ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.4.2019 | 16:09

Σκυλοκαβγάς

Κυριακάτικη βόλτα με το αγόρι μου σε πάρκο της περιοχής που μένουμε. Γυρω μας πολλοί ανθρωποι με τα σκυλιά τους να παίζουνε χαρούμενα. Ο φίλος μου άρχισε να επιμένει οτι είναι παράνομο να αφήνουν τα σκυλιά τους να τρέχουν περα δωθε κι οτι βάσει νόμου πρέπει τα σκυλιά να ειναι δεμένα σε δημόσιο χώρο. Εγώ του είπα οτι δεν πειραζει κι οτι κανένας νομος δεν τηρείται, άλλα εκείνος ειχε θυμώσει κι άρχισε να κατευθύνεται προς τους ιδιοκτήτες των σκύλων. Άρχισε να τσακώνεται και μέσα στην λογομαχία τους ένας εξ'αυτων του ειπε: " Εσύ τη δικιά σου γιατί την έχεις ξαμολήσει???". Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα και σηκώθηκα κι εφυγα. Γύρισα σπιτι και κλαίω, δεν εχω συνέλθει ακόμα. Ο δικός μου λογικά τσακώνεται ακόμα.
8
 
 
 
 
σχόλια
Ε,απ'αυτο να καταλαβεις ποσο μαλακες ηταν οι συγκεκριμενοι,οποτε καλα τους εκανε. Και τι παει να πει "δε πειραζει αφου κανενας νομος δε τηρειται"? γι αυτο εχουμε γινει μπουρδελο και κανει ο καθενας ο,τι γουσταρει.
Καλά, αφορμη εψαχνε ο δικος σου να βγαλει τα νευρα του. Ποιος τον διορισε χωροφυλακα; Του επιτεθηκε κανενα σκυλι;Χαλασε τη βολτα σας για το τιποτα.Βεβαια, αδικη η επιθεση προς εσενα, να τα λεμε αυτα.
Φιλαράκι έχουμε νεύρα οι άνθρωποι και καλό είναι να εκτονωνόμαστε έστω κι έτσι...Από τη στιγμή που έχουμε δίκιο καλό είναι να ξεσπάσουμε σε κάποιον που έχει άδικο (όπως οι ιδιοκτήτες σκύλων που σχεδόν πάντα έχουν άδικο). Όχι να ξεσπάμε εκεί που δεν πρέπει (στην κοπέλα μας, στους φίλους, γονείς κτλ.)
Αν ολοι εκτωνόναμε τα νεύρα μας σε κάθε τυχάρπαστο στο δρόμο, θα γινόταν της τρελής. Οποιος έχει νεύρα να μάθει να τα εκτονώνει με άλλους τρόπους. Επιπλέον, αν θες να αρχίσουμε με καταπάτηση των νόμων, ας πιάσουμε το κυκλοφοριακό, οπου καθένας κάτι οτι θέλει θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας. Νομίζω οτι οι ιδιοκτήτες σκύλων σε αυτή την περίπτωση ήταν εύκολα θύματα. Όσον αφορά την κοπέλα, σπουδαία επιλογή έκανες...κάποιος που μπλέκει σε ράντομ καυγάδες επειδή είναι τσαντίλας, κάποια στιγμή θα ξεσπάσει αυτά τα νεύρα του και σε σένα..να είσαι προετοιμασμένη!
Γενικά όλοι λίγο ή πολύ μπορεί να έχουμε αυτό που λέμε ''νεύρα'' για διάφορους λόγους...Φυσικά το καλύτερο είναι να μην έχει κάποιος πολλά ή να μην έχει συχνά...Αλλά από τη στιγμή που έχει, ένας καβγάς έξω στο δρόμο (όχι χειροδικία βέβαια) ή ένα βρισίδι καθώς οδηγούμε με το αυτοκίνητο πιστεύω ότι βοηθάει από τη μια στην εκτόνωση και δεν έχει συνέπειες από την άλλη...Συνήθως...Γιατί στην προκειμένη περίπτωση που περιγράφει η κοπέλα υπήρξε η συνέπεια της αποχώρησής της...Αλλά ΟΚ, εδώ είναι ευθύνη της πρώτα και κύρια, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα το αγόρι της και να κατανοεί τους λόγους που ενεπλάκη στον καβγά (αν ήταν χωρίς σοβαρό λόγο). Κατά την άποψή μου είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΟΕΚΤΟΝΩΣΗ που μας σώζει από το να γίνεται της τρελής. Γιατί αν δεν υπήρχε και αυτό (π.χ. οι τσακωμοί στα ΜΜΜ, στην οδήγηση, το βρισίδι που πέφτει σε διαδικτυακά μέσα κτλ.) κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν ορισμένες καταστάσεις (αλλά ούτε και μπορούν να πάνε σε ψυχολόγους) θα οδηγούνταν αλλού.
Συγγνώμη, διαβάζεις αυτά που γράφεις;!Δεν ξέρω για σενα, αν τη βρίσκεις να γίνεσαι σάκος του μποξ για τον καθε τυχαιο που έχει νευρα (ή μήπως εσύ δεν έχεις κανει ποτέ κάτι λάθος, που θα μπορούσε να γίνει αφορμή για να σου την πει καποιος;), αλλά εγώ προσωπικά δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές από άτομα που δεν έχω πειράξει. Ούτε σαν κοπέλα θα ανεχόμουν ο φίλος μου να ξεκινάει καυγάδες από το τίποτα. Αν έχει νεύρα με κάποιον, να το λύσει με εκείνον. Αν είναι νευρικος γενικά, να πάει σε ψυχίατρο. Τώρα για αυτή τη "μικροεκτόνωση" που λες (που καθόλου μικρή δεν ήταν τελικα), χάλασε τη μέρα και των σκυλοαφεντικών και της κοπέλας του.
Φυσικά και διαβάζω αυτά που γράφω! Όχι μόνο είναι η άποψή μου αλλά είναι και η πραγματικότητα! Όσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά καταφέρνουν και παραμένουν ήρεμοι και τα κρατάνε μέσα τους στο τέλος είναι πολύ πιθανό να κάνουν ένα μπαμ και να ξεσπάσουν με κάτι μεγάλο είτε βλάπτοντας τον εαυτό τους είτε άλλους ανθρώπους...
Αν έψαχνες αφορμή να τσακωθείς με το αγόρι σου ή αν αυτός έψαχνε αφορμή να τσακωθεί με άλλους ανθρώπους δεν μπορώ να το γνωρίζω.Αλλά δεν ήταν σωστό που έφυγες (εκτός αν έψαχνες αφορμή). Δίκιο είχε το παιδί και έπρεπε να τον υπερασπιστείς. Τι πα να πει αισθάνθηκες άσχημα; Σε βρίσανε, σε είπανε ζώο και εσύ το βαλες στα πόδια;;; Φυσικά και πρέπει να είναι δεμένα τα σκυλιά βάσει νόμου και ο νόμος πρέπει να τηρείται ειδικά αν η μη τήρησή του απειλεί την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων.
Scroll to top icon