ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.5.2019 | 14:16

Με τι ασχολείσαι;

Απ'όλα όσα μπορεί κάποιος να ρωτήσει, αυτή η ερώτηση μου τη σπάει περισσότερο. Διότι δεν είναι κάτι που να θεωρείται προσβλητικό παρά την αδιάκριτη φύση του (διότι είναι προσωπικό ζήτημα οι ασχολίες μας σωστά;) αντιθέτως θεωρείται και είναι κοινωνικά αποδεκτό να ρωτήσεις τον άλλο με τι ασχολείται, και εαν ο άλλος δικαίως αρνηθεί να απαντήσει τον κοιτάζουμε με μισό μάτι και διερωτόμαστε τι ζόρι θα τραβάει και αυτός. Πιστεύω ακόμη τις περισσότερες φορές αυτή η ερώτηση γίνεται για να κατατάξουμε το συνομιλητή μας σε μία προσωπική κλίμακα επιτυχίας, να τον ζυγίσουμε, να δούμε κατα πόσο ανώτεροι είμαστε απο αυτόν, να καταλάβουμε με τι άνθρωπο έχουμε να κάνουμε και αν περνάει η μπογιά μας. Μία ερώτηση που μπορεί και να υποστηρίζει όλες τις τυχόν αρνητικές προθέσεις που έχει κάποιος. Και δεν μπορείς να τον βρίσεις, δεν μπορείς να τον θίξεις, διότι δεν θεωρείται απρεπής ερώτηση. Και όσο αφορά το νόημα της ερώτησης, πωπω πολύ μπέρδεμα, τι θέλουν να ακούσουν δηλαδή; Δεν ξέρω. Ίσως να φταίει το ότι είμαι άνεργος. Ίσως το ότι νιώθω μία απογοήτευση γενικότερα. Το σίγουρο πάντως, είναι ότι με ενοχλεί πολύ αυτή η ερώτηση.
6
 
 
 
 
σχόλια
Γενικά είναι μια ερώτηση-λευκο χαρτί, μπορείς να απαντήσεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Από το τι δουλειά κάνεις, μέχρι τι χόμπι έχεις, πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο... Την κάνουμε συνήθως για να ανοίξουμε κουβέντα με κάποιον άγνωστο. Εσύ γιατί νιώθεις πως ότι κι αν πεις θα σε μειώσει ο άλλος;
Είναι στην ίδια κατηγορία ερώτησης "από που είσαι, που μεγάλωσες, πόσο χρονών είσαι κλπ". Είναι απλώς μια ερώτηση για να σε γνωρίσει καλύτερα κάποιος. Οι προθέσεις μπορεί να ποικίλλουν αλλά το αναλύεις πολύ. Μην κολλάς. Θα βρεις δουλειά και δεν θα σε ενοχλεί τόσο.
Σίγουρα μετράει που είσαι άνεργος. Σε κάποια φάση μαζί με όλα τ' αλλά ότι δεν είχα δουλειά με είχε κάνει πράγματι να είμαι χάλια. Αποφάσισα τότε να δω τι θα μ' ενδιέφερε να κάνω έστω εθελοντικά γιατί δεν άντεχα. Μπορεί να μην έκατσα πολύ γιατί τελικά βρήκα δουλειά,αλλά το να ασχολούμαι με κάτι καλό μου έκανε. Το να ψάχνω πληροφορίες. Να κάνω πράγματα κτλ. Είναι πολύ άσχημο πράγμα η ανεργία και δεν αντέχεται.
Scroll to top icon