ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.6.2019 | 14:05

LGBTQ. Αρκεί να καταλάβεις...

Ξέρω ότι υπάρχουμε οι μεν και οι δε, ακόμα και εδώ μέσα. Όταν μια εξομολόγηση ή αφιέρωση εμπεριέχει ξεκάθαρα το στοιχείο της ομοφυλοφιλίας, βλέπω τις αρνητικές ψήφους να πέφτουν βροχή. Ωστόσο τα σχόλια παραμένουν θετικά. Αναρωτιέμαι εσείς που σχολιάζετε πατάτε το "πάνω" ή το "κάτω;"Και στην τελική γιατί τόση ομοφοβία; Προσωπικά χαίρομαι να βλέπω πόσο έχει απελευθερωθεί η κοινωνία μας, τη δεκτικότητα και την αγάπη που προσφέρουμε πια απλόχερα στους συνανθρώπους μας που δεν είναι ετεροφυλόφιλοι.Κάποτε στα χρόνια που μεγάλωνα υπήρχε η κοροϊδία, ο εξευτελισμός και η πεποίθηση ότι ο γκέι είναι πάντα "αχόρταγος", σαν ζώο. Ότι μείνε μακριά του, λυσσάει όπου βλέπει αρσενικό. Ότι η λεσβία κολλητή σίγουρα θέλει να σε πηδήξει κι ούτω καθεξής... Αυτό συνέβαινε επειδή η ομοφυλοφιλία ταυτιζόταν με την ανωμαλία και την ψυχική ασθένεια. Όμως ας σκεφτούμε ότι αυτό έχει να κάνει με το χαρακτήρα του ανθρώπου. Έχετε γνωρίσει λίγους ετεροφυλόφιλους μπήχτες; Λίγες straight χωρίς ηθικούς φραγμούς;Ξέρω ότι λέω τα αυτονόητα, αλλά εφόσον υπάρχουν και εδώ τόσες αρνητικές, θα σημαίνει ότι κάποιοι ακόμα δεν τα έχουν κατανοήσει.... Ευχαριστώ πολύ και παρακαλώ να ανέβει. Μήνας pride, άλλωστε:Να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας, είτε είστε LGBTQ είτε όχι. Να είστε περήφανοι για ο,τι σας ξεχωρίζει - είναι για να σας ενισχύσει κι όχι για να σας περιορίσει και να σας απομονώσει. Αφήστε τις ενοχές στην άκρη και αγκαλιάστε τις ιδιαιτερότητές σας. Οταν το κάνετε, θα αγαπάτε ευκολότερα και όλους τους άλλους ανθρώπους...Στο κάτω-κάτω όλα αυτά ξεκινούν από μέσα μας. Δε θα μας ενοχλήσει ο άλλος που είναι ελεύθερος, αν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας τον ίδιο.
5
 
 
 
 
σχόλια
Τα περισσότερα ειπώθηκαν απλά θα ήθελα να προσθέσω τα εξής: Η LGBTQ κοινότητα δεν στερείται στενομυαλιάς και προβλημάτων αποδοχής ακόμα και προς ανθρώπους που εντάσσονται "εξ ορισμού" στους κόλπους της. Δεν απορώ λοιπόν, για τη διαστρεβλωμένη οπτική πολλών που βλέπουν παντού διαχωρισμό. Αντί να μετράτε τα likes και τα dislikes σε έναν ιστότοπο όπου οι περισσότερες εξομολογήσεις ή αφιερώσεις τα τρώνε με το τσουβάλι - χωρίς κάποιον τρομερά πολύπλοκο λόγο ή για λόγους άσχετους με τον συγκεκριμένο - και να αναλώνεστε σε υπερβολικά συμπεράσματα, καλή θα ήταν και μια ουσιαστική ενδοσκόπηση μια στο τόσο.
Το πρόβλημα με τους λοατκι είναι ότι νομίζουν ότι όλοι ασχολούμαστε με το τι κάνουν στο κρεβάτι τους και ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοινωνία μας. Και κάνοντας σημαία τη διαφορετικότητα τους γινονται έρμαια κομμάτων, οργανισμών και διαφόρων "περιεργων" ΜΚΟ λογω πολιτικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.Πριν κατηγορησεις λοιπόν κάποιον για ομοφοβία πρεπει και η ίδια η κοινοτητα των λοατκι να αναλογιστεί αν το κίνημα τους είναι ανεξάρτητο αλλά και αν η εικόνα που βγάζει αυτό το κίνημα προς τα έξω είναι υγειης και μπορεί να προσφέρει κάτι στην κοινωνία μας και πως.
Γιατί μπαίνεις σε αυτό τον ανταγωνισμό; γιατί κάθεσαι και μετράς τις θετικές και τις αρνητικές για να υπολογίσεις τι ;Έχεις κάνει το ίδιο στα post όσων λένε ζήτω το καλοκαίρι η ζήτω ο χειμώνας ;Γιατί χωρίζετε τον κόσμο σε καλούς και κακους ανάλογα με τον σεξουαλικό προσδιορισμό τους; Ομοφοβία, στρειτοφοβια κλπ ποιος τα συντηρεί αυτά τα "στρατόπεδα" ;Εγώ ξέρω τον Αντώνη τον Γιάννη την Μαρία την Τασία κλπ και τους θεωρώ φίλους μου και καθόλου δεν εξετάζω τι κάνουν στο κρεβάτι τους Εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό; μάλλον όχι
Άλλος ένας εκπρόσωπος των "μεν", των "εμείς". Αναφερόμενος προς τους "δε", τους "εσείς". Όσο και αν κάποιοι σκέφτονται πονηρά, κάθε εξομολόγηση ή σχόλιο, απηχεί μόνο τις προσωπικές θέσεις του εκφραζόμενου και δεν αντιπροσωπεύει κανένα άλλον εκ προοιμίου.
Επειδη εχω παρατηρησει αυτο που αναφερεις,οι εξομολογησεις με τετοιο περιεχομενο που παιρνουν αρνητικες ειναι ΚΥΡΙΩΣ εκεινες οπου καποιος/καποια μενει σε μια σχεση με ατομο του αντιθετου φιλου και ψαχνεται,δοκιμαζει,δεν παιρναει καλα αλλα μενει. Εκει ανεξαρτητως σεξουαλικης προτιμησης η εξομολογηση θα ετρωγε hate.
Scroll to top icon