ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.4.2019 | 23:05

Θέλω να φύγω για Αθήνα

Γειά σας.Είμαι ένα παιδί που μεγάλωσα στο χωριό.Έχω βγάλει το λύκειο στην κοντινότερη πόλη αλλά εξετάσεις δεν έδωσα και έτσι συνέχισα με τον πατέρα μου στα πρόβατα.Σχέση δεν είχα μέχρι σήμερα και είμαι 19.Μόνο με το σχολείο έχω πάει εκδρομή στην Αθήνα και μου άρεσε πολύ.Θέλω να φύγω από το χωριό να πάω να ζήσω εκεί.Δεν έχω όμως κανένα φίλο,γνωστό ή συγγενή εκεί και είμαι σε απόγνωαη.Και από λεφτά ψίχουλα.Τι να κάνω;Κοντεύω να τρελαθω.
4
 
 
 
 
σχόλια
Άλλο ένα χωριατόπαιδο που έπεσε θύμα της ερήμωσης της επαρχίας που η νεοελληνική αστυφιλία δημιούργησε.Προφανώς το φλέγον ζήτημα είναι οι τρελές έξοδοι και η σύναψη σχέσεων αλλά τα πράγματα δεν πάνε έτσι.Με τα λιγοστά προσόντα σου το πολύ πολύ να δουλέψεις γκαρσόνι.Ακόμα και σεκιούριτι να πας πρέπει να κάνεις κάποια μαθήματα και να βγάλεις άδεια.Και για φορτηγατζής να πας πρέπει να είσαι άνω των 21 και να λιώσεις στα μαθήματα.Τα λεφτά θα φτάνουν ίσα ίσα για ενοίκιο και ξέχνα τις τρελές εξόδους μέρα παρά μέρα.Όπως επίσης ξέχνα και την τρελή ερωτική ζωή που οι φοιτητές σου υπόσχονται όταν έρχονται για διακοπές στο χωριό.Η πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερο προσγειωμένη.Δε ζούμε πια στο '60 που το τίμιο παιδί κατέβαινε από τα κατσάβραχα και έκανε περιουσία ή παντρευότανε την πλούσια κόρη.Στην Αθήνα τρώει ο ένας τον άλλον και αν δεν έχεις εργασιακό κύκλο πολύ δύσκολα θα κάνεις.Αλήθεια τώρα,στο χωριό σαν κτηνοτρόφος δε βγάζεις περισσότερα λεφτά;Αν ασχοληθείς σοβαρά θα είσαι άρχοντας του εαυτού σου σε λίγα χρόνια και τα χρήματα θα σου φτάνουν να ταΐσεις και με το παραπάνω ολόκληρη οικογένεια.Κάνε υπομονή και εκσυγχρονήσου
Τώρα είσαι νέος και μέσα στη φούρια αλλά δε σε εμποδίζει αυτό από το να γνωρίσεις κοπέλες για σχέση ακόμα κι αν χρειάζεται να πας στην κοντινή πόλη.Νομίζεις καλύτερα είναι να σερβίρεις καφέδες ή κοντοσούβλια από το να είσαι άρχοντας του εαυτού σου ναι μεν με σκληρή δουλειά αλλά με ανάλογες αποδοχές και χωρίς την πίεση του κάθε παπατζή που το παίζει αφεντικό.Μπορείς πάντα βέβαια να κάνεις ό,τι θέλεις,αλλά να ξέρεις ότι σε ένα χρόνο το πιθανότερο είναι να γυρίσεις μετανιωμένος.
Και τι θα κάνεις στην Αθηνα βρε παλικάρι μου;Ανειδίκευτος είσαι, εδώ άτομα με πτυχία σκοτώνονται να βρούν μια δουλίτσα με το βασικό και καταλήγουν σερβιτόροι. Να μη μιλήσω για το κόστος ζωής, που από το βασικό δε μένει ούτε ψίχουλο. Πως νομίζεις θα κάνεις τη μεγάλη ζωή που ονειρεύεσαι;Όσο για την κτηνοτροφία, αν κόβει λίγο το μυαλό σου κι έχεις μεράκι, μπορείς να βγάλεις αρκετά χρήματα (μην ξεχνάς, είναι επαγγέλματα που πολλοί δεν κάνουν πια).
Αν σου αρέσει κάποιο επάγγελμα που απαιτεί σπουδές δώσε εξετάσεις και πηγαινε σε κάποια πόλη να σπουδάσεις και να δουλέψεις. Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον καθηγητή σχολείου. Η από κοινωνική λειτουργό αν έχετε κάποια υπηρεσία εκεί.Αν πάλι όχι, ζητά βοήθεια από γονείς ώστε να μπορέσεις να εγκατασταθεις Αθήνα και να εργαστείς αργότερα.Επίσης υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το evs το οποίο είναι για παιδιά στην ηλικία σου αλλά και μεγαλύτερους νέους. Εκεί δουλεύεις υποτίθεται εθελοντικά σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, σε δομές κοινωνικού περιεχομένου η δομές που έχουν να κάνουν με φύση,άλλα σου παρέχουν κάποια χρήματα να ζεις, σπίτι, εκπαιδεύσεις, μαθήματα της γλώσσας, εισιτήρια κλπ και παράλληλα κάνεις και ζωαρα σαν φοιτητής. Γνωρίζεις κόσμο και παιδιά από άλλες χώρες κλπ κλπ. Αυτό σε δικτυωνει και σου δίνει και μια προϋπηρεσία. Υπάρχουν πολλά είδη και μπορείς να το ψαξεις. Στο εξωτερικό όλοι οι νέοι το κάνουν καθώς τους βοηθάει στο να βρουν το θέλουν. Το έχω κάνει στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι στα πλαίσια του Εράσμους. Ψαχτο μέσω της ελιξ που είναι η ελληνική οργάνωση που στέλνει Έλληνες.
Scroll to top icon