ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.5.2019 | 11:11

Δίλημμα

Ειμαι σε διλημμα.Ριμαι αναπληρωτης καθηγητης και καθε χρονο μενω και σε αλλο μερος.Με εχει κουρασει αυτο καθως το κανω για 10 χρονια.10 χρονια και εχω αλλαξει 10 πολεις και παρα πολλα σχολεια.Ο πατερας μου βγαινει στη συνταξη εχοντας μια μικρη βιοτεχνια.Εσεις τι θα επιλεγατε;Να τρεχετε καθε χρονο απο εδω και απο εκει;Η θα αναλαμβανατε την βιοτεχνια του γονιου σας;Δεν ξερω τι να κανω.Σε καμια απο τις δυο δουλειες δεν ειναι σιγουρο οτι θα ειμαι μονιμος.Μπορει σαν αναπληρωτης καποια στιγμη να μεινω χωρις δουλειά καθως δεν ειμαι μονιμος.Μπορει ομως και η βιοτεχνια να πεσει εξω και να μεινω και εκει χωρις δουλεια. Ρισκο ειναι η επιλογη μου.Γενικα πως μας εχουν καταντησει ετσι σε αυτη τη χωρα.Ανασφαλεια, διλημματα, ρισκα.Να δω ποτε η γενιαας (20-35) θα δει μια κανονικη ζωη.Αισχος.
2
 
 
 
 
σχόλια
Με συγχωρείς, αλλά το αίσχος είναι που είσαι αχάριστος.Σίγουρα οι αναπληρωτές καθηγητές ταλαιπωρούνται.Και ναι, η γενιά μας περνάει δύσκολα, η χώρα έχει πολλά προβλήματα.Εσύ από την άλλη, έχεις την τύχη να έχεις επιλογές και έτοιμη δουλειά από τους δικούς σου. Όλα στη ζωή έχουν ρίσκο και ο Παράγοντας Χ καραδοκεί παντού.Το πώς θα πράξουμε όμως ο καθένας, εξαρτάται μόνο από τον εαυτό μας.Αν δουλέψεις πραγματικά και συνειδητά για τη βιοτεχνία και βάλεις στόχους, το πιθανότερο είναι πως δε θα πέσει έξω. Αντί να θεωρητικολογείς και να απελπίζεσαι, θα σε βοηθούσε πιο πολύ να δεις πρακτικά το θέμα και να κάνεις ένα σχεδιασμό.Καλή επιτυχία!
Κοιτα τωρα. Σαφώς και τα δυο έχουν το ρίσκο τους. Οσον αφορα στην επιχείρηση, είναι επικερδης? Εσύ αν αναλάβεις μπορεις να τη διοικησεις? Φανταζομαι ολο κ κατι εχεις μαθει απο το μπαμπα σου τοσα χρονια. Κατα τ αλλα σ αρεσει σαν δουλειά? Οσον αφορα στην δουλειά του καθηγητή, ναι ειναι ταλαιπωρια το πηγαινε έλα, άσε που η προσωπική ζωή πασχει απο τις συνεχείς μετακινήσεις. Που να στεριωσεις σχεση? Πρεπει να τα ζυγισεις ολα. Εφοσον ρωτας τι θα επιλεγαμε, σου λεω οτι προσωπικα θα σκεφτομουν πολυ σοβαρα να αναλαβω την επιχειρηση. Ειναι κ θεμα χαρακτηρα το ζητημα και ηλικίας. Αλλιώς ξεσπιτωνεσαι καθε 3+ λιγο στα 25 κ αλλιως στα 35. Δυσκολη αποφαση σίγουρα.
Scroll to top icon