Αλλαντικά, θετικά σε ουσία για άλογα κούρσας

Αλλαντικά, θετικά σε ουσία για άλογα κούρσας Facebook Twitter
5

Θετικά στην ουσία φαινυλοβουταζόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες για τα άλογα κούρσας και θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο, βρέθηκαν δυο δείγματα της εταιρίας «Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ», μετά από εργαστηριακό έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στα δύο αυτά προϊόντα, που είχαν παρασκευασθεί με βόειο κρέας προέλευσης Ιταλίας, είχε εντοπισθεί το Μάρτιο από τον ΕΦΕΤ DNA αλόγου, και αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων.

Η εταιρία ΝΙΚΑΣ αναφέρει ότι πρόκειται για εμπορεύματα που βρίσκονται εδώ και καιρό στις αποθήκες της προς καταστροφή και ότι έχει ήδη προχωρήσει από τις 22 Μαρτίου σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς, από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Επίσης διαβεβαιώνει ότι έχει διακόψει την παραγωγή των προιόντων αυτών και έχει προχωρήσεις την αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας για ανίχνευση dna ενώ προχωρά και σε πρόσθετους εσωτερικούς ελέγχους για να εγγυηθεί την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για παράνομη δομή απεξάρτησης – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για παράνομη δομή απεξάρτησης – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο βρέθηκαν δύο άτομα που εργάζονταν ως εθελοντές, καθώς και άτομα, τα οποία διέμεναν και ακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια