ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ

  • 200 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε κύβους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
  • 50 γρ. τριμμένο ανθότυρο
  • 50 γρ. τριμμένη φέτα
  • 1 γρ. θυμάρι
  • 1 σφηνάκι ζεστό νερό
  • 20 γρ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το αυγό, το νερό και το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί ή σε φόρμα για τάρτα, καλύπτοντας προσεκτικά και τα τοιχώματα.
  4. Τοποθετούμε από πάνω μια μεμβράνη και βάζουμε ρύζι ή ρεβίθια για βάρος, ώστε να πετύχουμε καλύτερη φόρμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά.
  6. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κολοκύθι τριμμένο ή σε λεπτές φέτες για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  7. Ρίχνουμε το θυμάρι, σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε το ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 έως 4 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Προσθέτουμε τυρί Φιλαδέλφεια, ανθότυρο, φέτα, αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16 έως 18 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Tartare (Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα