Κασμίρ: Η στιγμή που τουρίστας κάνει zipline και καταγράφει την πολύνεκρη επίθεση ενόπλων

zipline Facebook Twitter
0

Ένα σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή της σφαγής των 26 ανδρών στο Κασμίρ, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για την στιγμή που τουρίστες κάνουν zipline πάνω από την κοιλάδα. Στα πλάνα, φαίνεται ο Ρίσι Μπατ να απολαμβάνει τη βόλτα, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι γινόταν η επίθεση. Φορώντας γυαλιά ηλίου και κράνος ασφαλείας, χαμογελάει καθώς ξεκινά τη βόλτα του με το zipline.

Και αφού ξεκινά να κάνει zipline, ακούγονται πυροβολισμοί και τρομοκρατημένες οικογένειες τρέχουν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους ενόπλους. Ο Ρίσι δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι θα μπορούσε να ήταν ανάμεσα στους νεκρούς «αν δεν ήμουν μακριά από τον κίνδυνο».

Κασμίρ: «Το κατάλαβα περίπου 20 δευτερόλεπτα αργότερα»

«Αρχικά δεν αντιλήφθηκα την επίθεση. Το κατάλαβα περίπου 20 δευτερόλεπτα αργότερα όταν είδα 4-5 άτομα να έχουν δεχθεί πυρά. Στους πρώτους 2-3 πυροβολισμούς δεν μπορούσα να καταλάβω ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση αλλά όταν αυτοί συνεχίστηκαν και είδα 2-3 να πέφτουν, το κατάλαβα», δήλωσε ο 36χρονος τουρίστας.

«Όταν έφτασα στο τέλος της διαδρομής, άκουσα τη σύζυγό μου και τον γιο μου να φωνάζουν. Η γυναίκα μου είπε ότι δύο άνθρωποι είχαν σκοτωθεί αφού οι δράστες τους ρώτησαν για τη θρησκεία τους», πρόσθεσε ο άνδρας που αναζήτησε καταφύγιο με την οικογένειά του, καταφέροντας να διαφύγουν αφού σταμάτησαν οι πυροβολισμοί.

«Δεν μπορώ να πω πόσοι ήταν αλλά οι ένοπλοι βγήκαν από το δάσος κοντά σε ένα ανοιχτό λιβάδι και άρχισαν να πυροβολούν» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος έχει πόνι, επισημαίνοντας ότι οι πυροβολισμοί ήταν «σαν καταιγίδα» και προσθέτοντας ότι οι ένοπλοι «πυροβολούσαν άνδρες».

Με πληροφορίες από Financial Express, Indian Express και India Today

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM