ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.5.2019 | 11:53

Γονείς - Παιδιά

Απορία το έχω ρε παιδιά νιώθεται περήφανοι για τους γονείς σας που δεν έχουν αλλάξει τίποτα σε αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα? κάθε χρόνο και χειρότερα πάμε ,οι μισοί έχουμε φύγει στο εξωτερικό οι άλλοι παλεύουμε με μισθούς πείνας χωρίς ένσημα χωρίς ασφάλεια χωρίς όνειρα .Τι υπερηφάνεια να νιώσω και για ποιον και γιατί? Οκ έκανες οικογένεια και μετά τι?είναι σωστές οι σκέψεις μου ή έχω λαλήσει?
6
 
 
 
 
σχόλια
Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία κατέληξε με ξενοκίνητη ολιγαρχία. Δυστυχώς πολλοί εξαπατήθηκαν από τον πολιτικό βόθρο των εφιαλτών της μεταπολίτευσης. Το παρελθόν όμως ανήκει στο παρελθόν. Είναι πλέον υποχρέωση αυτής της γενιάς, της γενιάς που παρέλαβε και ζει στην καταστροφή, να ξαναφτιάξει αυτή τη χώρα. Και να στείλει οριστικά τα πολιτικά απόβλυτα, εκεί που ανήκουν: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας."...Εκεί μέσα εκατοικούσεςπικραμένη, εντροπαλή, κι ένα στόμα ακαρτερούσες, έλα πάλι, να σου πει.Aργειε νάλθει εκείνη η μέρα, Και ήταν όλα σιωπηλά, γιατί τάσκιαζε η φοβέρακαι τα πλάκωνε η σκλαβιά.Δυστυχής! Παρηγορίαμόνη σου έμενε να λεςπερασμένα μεγαλείακαι διηγώντας τα να κλαις....Τότε εσήκωνες το βλέμμαμες στα κλάματα θολό, και εις το ρούχο σου έσταζ’ αίμα, πλήθος αίμα Ελληνικό.Με τα ρούχα αιματωμέναξέρω ότι έβγαινες κρυφάνα γυρεύεις εις τα ξέναάλλα χέρια δυνατά.Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή.Δεν είν’ εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί.Aλλος σου έκλαψε εις τα στήθια, άλλ’ ανάσασιν καμιάάλλος σου έταξε βοήθειακαι σε γέλασε φρικτά.Aλλοι, οϊμέ! στη συμφορά σουοπού εχαίροντο πολύ, σύρε νάβρεις τα παιδιά σου, σύρε ελέγαν οι σκληροί....Ναι αλλά τώρα αντιπαλεύεικάθε τέκνο σου με ορμή, που ακατάπαυστα γυρεύει ή τη νίκη ή τη θανή.Απ’ τα κόκαλα βγαλμένητων Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!... Ω τρακόσιοι! Σηκωθείτεκαι ξανάλθετε σ’ εμάςτα παιδιά σας θέλ’ ιδήτεπόσο μοιάζουνε με σας.... Η Διχόνοια που βαστάειένα σκήπτρο η δολερήκαθενός χαμογελάει, πάρ’ το, λέγοντας, και συ.Κειο το σκήπτρο που σας δείχνειέχει αλήθεια ωραία θωριάμην το πιάστε, γιατί ρίχνειεισέ δάκρυα θλιβερά.Από στόμα οπού φθονάει, παλληκάρια, ας μην `πωθεί, πως το χέρι σας κτυπάει του αδελφού την κεφαλή.Μην ειπούν στο στοχασμό τουςτα ξένα έθνη αληθινά:ΕΑΝ ΜΙΣΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΟ ΤΟΥΣΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ."
Ιστορική επισήμανση: ανέκαθεν, από ιδρύσεβς ελληνικού κράτους το 1830 ξενόφερτη ολιγαρχία είχαμε. Και τον βασιλιά δανεικό (και Δανικό) μας τον απόθεσαν. Αλλά και από την επανάσταση ήδη η ντόπια ολογαρχία έκοβε κι έραβε. Αν κανείς ποστέψει την θεώρηση του Κορδάτου πιο πολύ ζοορι είχαν νε τον ντόπιο κοτζάμπαση παρά με τον Τούρκο έφορο...Και σήμερα 10 οικογένειες νέμονται την Ελλάδα και δεν τις κουνάει κανείς, με όποιο κόμμα κι αν είναι πάνω. Η διαπλοκή είναι το ένα τους.
