ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.5.2019 | 08:44

Μεσογειακη αναιμία

Πριν λίγο καιρό γνώρισα ένα παιδι ήμαστε κ οι δύο γύρο στα 30. Βρήκαμε αρκετές φορές για καφέ κ φαγητό Κ κάποια στιγμή μου εξομολογήθηκε ότι είναι πάσχοντας μεσογειακής αναιμίας. Κ ότι πριν βρεθούμε ήταν νοσοκομείο για μετάγγιση αίματος. Δ ξέρω τι να κάνω. Φοβήθηκα. Να συνεχίσω έτσι όπως ήμασταν ή να το τελειώσω. ? Θα μπορούμε να έχουμε φυσιολογική σχέση? Είμαι πολύ προβληματισμένη.
7
 
 
 
 
σχόλια
Έχεις να αντιμετωπίσεις ένα πολύ σοβαρό ζήτημα . Σε μια μετάγγιση αίματος πάντα υπάρχει ο κυνδύνους το αίμα που θα δεχθεί να είναι μολυσμένο.Υπάρχει το παραθυράκι των 40 ημερών, σε έναν δότη όπου κάποιος ιός δεν ανιχνεύεται. Κάποτε το φαινόμενο αυτό στα νοσοκομεία ήταν συχνό . Στις μέρες μας το αντιμετωπίζουν όσο πιο καλά και σωστά μπορούν . Εργαστηριακά εννοώ . Οι άνθρωποι με μεσογειακή αναιμία (και γενικότερα τα μεταγγιζόμενα άτομα) θεωρούνται υψηλού κυνδύνου. Εαν σε ενδιαφέρει πραγματικά το άτομο αυτό και είσαι διατεθειμένη να το παλέψεις και αντέχεις την όποια πίεση που παράγει αυτή η κατάσταση, τότε πηγαίνετε μαζί σε έναν γιατρό και συζητήστε τις ανησυχίες ή ο,τι άλλο θελήσεις να ρωτήσεις. Εάν σκοπεύεις να παραιτηθείς και δεν αντέχεις, μην το προσπαθήσεις καν. Είναι μια δέσμευση ζωής . Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει εάν δεν αντέξεις.
Ως προς τι προβληματίζεσαι; Αν θα κολλήσεις κάτι; Αν θα πεθάνει; Αν θα μπορείτε να κάνετε παιδιά; Αν θα είναι σε θέση να φύγει διακοπές; Αν θα έχει ψυχολογικά; Δεν διευκρινίζει, οπότε τι να σου απαντήσει κανείς; Ο άνθρωπος βρίσκεται σε μία ιατρική κατάσταση. Αντί να ρωτάς αγνώστους για έναν άγνωστο, με ένα θέμα που και αυτό σου είναι άγνωστο, θα μπορούσες να ανοίξεις την κουβέντα μαζί του, ώστε να σου περιγράψει την καθημερινότητά του. Επιπρόσθετα αν αποφασίζες σε πρώτη φάση οτι θέλεις να το διαχειριστείς, θα μπορούσες να τον συνοδεύσεις στον γιατρό και να έλυνες εκεί τις όποιες απορίες.
το μονοπου μετρα εδω ειναι το τι θελεις εσυ.εγω διαβαζω μεσογειακη αναιμια κ ειναι σαν να διαβαζω...ειναι πολυ πιεστικος η ζηλιαρης.οπως θα εφευγα απο εναν ανθρωπο η θα εμενα μαζι του επειδη μαρεσουν καποια πραγματα πανω του ετσι θα το σκεφτομουν κ αυτο,

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon