ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.6.2019 | 15:06

Δεν ξανά γράφω εδώ μέσα

Υποτίθεται ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα βγάζουμε τα συναισθήματα μας γιατί δεν μπορούμε να τα εκφράσουμε στους ίδιους τους οποίους θέλουνε να τα πούμε. Άσχετα που μερικοί κανουν ερωτήσεις, αυτό είναι άλλο. Αλλά ρε παιδιά, λίγο σεβασμός σε αυτούς που πονάνε, τι καταλαβαίνεις εσύ που μιλάς και βγάζεις στο μίσος σου πάνω τους. Νομίζεις πέρα απ' τα δικά μου ψυχολογικά θέλω να έχω και έναν ηλίθιο σαν κι εσένα να μου λέει την ηλίθια άποψη του επειδή έτσι νομίζει πως είναι. Όχι, ο κάθε ανρθωπος είναι διαφορετικός, έχει τον δικό του τρόπο σκέψεις και τα δικά του βιώματα. Και ναι, θα μου πεις τώρα έχει και επιλογή που απαγορεύει τα σχόλια, αλλά ξέρεις γιατί δεν την πατάμε, γιατί ζητάμε κάποια άποψη που μπορεί να μας κάνει να δούμε αλλιώς τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ζητάμε μια βοήθεια όχι μια άποψη που θα σε κάνει χειρότερα, θα σε κάνει να νιώσεις ότι αυτά που λες είναι παράλογα και ότι είσαι ένας τρελός/η. Δεν ζητάω από εσένα κάτι τέτοια και καλά θα κάνεις να το κρατήσεις για τον εαυτό σου.
18
 
 
 
 
σχόλια
Τα πιτουρα μοιρασανε Για να τα φαν' οι κοτεςΠολύ σας κακομαθανε Πριγκίπισσες κι ιπποτες.Πώς τα πήγα;; Ήμουν καλή;; Αχ, ας πούνε ότι είμαι καλή... Τι αγωνία έχω για το αν φαίνομαι καλή...!Όχι τίποτα άλλο, θα μου στενοχωρηθει το avatar.(Πάμε ΠΟΛΎ καλά! Ας συνεχίσουμε έτσι!Να επηρεαζομαστε από αγνώστους στα ίντερνετς! Γιέι.)
Ξέρεις, εδώ δεν είμαστε ούτε ειδικοί, ούτε ψυχολόγοι, ούτε καλοί σαμαρίτες, ούτε καλοί άνθρωποι για να βοηθάμε τους άλλους και να τους κάνουμε να νιώθουν καλύτερα. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο σκοπός εδώ είναι εμείς να περνάμε καλά και να γράφουμε αυτό που θέλουμε. Εδώ λοιπόν, γράφουμε αυτό που αρέσει σε ΕΜΑΣ. Αυτό που θα κάνει ΕΜΑΣ να νιώσουμε καλύτερα. Μπορεί μέσα από αυτό βέβαια να βοηθηθεί και ο εξ ή κάποιος άλλους που θα το διαβάσει, αλλά αυτό είναι απλά πιθανό παρεπόμενο του προαναφερθέντος σκοπού. Αν τύχει μερικές φορές να δοθεί και μια χρήσιμη συμβουλή, να ειπωθεί κάτι που θα βοηθήσει τον άλλον, έχει καλώς. Διαφορετικά δεν μας νοιάζει και τόσο. Άγνωστοι είμαστε. Πάρε το χαμπάρι, σκέψου ρεαλιστικά, δες τα πράγματα όπως είναι, είσαι στο διαδίκτυο.
Όποιος έχει αντίθετη άποψη από σένα δε σημαίνει ότι είναι απέναντι σου. Επίσης το γεγονός ότι επηρεαζεσαι απο άλλους και δη από άτομα που δε γνωρίζεις ούτε ξέρεις τι σκοπιμότητα έχουν, αυτό από μόνο του δεν δείχνει μια υγειη αντίδραση από μέρους σου.Το τι θα εκμαιευσεις και θα κρατήσεις από τα λόγια του καθένα είναι τέχνη και απαιτεί δουλειά και κριτική σκέψη. Πολλές φορές επίσης για να καταφέρουμε να δούμε και να εξετάσουμε ένα θέμα στο σύνολο του χρειάζεται να αντικρίσουμε και τη σκληρή ίσως οπτικη κάποιου άλλου και όχι χαϊδεύοντας αυτιά.Αλλά μπορεί να λέω και μλκιες...
Και επίσης μην ακούς πάντα τα ευγενικά λογια, πολλές φορές στερούνται ουσίας.Δες για παράδειγμα την εξομολόγηση του με τις διακοπές. Έγινε ένας εμφύλιος επειδή κάποιοι εξέφρασαν μια διαφορετική άποψη από αυτούς που έτρεξαν να υπερασπιστούν τον εξ. Ωστοσο, τουλάχιστον για τα δικά μου σχόλια, στην χειροτερη θα έκαναν το εξ. να πει τι μλκας είναι αυτός και να νευριάσει.Στην καλύτερη ίσως τον έκαναν να ξανασκεφτεί και να δει τα πράγματα από μια άλλη οπτική.Σκέψου όντως οι γονείς του παιδιού αυτού να μην έχουν δυνατότητα να το δώσουν για διακοπές.Πιστεύεις τότε ότι όλα αυτά τα ευγενικά και γεμάτα συμπαράσταση σχόλια για το πώς οι γονείς θυσιάζονται για τα παιδιά τους κτλ. θα εκαναν καλό ή κακό στη σχέση του παιδιού με τους γονείς του;
Έχεις δίκιο, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις αν ο άλλος έχει έστω τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση ή ευγένεια. Γιατί ναι μεν έχουμε όλοι το δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψη μας, αλλά με σεβασμό και γνωρίζοντας μέχρι πού ειναι τα όρια των άλλων. Μόνο πρόσεχε μην γίνεσαι και εσύ όπως αυτοί που αναφέρεις. Κατά τα αλλα, κρατά τα ωραια και χρήσιμα σχόλια που σου κάνουν, και πέρα τις κακίες. :)
Καταλαβαίνω τι θες, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να μας δώσουν αυτό που ζητάμε. Τώρα, η αγένεια ξεφεύγει κατά πολύ όντως αλλά είναι άλλο ζήτημα.Το θέμα είναι να βάζουμε όρια έστω σε άγνωστους για το πόσο θα μας επηρεάζουν και πως. Εδώ έχει το θετικό ότι λες πράγματα που δεν χρειάζεται να τα πεις κατά πρόσωπο και ξαλαφρώνεις, κι άλλοι ξαλαφρωνουν με άλλον τρόπο. Όμως διαφωνώ με την απαίτηση να γραφτεί αυτό που θες να διαβάσεις. Δεν στο χρωστάει κάνεις.
Scroll to top icon