Κουδούνι στις 9 τη νέα χρονιά - Για ποιους μαθητές αλλάζει η ώρα έναρξης

Κουδούνι στις 9 τη νέα χρονιά - Για ποιους μαθητές αλλάζει η ώρα έναρξης Facebook Twitter
4

Το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 9.

Η αλλαγή έναρξης μαθημάτων θα ισχύσει σε Γυμνάσια και Λύκεια, όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

Η υφυπουργός διευκρίνισε έτσι πως η αλλαγή ώρας δεν θα αφορά στα δημοτικά ενώ τόνισε πως σήμερα αναμένεται και συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».

Έντονος είναι όμως ο προβληματισμός για την αλλαγή από γονείς που έχουν δύο παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο ή λύκειο καθώς αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κινούνται δύο διαφορετικές ώρες.

Η επιστημονική Επιτροπή για το θέμα αλλαγής ωραρίου αποτελείται από τους:

1. Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο,

2. Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ,

3. Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Θα πρότεινα μόνο ένα τέταρτο αργότερα, γιατί το βράδυ θα τα κυνηγάμε να κοιμηθούνε,η χαλάρωση θα εκτιναχθεί κλπ .Αν θέλουν να κάνουν τομές στην παιδεία,ας βάλουν κάποιο μάθημα αυτογνωσίας στα παιδιά, λίγα πολιτιστικά παραπάνω,θέατρο, μουσική, ζωγραφική, λιγότερη άχρηστη μάθηση... Μπορούν να γίνουν περισσότερα για να μάθουν να συνεργάζονται, λιγότερος ανταγωνισμός μεταξύ τους...Αλλά όλα αυτά χαλάνε το σύστημα εξάρτησης από κεντρικές εξουσίες.Ευχαριστω .
"«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα»."Επιστημονικα και βαθυστοχαστα επιχειρηματα εχω να πω. Το οτι γ$#ει την ζωη των γονεων λιγη σημασια εχει, τι τον νοιαζει αλλωστε, εχει δουλεψει ποτε στην ζωη του για να δει τι τραβανε οι περισσοτεροι γονεις;