ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.6.2019 | 14:42

ΕΛΕΟΣ

Ρε Παιδιά τι ΑΘΛΙΑ θέματα ήταν αυτά στη φυσική;! Εχω ξεσκιστεί στο διαβασμα όλη την χρόνια επιπλέον φροντιστήρια και ιδιαίτερα σπαταλησαν πολλα λεφτα οι γονείς μου και πεφτουν τέτοια θέματα; Πως να γράψω εγώ μετά; Τι στοχους να εχω τι να ελπίζω; Ολοι οσοι γνωρίζω πατωσαν και υπηρχαν άτομα που βγαινανε εξω απο την ταξη ανα πεντε λεπτα και πεφταν κατω απο τα κλάματα. Εκει καταντήσαμε; Αυτό ειναι παιδεία;Πραγματικά λυπάμαι σαν άνθρωπος έτσι πως καταντήσαμε δεν εχω να πω τίποτα αλλο.
21
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ λυπάμαι που πάτε και δίνετε πανελλήνιες και δεν έχετε κατανοήσει τη μορφή του διαγωνισμού και πώς λειτουργεί. Δεν είστε 14, είστε 18. Θα έπρεπε να αντιλαμβάνεστε ότι αυτό που χρειάζεται για να περάσεις δεν είναι να γράψεις καλά, αλλά να γράψεις καλύτερα από τους άλλους. Με λίγα λόγια το ότι όλοι όσοι γνωρίζεις πάτωσαν και βγήκαν έξω και έκλαιγαν θα έπρεπε να σου δίνει κουράγιο και ελπίδες ότι ήταν πράγματι δύσκολα και πολύς κόσμος πάτωσε. Θα έπρεπε να στενοχωριέσαι βέβαια αν οι άλλοι ήταν χαρούμενοι.
Για αυτή την έλλειψη κατανόησης σχετικά απλών πραγμάτων (όπως είναι ο χαρακτήρας του διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχεις) ευθύνεται βεβαίως το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα που δεν προωθεί την κριτική σκέψη. Γι αυτό είναι απαραίτητη και η αυτομόρφωση για κάθε άνθρωπο που θέλει να αντιληφθεί πιο ολοκληρωμένα τα πράγματα.
'Εθιξες μεγάλο θέμα, το θέμα του χρόνου. Αναπολώ τους καιρούς που είχα μια ολόκληρη μέρα στη διάθεσή μου, για να διαβάσω.Ανεξάρτητοι με τη φαντασία μας. Το νησί που λέγαμε με το σπιτάκι από καλαμιές...
ρεαλιστικά τα θέματα ήταν οκ.Επιπλέον δεν συναγονίζεσαι το 20 για να περάσεις σε μια σχολή. συναγωνίζεσαι τους άλλους που γράφουν μαζί σου. Να στο πω πιο απλά, δεν περνάει όποιος καταφέρει να γράψει 20. Περνάει αυτός που κατάφερε να γράψει καλύτερα μεταξύ σας. Αν ο καλύτερος έχει γράψει 10, ε θα περάσει ιατρική πχ με 10. αρα δεν εχει νόημα να λες οτι πάτωσαν όλοι σαν δικαιολογία.. αν πάτωσαν όλοι αυτό είναι καλό, πάτωσαν όλοι! Αν εσύ πάτωσες λιγότερο απο αυτούς κερδίζεις ως ο λιγότερο χειρότερος. Είναι ξεκάθαρο, συναγωνίζεσαι τους άλλους όχι το 20.ωστόσο δεν νομίζω οτι πάτωσαν όλοι. το ποσοστό των άριστων έγραψε. Αλλα δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέσαι τόσο. Η ζωή σου δεν κρίνετε σε καμία περίπτωση απο ένα διαγώνισμα πανελληνίων.
Κι εγώ θυμάμαι παρά το τρελό διάβασμα που είχα ρίξει, στη φυσική πάτωσα. Τον στόχο μου όμως τον κατάφερα, πέρασα εκεί που ήθελα σαν πρώτη επιλογή. Θέλω να πω, ότι οκ μπορεί να χάσουμε κάποτε μια μάχη, αλλά δεν σημαίνει ότι χάσαμε τον πόλεμο! Σου εύχομαι να πετύχεις τους στόχους σου!
Scroll to top icon