Συμφωνώ εν μέρει Κάραβαν. Δε μπορεις όμως σε καμιά περίπτωση να περιορίσεις σχεδον 4000 χρόνια ιστορίας, σε 189. Στη νεότερη ιστορία, όποτε αναμείχθηκαν οι ξένοι στα εσωτερικά της χώρας μας, το είχαν επιτρέψει οι πολιτικοί. Και μια μερίδα πολιτών, μικρή ή μεγαλύτερη, που παρασύρθηκαν. Αυτά λέει και ο Διονύσιος Σολωμός. Όμως αυτά τα 189 τελευταία χρόνια η Ελλάδα είχε και ηγέτες. Είχε ΕΛΛΗΝΕΣ που έπαιρναν οι ίδιοι τις αποφάσεις και δόξασαν και τίμησαν αυτή τη χώρα. Και ενέπνευσαν το λαό.Η ιστορία πάντα διδάσκει και οφείλουμε να την ακούμε, χωρίς αγκυλώσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι έναντι της ιστορίας μας και των ηρωων μας. Και δεν έχουμε δικαίωμα να απαρνηθούμε την πιο ένδοξη και αιματοβαμμένη γη.Στην ουσία δε διαφωνούμε. Διαβάζω όμως άλλες απόψεις που με κάνουν να θλίβομαι και να διαπιστώνω οτι η φθορά και η σκουριά της μεταπολίτευσης θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να καθαρίσει και να φύγει...
Είμαστε το έθνος που εξορίσαμε τον Θεμιστοκλή, φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη, δολοφονήσαμε τον Καποδίστρια... Αυτόι είμαστε. Δεν ξέρω αν τόσος όγκος ανθρώπινου καταπιώνα αντέχει να ταχθεί υπέρ όσων μάτωσαν την φανέλα. Θέλω να ελπίσω, το θέλω πάρα πολύ, ποο πολύ από όλους σας επειδή δεν με αφορά προσωπικά πλέον, αλλά τα δείγματα γραφής δεν με βοηθάνε. Σπάσαν τα μαγαζιά στο κέντρο επειδή δεν παίρνει 4η (!) άδεια μέσα σε 1 έτος ο καταδικασθείς 11άκις ισόβια! Κοινωνικός αγώνας, σου λέει. Δεν λένε "μας σηκώνεται το πουλί μας" με την καταστροφή επειδή είμαστε ανίκανοι για δημιουργία. Αν το παραδέχονταν τουλάχιστον ίσως και να χάραζε μια υποψία ξημερώματος για αυτή τη χώρα.
Επιπλέον, τα 4000 ιστορίας δεν είναι ιστορία αμιγώς του ελληνικού έθνους (κι ας γαλουχηθήκαμε με το πολύτομο ομώνυμο της Ακαδημίας Αθηνών) παρά ένα συνοθύλευμα πόλεων-κρατών, ημιβαρβάρων, γειτόνων που αφομοιώθηκαν (σαν τους μεσαιωνικούς Σλάβους που μας άφησαν τα τοπωνύμια), βυζαντινού κοσμοπολιτισμού που επτυχε να μιλά Κοινή χάρις στον Αλέξανδρο....κι έπειτα η σύμπτυξη έθνους με προμάχο τον Παπαρηγόπουλο που μας καταδιώκει καθε 25η Μαρτίου με τους μύθους της φυλής μας. Κάποτε πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια, αν πρόκειται να απελευθερωθούμε.
Εισαγωγικά να σου πω οτι σέβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους που μιλάνε γνωρίζοντας ένα θέμα, σκέφτονται και βασίζονται σε επιχειρήματα. Στο πρώτο μέρος δε διαφωνώ πουθενά. Και πάλι όμως οι λόγοι που συνέβησαν αυτά ήταν οι ίδιοι. Πουλημένοι πολιτικοί και συμφέροντα των ολίγων. Που πείθουν τους πολλούς. Για τους "μπαχαλάκηδες" είναι γνωστή η ιστορία όπως και ποιοι τους χρηματοδοτουν και τους χρησιμοποιούν.Στο δευτερο κομματι, κάθε έθνος μπορεί να υποστεί επιρροές και ζυμώσεις σε κάποια στιγμή της ιστορίας του. Ειδικά σε 4000 χρόνια ύπαρξης. Αυτό όμως δεν αναιρεί την ιστορία του και τους κοινούς του αγώνες. Ούτε τη φυλή που κατάγεται. Κανένα έθνος δε θα άντεχε σε σκλαβιά 400 ετών από απολίτιστους βάρβαρους αν οι ρίζες του δεν ήταν βαθιές και ισχυρές. Απογοητευμένοι είμαστε όλοι Κάραβαν. Δεν έχουμε όμως το δικαίωμα να αφήσουμε κανένα βάρβαρο, δενδροαποικιστή, ψευτοπολιτισμένο, καννίβαλο, να αμφισβητήσει αυτή τη χώρα και οτι προσέφερε στην ανθρωπότητα.
Scroll to top icon