ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.4.2019 | 22:33

Σχέσεις μακροχρόνιες

Για ποιο λόγο οι σχέσεις τα παλιά τα χρόνια (των παππούδων μας κλπ) κρατούσαν τις περισσότερες φορές για πάντα? Συνήθως είχαν και μεγάλες διαφορές στην ηλικια ο άντρας με τη γυναίκα (που κ αυτο παιζει σημαντικο ρολο) σε σχέση με σήμερα που συνήθως είναι συνομήλικοι. Για ποιους άλλους λόγους πιστεύετε?
14
 
 
 
 
σχόλια
Οι κακές σχέσεις πρέπει να λήγουν άμεσα. Τίποτα καλό δεν προσφέρουν. Οι καλές σχέσεις ανέκαθεν ήταν εξαιρετικά σπάνιες και τώρα οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες για να επιτευχθούν. Δυστυχώς όμως οι πιο πολλοί έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και αυτό δεν είναι καλό.
Θα διαφωνήσω στο ότι η σημερινή κοινωνία, στην οποία ζούμε, είναι προσοδοφόρα για την επίτευξη σωστών/καλών σχέσεων (όπου σωστός/καλός υποκειμενικός όρος) .Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, την προσωπικότητά μας, άλλοι έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και άλλοι πάλι χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Έχουμε παραπάνω επιλογές. Πολλοί δεν ξερουμε να επιλέγουμε ή να δημιουργούμε τις σωστές επιλογές για εμάς. Σε μεγάλο βαθμό είναι όμως στο χέρι μας όλο αυτό σε σχέση με παλιότερα.Υ. Γ. Πάντως τις σχέσεις υποκειμενικά τις θέλουμε καλές. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Να μας αρέσουν σε εμάς και να περνάμε καλα, όχι ο γείτονας.
Να δημιουργούμε τις σωστές επιλογές; Δεν διάβασα το υπόλοιπο . Δηλαδή τι θα βρούμε σύντροφο και θα τον / την μετατρέψουμε σε είδος επιλογής που μας κάνει ;
Γιατί τα παλιά τα χρόνια, τις σχέσεις τις κρατούσαν οι γυναίκες. Η κοινωνία είχε αυστηρούς άγραφους νόμους και τις ήθελε υποτακτικές . Επομένως, η κάθε γυναίκα σε μια οικογένεια ήταν αυτή που έπρεπε να "τα κάνει όλα" και να μην μιλάει ,να υπακούει τον άντρα του σπιτιού χωρίς να εκφέρει γνώμη και να έχει θέση στα δρομενα της οικογένειας . Επομένως, ο άντρας έπραττε και η γυναίκα έσκυβε το κεφάλι, με την υπομονή της και την ανέχειά της κρατούσε την οικογένεια . Να υπολογίσουμε, επίσης, το νομικό πλαίσιο στο οποίο ζούσαν αλλά και το ηθικό, όπου καταλαβαίνετε τι σήμαινε διαζύγιο;
Ελπίζω να είσαι πολύ μικρή σε ηλικία για να κάνεις αυτή την ερώτηση, οπότε να οφείλεται σε έλλειψη εμπειριών.Σε κάθε άλλη περίπτωση θα καταλάβαινες οτι δε συνέβαινε γιατί οι άνθρωποι έκαναν σωστότερες επιλογές, ούτε γιατί παντρεύονταν με μεγάλη διαφορά ηλικίας.Πολλές κοπέλες τις πάντρευαν από συνοικέσιο, δεν είχαν επιλογή, ούτε μπορούσαν μετά να χωρίσουν γιατί ήταν πλήρως εξαρτημένες από τον άντρα.Κι αυτές που μπορεσαν να διαλέξουν, παντρεύονταν τον πρώτο που τους γυάλισε στο πανηγύρι, τι νομίζεις; Και μετά τους άρεσε, δεν τους άρεσε, αυτό ήταν.Τέλος, και σήμερα υπάρχουν ζευγάρια με σημαντικες ηλικιακές διαφορές, αυτοί λες δε χωρίζουν;Το ζητούμενό σου ας μην είναι να μείνεις με κάποιον όλη σου τη ζωή, ακόμα κι αν δεν ταιριάζετε, επειδή έχουμε φάει πλύση εγκεφάλου οτι αυτό είναι το ιδανικό.Το σημαντικό είναι να είσαι με ανθρώπους που σε αγαπάνε και σε σέβονται, και να έχεις το θάρρος οταν μια σχέση δε σε κάνει πια ευτυχισμένη να φεύγεις έγκαιρα από αυτή.
Γιατί έπρεπε να μείνουν μαζί, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έχω μιλήσει με πολλά τέτοια ζευγάρια που είναι μαζί τόσα χρόνια κι έχω ακούσει τέρατα. Καμία σχέση με αγάπη, ευτυχία.
Για το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν ήταν ανεξάρτητες από πολλές απόψεις , δεν είχαν γνώση , κ πολλές φορές (σχεδόν πάντα )ούτε οικογενειακή υποστήριξη σε Ρίκης του ζευγαριου. Οπότε αναγκάζονταν να ανέχονται πολλά . Άλλος λόγος είναι τα στερεότυπα που επικρατούσαν εκείνη την επαφή περί σχεσης . Βασικοί λόγοι..
Scroll to top icon