ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.4.2019 | 20:45

Λάθος ή σωστό

Σε ένα μήνα έχει γενέθλια η κόρη μου, 4 ετών την οποία βάφτισε ο αδερφός μου με τη γυναίκα του. Αυτοί οι 2 χώρισαν λοιπόν εδώ και ενάμιση χρόνο και από το καλοκαίρι ο αδερφός μου βγαίνει με μια κοπέλα. Του είπα λοιπόν πως δεν θέλω να έρθει μαζί της γιατί δεν θέλω ακόμα να μπω στη διαδικασία να εξηγώ στο παιδί, αλλά και επει δεν ψήνομαι γενικά να την παρουσιάσω στα πεθερικά, φίλους ακόμα. Στράβωσε λοιπόν αυτός, στράβωσε κ η μάνα μου, λέγοντας πως έχω άδικα. Δηλαδή δεν δέχονται πως δε θέλω το παιδί μου να εκτεθεί σε μια τέτοια κατάσταση κ έτσι ακύρωσαν τα εισιτήρια. Ε οκ ο κάθε ένας με της αξίες του λοιπόν κ ο καθένας σπίτι του
20
 
 
 
 
σχόλια
Νομίζω, ότι, λίγο-πολύ, όλοι αυτό είπαμε από μέσα μας, Savage-Opress, αλλά δεν το εκφράσαμε γραπτώς ή αν εκφράστηκε παραπάνω, το είπαν πιο κομψά. ;)Από τα ως άνω που είδα, μέσα και τα σχόλια της εξομολογούμενης, προβάλει την δική της προκατάληψη πάνω στο παιδί, στα πλαίσια, δήθεν, της ορθής διαπαιδαγώγησής του. Δική της η ζωή βέβαια, δικές της και οι επιλογές, αλλά, εφόσον η ίδια έθεσε το θέμα της προς συζήτηση εδώ, ας φροντίσει να είναι και λίγο τίμια απέναντι στον εαυτό της, ότι το σκάλωμα έναντι της παντελώς άγνωστης, νέας συντρόφου, του αδερφού, είναι αποκλειστικά δικό της. Αν θέλει η ίδια να στρουθοκαμηλίζει, καλώς. Οι υπόλοιποι γύρω της, δεν έχουν καμία τέτοια υποχρέωση.
Ευχαριστω πολυ όλους για τις απαντήσεις, ακόμη και τους είρωνες. Οντως σε αυτη την ηλικια είναι πολύ εύκολο να εξηγησεις σε ενα τετράχρονο και ιδίως όταν προκειται για ένα παιδί όπως η κόρη μου. Το τί αξίες έχω εγω αγαπητοί shotgun και Alice αστε να το ξέρω εγώ καλύτερα. Οταν μια μάνα (μου) θεωρεί ότι η γκομενα τον πλένει και τον καθαρίζει, α τότε είναι τέλεια γυναικα ενώ η προιστορία της δείχνει άλλα ε τοτε δεν μου δείχνει και πολλά περι αξιών. Ποσο μάλλον για τη μάνα μου. Βεβαια, σε ενα χωριο αυτό εχει σημασία, η γυναικα να πλενει κ να καθαριζει τον πασά. Όχι να είναι υποδειγμα . Φυσικά και θέλω να είναι ευτυχισμένος και δεν θα είχα κανένα προβλημα να ερχόταν με μια κοπελα με ενα στοιχειώδες επίπεδο, και όχι ότι πιο τριτοδευτερο υπάρχει που το μόνο που την απασχολεί ειναι να κάνει στραβομουτσουνοντακφεις. Ναι δεν γουσταρω να μου ερθει με οτι πιο ξεκωλε υπάρχει, γιατί δεν μου κάνει αυτό το στύλ ανθρώπου. Δεν εχω δωσει τέτοιο παραδειγμα στο παιδι μου και προφανώς δεν γουστάρω να το παρει απο το νονό της. Οσο για το ηθικιά, καλοκόρη, οκ ο καθένας με τις αποψεις του.
Καλημέρα ;)Μπορούσες να μας γράψεις από την αρχή ότι απλά την αντιπαθείς κι αυτό είναι το θέμα σου. Μας αποπροσανατολίσες.Αν θέλεις τη γνώμη μου, σε βρίσκω υπερβολική και άδικη.
Είναι προτιμότερο να πικραίνεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα από το να της δώσεις μία ευκαιρία;Το ζητούμενο είναι να κάνει στον αδερφό σου, όχι σε σένα. Μην την κρίνεις τόσο αυστηρά από την εμφάνισή της και μόνο. Όλοι ξέρουμε οχιές με ντύσιμο πρώτο στασίδι Κυριακή πρωί στην εκκλησία, όπως ξέρουμε και γ@μω τα κορίτσια όσο έξαλλη και να βρίσκουμε την αμφίεσή τους. Σιγά τα ωά.Για πες, θα το ξανασκεφτείς τουλάχιστον;Κρίνεις τα ρούχα και χάνεις την ουσία. Η ουσία είναι ο άνθρωπος.
Εμένα πάντως με επιβεβαίωσες πανηγυρικά.Δικαίωμά σου να μην σου αρέσει ένας άνθρωπος. Αλλά μη βάζεις μπροστά το παιδί, γιατί είναι ανώριμο από μέρους σου.Ξερεις πολύ καλα οτι αφενός το παιδί δεν θα αλλάξει πρότυπο αν δει μια-δυο ή και παραπάνω φορές το θεωρούμενο ως αντιπρότυπο πρόσωπο. Αφετέρου δεν γίνεται να αφανιστούν όλα τα αντιπρότυπα για να είσαι εσύ ήσυχη. Κι αυτό ακριβώς είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσεις ως μητέρα. Μάθε στο παιδί σου να συναναστρέφεται με όλους και να παραμένει πιστό στη δική του αλήθεια.Φιλικά
Ενταξει, ήταν προφανες οτι την αντιπαθεις και το παιδί ήταν πρόφαση (λες και δεν κυκλοφορούν διαφορες αναμεσα μας, ή σκοπεύεις να του απαγορέψεις να συναγελάζεται με άτομα κατώτατου επιπέδου;)Όσο για το τι κάνει και τι δεν κάνει, άσε τον αδερφό σου να το κρίνει, εσυ ούτε την ξέρεις και αμέσως την απερριψες. Στο φινάλε, εσύ θα τη φας στη μάπα ενα απόγευμα, ο αδερφος σου ειναι αυτος που πρεπει να ζησει μαζί της. Αν αυτουνου του αρκει, εσένα τι σε κόφτει; Δεν είπε κανείς να γίνετε κολλητές, αλλά και το να ξεγράψεις τον αδερφό σου για αυτό το λόγο είναι υπερβολικό.
Εγω δεν καταλαβα ποια ειναι η δυσκολη κατάσταση που δεν θέλεις να βρεθει το παιδι. Τι το κακο έχει το να θελει ο αδερφος να φερει την κοπελα του για τις γιορτες, θα πρεπει να χαιρεσαι κιολας που όπως φαινεται ο αδερφος σου είναι και παλι καλα στα προσωπικά του.Μαλλον καποιο θεματακι εχεις με τον αδερφο και παιρνει και αλλους η μπαλα αδικα. Παντως προλαβαινεις να το διορθωσεις αν θες.
Αχ, αυτό το "δεν ψήνομαι να την παρουσιασω στα πεθερικά" πόσο λάθος προσέγγιση...Θα σου κοστίσει. Σκέψου το. Σπίτι σου. Ο αδερφός γιατί ακύρωσε εισητηρια;Εξαιτίας σου; Εμ, έχει δίκιο η μαμά σου που στράβωσε.Θα χαιρόταν κι η μικρή να δει τον θείο της στα γενεθλια της... Πάει κι αυτό... Κοινώς... Σαλάτα τα έκανες; Καλά ρε παιδί μου... Τόσο πολύ την αντιπαθείς την καινούρια;
Επειδή μας ρωτας, πιστεύω οτι δεν είναι το πρόβλημά σου το παιδί. Το χρησιμοποιείς σαν δικαιολογία επειδή για τους δικους σου λόγους δεν βλέπεις σοβαρή τη νέα σχέση του αδερφού σου. Το παιδί πάντως άκυρο. Το παιδί θέλει άτομα να παίξουν μαζί του και να το αγαπήσουν. Αδιαφορεί αν τη λένε Μαρία, Ελένη ή Φωφώ. Επίσης δεν γίνεται να του κρύψεις την αλήθεια! Γύρω του οι άνθρωποι χωρίζουν, ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια θα φοιτήσει σε σχολείο με παιδιά χωρισμένων γονιών και στις σχολικές αίθουσες θα μιλήσουν ίσως οι δάσκαλοι για το διαζύγιο...τι, δηλαδή? Το δικό σου αγγελούδι θα είναι απο αλλο κοσμο??
Κάνεις λάθος που συμπεριφέρεσαι έτσι. Τα παιδιά έχουν περισσότερη κατανόηση απ' τους μεγάλους πολλές φορές, αρκεί να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους.
