ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.1.2019 | 23:43

Πνιγμένη και Εγκλωβισμένη

Αφησα τα παντα και πήγα σε άλλη χώρα για να είμαι μαζί με τον σύντροφο μου χωρίς να έχω κάτι άλλο εκεί και συζουμε... Μετά από 1 χρόνο συγκατοίκησης θα ερθει ο αδερφός του στην ιδια χώρα και στην ίδια πόλη και με υποχρεωνουν οικογενειακως να φύγω από το τωρινό σπίτι μας και να πάω σε άλλο να μένουμε και οι 3 μαζι για έναν χρόνο και βλέπουμε... Με το που τόλμησα να εκφράσω αποψη ο σύντροφος μου την απέρριψε... είμαστε και οι 3 στα 25 με 30, δεν μπορώ να διανοηθώ ένα ζευγάρι να προχωρά στη συγκατοικηση και να συμβαίνει κάτι τετοιο... Να θέλω να βοηθήσω και να τον φιλοξενησουμε μέχρι να προσαρμοστει αλλά να μην είναι αρκετό αυτό και να πρέπει να το υποστώ όλο αυτό και να είμαι και η εριστικη που θέλω να διαλύσω την οικογένεια αν πω ότι δεν θέλω να το περάσω όλο αυτό. Και το θέμα δεν είναι οικονομικο. Είναι το κλασσικό πρότυπο της ελληνικής οικογένειας που όλοι πρεπει να είναι μαζί και που πάντα θα έρχεται πρώτη, ακόμα και όταν τα παιδιά θα προσπαθησουν να φτιάξουν την δική τους οικογένεια. Και το δυσαρεστο είναι ότι ο σύντροφος μου το συμμερίζεται... κοντεύω να σκάσω και νιώθω τοσο παγιδευμένη! Δεν μπορώ να φανταστώ σε πιο σοβαρά πράγματα στο μέλλον Πώς θα αντιμετωπιστω και αν πάντα θα βάζει την οικογένεια του πάνω από όλα και αντίστοιχα αυτοί θα επεμβαινουν σε ότι αφορά το ζευγάρι!
5
 
 
 
 
σχόλια
Κι εγώ δεν θα ήθελα να συζώ με τον φίλο μου και τον αδερφο του (άλλο να φιλοξενήσω προσωρινά), αλλά όπως προείπε κάποιος, όσο πιο πολύ εξαρτάσαι από κάποιον τόσο λιγότερο θα μετράει η γνώμη σου.Σκέφτηκες μήπως πίσω από αυτή την απόφαση κρύβονται οικονομικά κίνητρα; (αν ζορίζεται οικονομικά ο φίλος σου και το να μοιράζεται τα έξοδα με τον αδερφό του του φαίνεται σαν μια καλή λύση).Τέλος σκέψου κατά πόσο θες να μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον που με το που "εκφράζεις άποψη την απορρίπτει κατευθείαν" χωρίς περεταίρω συζήτηση.
Κοίτα, αν δεν εξασφαλίσεις την οικονομική σου ανεξαρτησία, πάντα έτσι θα σε αντιμετωπίζουν. Φιλικά (...καλα, όχι και τόσο) D.M.G. (ωραίο το να υπογράφουμε και από κάτω... Δίνει στυλ!Α, ρε Θεία με το στυλ σου!...)
Δεν νομίζω πως άφησα κάπου να εννοηθεί πως δεν είμαι οικονομικά ανεξάρτητη ούτε πως με "ζει". Το ότι η απόφασή μου να πάω στο εξωτερικό είχε σαν βασικό γνώμονα την διατήρηση της σχέσης δεν σημαίνει ότι επαναπαύτηκα σε αυτήν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Η φράση μου " άφησα τα παντα και πήγα σε άλλη χώρα για να είμαι μαζί με τον σύντροφο μου χωρίς να έχω κάτι άλλο εκεί και συζουμε" προσπαθεί να τονίσει ότι δεν είχα κάποια δουλειά ή κάποιο μεταπτυχιακό εκεί να με περιμένει. Ό,τι βρήκα, το βρήκα στην πορεία. Με λίγα λόγια εστίασες σε λάθος κομμάτι της εξομολόγησης. Όπως και να χει, σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου, έστω και αν δεν έγινε φιλικά.
Αυτό δείχνει πως ο σύντροφός σου έχει συνείδηση, και πώς κρατά τους οικογενειακους θεσμούς..άρα δείχνει και έναν μελλοντικά ικανό οικογενειάρχη.Βέβαια συμφωνώ πως ανάμεσα στα ζευγάρια τρίτοι δεν χωρούν!
Scroll to top icon