίζεται! Μας εκμεταλλεύεται για λίγα ευρώ αλλά όταν δει κάτι σε μια βιτρίνα που της αρέσει αμέσως μπαίνει να το αγοράσει. Στα γενέθλιά της της κάνεις ένα ωραίο δώρο κι αυτή στα δικά της σου κάνει κάτι που της κάνανε δώρο και δεν ήθελε! Της έχουμε εξηγήσει ότι εμείς μετράμε και το κ-ά-θ-ε ευρώ για να επιβιώσουμε και να μη μας ζητάει. Κάνει ότι καταλαβαίνει αλλά μετά, όταν φτάνει η ώρα να βγούμε για έναν ριμαδοκαφέ μας μουρλαίνει να της δώσουμε γιατί δεν έχει μαζί της και καλά! Έχει πλάκα, σπουδάζουμε μαζί και είμαστε φίλες αλλά έχουμε φτάσει στο αμήν!
3
 
 
 
 
σχόλια
Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να καταλάβετε κάτι. Ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει για όποιο λόγο θέλει. Το ζητούμενο δεν είναι να κατανοήσεις τα παράλογα του καθενός. Το ζήτημα είναι το τι κάνεις εσύ. Αυτή ζητάει συνεχώς και ποτέ δεν τα επιστρέφει. Εσύ γιατί δίνεις; Μη δίνεις. Στο χέρι σας είναι να σταματήσει αυτή η κατάσταση, όχι στο δικό της.
Εγώ θα την ξέκοβα σιγά σιγα....Από την άλλη, γιατί δε ζητάτε τα πράγματά σας πίσω;"Αυτό το μπλουζάκι που σου δάνεισα τις προάλλες, μπορείς να μου το δώσεις πίσω, γιατί ήταν δώρο της μαμάς μου/του αγοριού μου/ήταν το αγαπημένο μου μπλουζάκι και θέλω να το φορέσω αύριο."Μια δυο τρείς, ίσως πάρει πρέφα.
Scroll to top icon