Επειδή έχω κόρη στην ίδια ηλικία με την δική σου, να σου πω πως μια χαρά θα μπορούσα να της μιλήσω για το θέμα. Με λίγα λόγια και απλά, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες, ούτε επεξηγήσεις, ούτε δικαιολογίες. Μεγαλοποιείς ένα θέμα το οποίο ένα νήπιο δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί κι ούτε έχει κάποιος τέτοιου είδους απαιτήσεις από εκείνο. Κράτα λοιπόν την ντροπή, αφού αυτό νιώθεις καταβαθος, για τον εαυτό σου, και άσε τον θείο και νονό της να χαρεί με την ανιψιά και βαφτιστήρα του και μην τους το χαλάς με τα ανόητα κολλήματά σου, ειδικά τώρα που πλησιάζει το Πάσχα. Και να σου πω και κάτι; Έχεις συνειδητοποιήσει πόσες φορές θα χρειαστεί στο εξής να εξηγήσεις στο παιδί σου διάφορα θέματα που προκύπτουν καθημερινά; Δεν είναι αρκετό να μιλάς στο παιδί σου. Πρέπει να μάθεις να μιλάς με το παιδί σου.Αντε καλό μου, έρχεται και Πάσχα, πάρε ένα τηλέφωνο τον αδερφό σου να μιλήσετε, που έχεις κάτι να του πεις..
Και το νόημα είναι η Λαμπάδα να προσθέσω όπως σωστά είπε και ο Πέτρος. Κοιτάει το δέντρο χάνει το δάσος η μαμά.. Στερει Νονο -Θείο από παιδί γιατί αυτή είναι η ηθικια -καλοκορη της οικογένειας που αυτή δε θα χωριζε ποτέ και ήταν και απουσιολογος στο γυμνάσιο ενώ ο αδερφός της ο αλήτης καπνίζει στις τουαλέτες....
Όχι ακριβώς αυτό, δηλαδή, αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω.Η ζωή είναι τίγκα στην πολυπλοκότητα. Αυτό. Γενικά μιλώντας. Και αν σκαλώνει από τώρα σε κάτι τέτοια, πώς θα χειριστεί καταστάσεις στο μέλλον;;
Καλά δε μιλάμε τώρα για τις μια στο εκατομμύριο βρε χρυσή μου.. Εδώ η κοπέλα θέλει να λογοδοτησει για τον καθεαυτου αλήτη τον αδερφό της στο τετραχρονο :-o. Μην έχει και για σένα όταν θα πάει εφτά ξέρω γω και καταλαθος μπει σε τούτα δω τα σχόλια...
Κατάλαβα ακριβώς. Αν δεν μπορεί τα καθημερινά που να πιάσει περιπτώσεις....Εξομολογουμενη πάρε τον αδερφό σου και πες ότι σε έπιασε κρίση Πόποτα και την ξεπερασες. Έχεις την ευκαιρία να διορθώσεις την πατάτα σου.
Δηλαδή τι έπρεπε κατα τη γνώμη σου να κάνει ο αδερφός σου; Να ζεί δυστυχισμένος για να μη χωρίσει και σε ξεβολέψει; Αφού χώρισε, να γίνει καλόγερος; Ποιες είναι οι δικές σου αξίες; Σε τι τόσο τραγικό θα εκτεθεί το παιδί σου πια; Το μόνο που δείχνεις με αυτή τη συμπεριφορά είναι πόσο στενόμυαλη και βαθιά συντηρητική είσαι. Και το μόνο μήνυμα που περνάς στο παιδί σου είναι οτι στηρίζουμε την οικογένειά μας μόνο όταν μας βολεύει. Συγχαρητήρια!Το οτι η μητέρα σας (αν και μεγαλύτερη σε ηλικία) στήριξε τον αδερφό σου δείχνει οτι όντως μεγάλωσες σε ένα σπίτι με αξίες....τις οποίες δυστυχώς δεν κατάφεραν να σου μεταδώσουν. Ένα μπράβο στη μαμά από μένα!
Σε αυτές τις ηλικίες τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εξηγείς την κατάσταση ως έχει με τρόπο κατανοητό για το παιδί και το θέμα λήγει εκεί. Τα παιδιά δεν έχουν προκαταλήψεις και ταμπού, εμείς τα δημιουργούμε.Είσαι πάρα πολύ λάθος. Απομακρύνεις το παιδί από το θείο του για το τίποτα. Ωραίες αξίες έχεις κι εσύ.
Scroll to top icon