Βενέδικτος: Η σεξουαλική επανάσταση του '60 οδήγησε στα σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας

Βενέδικτος: Η σεξουαλική επανάσταση του '60 οδήγησε στα σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας Facebook Twitter
EPA / Φωτό Αρχείου
1

Ο πρώην ποντίφικας Βενέδικτος απέδωσε τα σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας στα αποτελέσματα της σεξουαλικής επανάστασης της δεκαετίας του '60 και σε μια γενικότερη έκπτωση της ηθικής.

Ο ηλικίας 91 ετών Βενέδικτος, ο οποίος το 2013 έγινε ο πρώτος πάπας εδώ και έξι αιώνες που παραιτήθηκε, σε ένα από τα σπάνια γραπτά του, εκφράζει τη θλίψη του επειδή κάποιες από τις ιερατικές σχολές της Καθολικής Εκκλησίας είχαν μια ανοιχτά γκέι κουλτούρα και για τον λόγο αυτόν απέτυχαν να εκπαιδεύσουν τους ιερείς με τον σωστό τρόπο.

Στο 6.000 λέξεων αυτό έγγραφο, που συνέταξε στη μητρική του γλώσσα τα γερμανικά και που σκοπεύει να το δημοσιεύσει σε ένα μηνιαίο έντυπο για τον κλήρο στη γενέτειρά του τη Βαυαρία, ο Βενέδικτος γράφει ότι στόχος του είναι να βοηθήσει την Εκκλησία να αναζητήσει «μια νέα αρχή».

Στον πρόλογο ο Βενέδικτος ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι πλέον άμεσα υπεύθυνος» για την Εκκλησία και σημειώνει ότι συμβουλεύτηκε τον πάπα Φραγκίσκο πριν αποφασίσει να δημοσιοποιήσει το έγγραφο.

Στο κείμενό του με τίτλο «Η Εκκλησία και το Σκάνδαλο της Σεξουαλικής Κακοποίησης» ο Βενέδικτος αναφέρει ότι το σκάνδαλο ήταν προϊόν της ηθικής χαλαρότητας που επικρατούσε την περίοδο εκείνη στη Δύση και όχι μόνο στους κόλπους της Εκκλησίας.


Οι νεαροί επαναστάτες του 1968, γράφει, έδωσαν μάχη για «απόλυτη σεξουαλική ελευθερία, για (μια ελευθερία) που πλέον δεν ακολουθούσε καμία νόρμα».

Ο Βενέδικτος προσθέτει: «Μέρος της φυσιογνωμίας της Επανάστασης του 1968 ήταν ότι η παιδοφιλία διαγιγνώσκετο πλέον και επιτρεπόταν ως κάτι κατάλληλο». Η Εκκλησία, συμπεραίνει μεταξύ άλλων, δεν έμεινε ανέπαφη από το φαινόμενο εκείνο και επηρεάστηκε όσο και η υπόλοιπη κοινωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM