ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.5.2019 | 21:44

Δεν μου αρέσει το σώμα μου

Γεια σας, είμαι κοπέλα στα 19 με ύψος 1.73 και βάρος κάπου στα 63-64 κιλά. Το θέμα μου είναι ότι παλιότερα δεν είχα κανένα πρόβλημα με την σωματοδομή μου και μάλιστα θεωρούσα ότι είμαι λίγο τυχερή γιατί σε σχεση με άλλες κοπέλες δεν έχω σχεδόν καθόλου κυτταρίτιδα πχ, τα πόδια και το στήθος μου μου άρεσαν αρκετά. Αυτό άλλαξε λόγω των προτύπων που υπάρχουν στα social media, στο instagram κυρίως που τα σώματα πρέπει να είναι αλαβάστρινα και όλα αυτά οι άντρες θεωρούν πως υπάρχουν κάθε μέρα και τα επιζητούν. Επίσης οι κοπέλες στις ερωτικές ταινίες, έχουν επίπεδη κοιλιά οι περισσότερες και το στήθος τους δεν πέφτει καθόλου (δεν μιλάω για αυτές με σιλικόνη, υπάρχουν πολλές με σουπερ στητό στήθος). Έχω πιάσει τον εαυτό μου να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να μη μου αρέσουν οι γλουτοί μου που παλιά πίστευα ότι είναι ωραίοι και να εξετάζω το στήθος μου θεωρώντας το "πλαδαρό". Είμαι η μόνη που το κάνω αυτό; δεν ξέρω τι έχω πάθει και πραγματικά νόμιζα ότι δεν θα επηρεαστώ από τις ψεύτικες εικόνες που κυριαρχούν αλλά τελικά κατέληξα να μην αγαπώ το σώμα μου εξ αιτίας όλων αυτών.... τι να κάνω;
3
 
 
 
 
σχόλια
Να συμπληρώσω στο προηγούμενο ότι παίζουν πολλοί και πολυποίκιλοι παράγοντες: από γονιδιακό και φυλετικό υπόβαθρο, μέχρι εντυπωσιακές γωνίες λήψης (πολύ έντονο στις ερωτικές ταινίες), ως και διάφορες πλαστικές επεμβάσεις που δεν γνωρίζεις (πχ. υφίσταται ανόρθωση στήθους άνευ σιλικόνης, όπως και γέμισμα που δεν κάνει μπαμ ότι είναι ψεύτικο με σακουλάκια φυσιολογικού ορού πάνω από τον θωρακικό μυ).Και όσο για τους άντρες, όσο πιο μιξρό και άπειρο ένα αγόρι τόσο περισσότερο φαντάζεται ότι η πλάση του οφείλει μια γυναίκα σαν βγαλμένη από εργοστάσιο κουκλών. Μετά μεγαλώνουν, πιάνουν κανένα πραγματικό μπούτι, κανένα πραγματικό στήθος, κι αν δεν είναι gay, συνειδητοποιούν ποιά είναι η πραγματικότητα και την αποδέχονται με χαρά κι απόλαυση.Έχεις ένα υπέροχο σώμα, είναι σίγουρο. Αλλά κι όλα τα σώματα καλά είναι, δεν υπάρχει κακό σώμα: σάμπως δεν μας κουβαλάει χρόνια και χρόνια αγόγγυστα; :)
Ειδικά στην τελευταία πρόταση νομίζω ότι καλό είναι όλοι να δώσουμε μεγάλη σημασία. Δεν είναι εχθρός το σώμα μας και σίγουρα δεν χρειάζεται βασανισμό αλλά φροντίδα. Είναι όμορφο να το αποδέχεσαι αντί να το επικρίνεις. Όταν το δα έτσι (λίγο πιο μεγάλη από την εξ) ηρέμησα πολύ και άλλαξα στάση κι όλα ήταν πολύ καλύτερα. :)
To τι photoshop πέφτει στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο instagram δε λέγεται. Μην πιστεύεις όσα βλέπεις σε φωτογραφίες. Η ουσία είναι να έχεις ένα υγιές, γυμνασμένο σώμα που παρά τις όποιες ατέλειες, το αγαπάς. Τα κιλά σου είναι κανονικά για το ύψος που έχεις. Με γυμναστική μπορείς να βελτιώσεις την εικόνα του σώματός σου, για να νιώθεις εσύ καλύτερα και να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Scroll to top icon