ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.4.2019 | 09:50

Μια διαπίστωση περί γάμων

Συζητώντας με μια φίλη μου για γάμους (παντρεύεται μια κοινή γνωστή μας), κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ξέρω κανένα ζευγάρι κάτω των 30 τα τελευταία 10 χρόνια που να παντρεύτηκε α) χωρίς να έχει προκύψει εγκυμοσύνη ή β) χωρίς ένας απ τους 2 να έχει λύσει το οικονομικό του θέμα πχ να είναι δημόσιος υπάλληλος , αστυνομικος /στρατιωτικός ή ευκαταστατος απ τους γονείς του κτλ. Το βλέπετε και εσείς ή είναι ίδεα μου?
9
 
 
 
 
σχόλια
Πέραν του συναισθηματικού πεδίου, ο γάμος είναι αποδεδειγμένα μια φούσκα που σκάει κάποια στιγμή και σε παίρνει η κατρακύλα. Δεν θα αναφερθώ στην θρησκεία .Το να παντρευτείς είναι εύκολο το πώς χωρίζεις μετά, είναι το δύσκολο. Νομικά οικονομικά σε κατακρεουργεί. Είμαστε σε μια εποχή όπου η οικογένεια διαμελιζεται. Τα ήθη εξευτελίζονται. Δεν είναι εποχή που μπορεί κανείς να υπολογίζει ή να ελπίζει σε δημιουργία οικογένειας. Παιδιά που γεννήθηκαν μέσα σε αυτές με προγραμματισμό και ταλαιπωρίες και με βάσανα, επικυνδυνότητες, κατέληξαν να μεγαλώνουν σε διαλυμένες και αποδεκατισμένες οικογένειες. Τίποτε δεν κρατάει κι αν φαινομενικά κρατάει από μέσα βρωμάει και ζέχνει.
Εν μέρει μπορεί να ισχύει, αλλά λίγο απαισιόδοξο μου ακούγεται. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά πολύ νέοι, οπότε πολλές απο τις εγκυμοσύνες που προκύπτουν ίσως να ήταν σχεδιασμένες (το ζευγάρι ξέρει καλύτερα). Επίσης, ακόμα και ανεπιθύμητη να ήταν, ίσως τα άτομα να έκαναν επιλογή που δεν είναι ξένη στα σχέδιά τους. Αρνούμαι να πιστέψω οτι παντρεύονται όλοι επειδή έτυχε ή επειδή θέλουν χρήματα.
Απλά είναι της "μόδας" να μην παντρεύεται κάποιος ή αν παντρεύεται με πολιτικό γάμο και αυτό γιατί συνδέεται στενά με την θρησκεία μας..πχ και στα σχολεία μειώνουν τις ώρες των θρησκευτικών..γτ άραγε; χεχε
Θα διαφωνήσω, δεν τίθεται θέμα "μόδας" τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται οικονομικά αλλά και φοβούνται. Ο πολιτικός γάμος, αν δεν έχει γίνει ακόμα θα γίνει, θα είναι ο μόνος πλέον που θα αναγνωρίζεται . Λόγω της πληθώρας τον θρησκειών, ιδεολογιών πολιτισμών κτλ. Ακόμα κι αν θέλεις και θεωρείς γάμο, μόνο τον θρησκευτικό, όπως εγώ, θα πρέπει να γίνεται και ο πολιτικός . (Αυτό κάπου το έχω διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι που;)
Αυτό με τους γάμους, πρέπει νομίζω να καταργηθεί κάποια στιγμή. Έχει απορροφήσει ενέργεια και σκέψη αμέτρητων γυναικων στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Αντί να ασχολούνται με τον εαυτό τους και την πρόοδό τους, να αγχώνονται πότε να παντρευτούν για να τους κάνει δεκτή η κοινωνία ως πραγματικά ισότιμα μέλη. Μια γενικότερη διαπίστωση ήταν η παραπάνω.
Ο γάμος έτσι κι αλλιώς μια σκλαβιά είναι.Απλά μετά οι περισσότεροι θέλουν μια συντροφιά και κανένα παιδάκι.Κρίμα που δε σκέφτονται ότι όλα αυτά γίνονται και χωρίς το γάμο και το χειρότερο:μαύρο φίδι που τους περιμένει σ'αυτη την πορεία που διάλεξαν.
Το οικονομικό το καταλαβαίνω αλλά αυτό με την εγκυμοσύνη όχι. Τι σημαίνει προέκυψε εγκυμοσύνη; Οι άνθρωποι που γνωρίζουν πως να κάνουν σεξ δεν προκύπτει έτσι απλά μια εγκυμοσύνη. Αλλά και να προκύψει όπως λες γιατί πρέπει να παντρευτουν; Εξαιτίας ενός παιδιού που δεν το ήθελαν; Αν εσύ πας και αγοράσεις κατά λάθος ένα σπίτι πανάκριβο που δεν το θέλεις θα το κρατήσεις;
Το οικονομικό το καταλαβαίνω αλλά αυτό με την εγκυμοσύνη όχι. Τι σημαίνει προέκυψε εγκυμοσύνη; Οι άνθρωποι που γνωρίζουν πως να κάνουν σεξ δεν προκύπτει έτσι απλά μια εγκυμοσύνη. Αλλά και να προκύψει όπως λες γιατί πρέπει να παντρευτουν; Εξαιτίας ενός παιδιού που δεν το ήθελαν; Αν εσύ πας και αγοράσεις κατά λάθος ένα σπίτι πανάκριβο που δεν το θέλεις θα το κρατήσεις;
Scroll to top icon